Aldrig avbetalning

Det HÄR är ett bra exempel på varför man inte ska köpa saker på avbetalning. Se Lyxfällan ikväll kl 20:00 på TV3.

Själv har jag aldrig riktigt förstått varför folk köper på sig saker som de egentligen inte har råd med. I vissa fall kan avbetalning vara bra, men folk använder sig av det alldeles för ofta. Har man inte pengar till något man vill ha, ska man inte köpa det. Vad hände med att spara ihop tillräckligt med pengar, för att sedan kunna betala hela summan på en gång?

Inte konstigt att människor (framför allt unga människor) skuldsätter sig idag. De ska hela tiden ha de senaste prylarna på marknaden, och har kanske inte alltid en ekonomi som stödjer detta. Klart att jag kan förstå att det är svårt att stå emot ett erbjudande där man får betala 200:- i månaden istället för 8000:- på en gång. Men tyvärr händer det alltför ofta att dessa pengar, som verkade så fjuttiga, växer till en stor skuld som till slut blir omöjlig att hantera.

Mitt råd är att spara ihop alla pengar först, och sedan köpa det du vill ha. Då är problemet vad gäller betalningen ur världen. Och om du inte orkar spara för att det känns som att du ändå aldrig får ihop de där pengarna - då har du kanske egentligen inte råd att köpa den där saken överhuvudtaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0