Sanna fick mig att fälla en tår

Missade ju tyvärr Melodifestivalen igår. Men har kikat lite på Youtube nu, orka vänta till imorgon kväll när reprisen går. Betydligt bättre kvalité på låtarna denna vecka. Men Andra Generationen - vilka Östeuropa- vibbar den låten ger. Jag som tyckte att Christer Sjögren förra veckan var i klass med "We are the winners of Eurovision"- låten som Litauen hade med för några år sedan. Ha! Christer var ingenting i jämförelse med den här Kebabpizza- låten. Katastrof. Horribelt. Pinsamt. Mina öron blöder.

Det fanns en låt som fick mig att faktiskt fälla en liten tår. Jag vet inte om det någonsin har hänt mig tidigare i Melodifestivalsammanhang. Men Sanna Nielsen lyckades. Fantastiskt bra låt, och Sanna har en enorm röst.



En annan låt som jag tyckte väldigt mycket om, och som också berörde, var Lasse Lindhs "Du behöver aldrig mer vara rädd".



Är ju ett fan av Lasse sedan tidigare, och jag kan erkänna att jag varit lite tveksam till hans medverkan i Melodifestivalen. Men det här var bara vackert. Känner dock igen många strofer ur texten från ett inlägg han skrev på sin hemsida i höstas. Om att vakna upp med sin älsklings blonda lockar bredvid sig i sängen, och hur han vill beskydda henne från allt ont. Kanske blev den här låten till i samband med det inlägget.

Vet inte riktigt om jag tycker att rätt bidrag gick vidare. Sanna, absolut. Men bröderna Rongedal? Jo då. Det var väl en bra låt. Men inte riktigt i min smak, tyvärr. Hade mycket hellre sett Lasse gå vidare. Men jag är å andra sidan inte helt opartisk. Men det här resultatet var ju ingen katastrof, som förra veckan.

Carola och Andreas? De hade alla förutsättningar i världen. Men jag tror att dessa två står svenska folket i halsen. Det har varit för mycket Carola och Andreas i Melodifestivalen de senaste åren. Det är som att det är det enda de gör. De lyckas inte någon annanstans, och försöker klamra sig fast och suga ut så mycket som möjligt. Men det är inte sant. De är båda utmärkta artister, som definitivt klarar sig utan att vara med i Melodifestivalen varje år.
Jag har fått nog av dem båda för ett tag framöver. Låten var dessutom inte tillräckligt bra. Den räcker inte hela vägen fram. Carola och Andreas passar bra tillsammans som duettpar, men samtidigt tar deras strjärnglanser ut varandra, och det blir en blek sörja som ingen av dem tjänar på.

Det fanns två låtar som jag inte orkade titta klart på. Andra Generationen och Alexander Schöld. Den första kräktes jag nästan över, och den andra hade så banal text att jag fick äckelrysningar i hela kroppen.

Men betyget på denna delfinal, som jag ännu inte sett i sin helhet, är betydligt bättre än vad den första delfinalen fick.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0