Melodifestivalen - Decenniets kalkonfinal?

Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit väldigt dålig kvalité på bidragen i Melodifestivalen hittills i år. Men jag tycker ändå att gårdagens deltävling har  varit snäppet bättre än de första två.

BWO

Lyckades missa halva bidraget, då jag hade somnat till på soffan. Som tur var fick jag ju se det igen när de vann. Och jag tycker att det var bra. Dock inte lika bra som Temple of love. Det här är min favorit att vinna finalen just nu.



Micket Huskic

Jag förstod ingenting. Lät som om han sjöng "prostitute", men det gjorde han förmodligen inte.



Frida feat. Headline

Det är klart att denna visa skulle slå. Dålig text, dåliga artister. Anledningen till att den gick hem i stugorna - Frida hade en hit med låten "Dunka mig" i somras. Ok, jag smälter för hennes lyckotårar. Men jag kan inte acceptera att detta kommer visas igen i Globen. Inte på Patriks bekostnad.



Thérèse Andersson

Jag har lite svårt för sånt här. Hon var inte katastrofal, men jag tycker gott att den här platsen borde ha gått till Eskobar. Hon hade kunnat få bli femma. Sedan återgått till Pay- TV, och gjort comeback med dem nästa år.



Patrik Isaksson

Jag är mållös. Hur i helvete kunde han inte gå till Globen? Var det ingen som lyssnade på honom? Faktiskt värre att han åkte ur än att Christer Sjögren gick vidare. Nu har vi fått det bekräftat att merparten som röstar är barn. Så måste det vara. För vuxna människor är väl smartare än såhär?



Caracola

Tre glada smällkarameller med en låt vars refräng var ett enda ylande. Men visst, det var svängigt. Jag hade också satt dem på ett flyg till Kiruna och andra chansen.



Ainbusk

Har aldrig förstått mig på dem. Den här låten var väl ok, om än lite tråkig. Det som kan konstateras är i alla fall att Josefin Nilsson var denna delfinals snyggaste kvinnliga deltagare. Och att hon har rösten. Men i Melodifestivalen handlar det om låten.



Eskobar

Inte en klockren Eskobar- låt. Jag hade gärna sett en låt mer i stil som duetten "Someone new" med Heather Nova. Men detta var absolut inte dåligt, och en sistaplats är skamligt. Folket bör skämmas. Andra chansen hade varit det rättvisa resultatet.



Frida. Christer Sjögren. Rongedal (som jag tycker är oerhört fjantiga). Finalen i Globen lär ju bli det här decenniets stora kalkonfinal. Nu sätter jag mitt sista hopp till Charlotte Perelli nästa vecka. Snälla Charlotte, se till att ha en låt som smäller alla andra på käften. Jag mår illa bara jag tänker på vad som vi faktiskt kan skicka till Eurovision.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0