Tvättstuge- bitch

Det människor stör sig på mest och orsakar flest gräl bland grannar som bor i lägenhet är inte helt oväntat allt som har med husets tvättstuga att göra. Jag har hört om det. Jag har absolut kunnat tänka mig att det stämmer. Jag har dock aldrig råkat ut för det. Förrän nu.

Hade bokat upp mig på sista passet, mellan 18-22. Hade hunnit köra sex maskiner, och kom ner för att sätta på de två sista. Då har någon plockat ur de kläder som jag nyss tvättat, och lagt på det lilla bordet, för att sedan sätta på två smockfulla maskiner. De kan inte ha gått länge när jag kom ner.

Så nu har jag också fått känna på tvättstugeraseriet. För må tro att jag blev förbannad. Det var så uppenbart att det faktiskt var någon som redan var där och tvättade - om man nu hade missat att läsa av det på tavlan, borde det rassla till när man ser att det ligger tvätt i maskinerna och i tumlaren, och halva torkrummet är fullt.

Lyckades dessvärre inte stänga av maskinerna, så jag avvaktade och gick ner igen när de var klara. Där stod en kvinna och vek kläder. Jag påpekade att det faktiskt var min tvättid. Tydligen var det hennes karl som hade gått ner, och trots alla ovan nämnda punkter på varför man borde förstå att det var någon som tvättade hade han trott att det itne var någon som hade satt upp sig på just den tiden.
Tittade han på fel dag? Om så - dubbelkollar man inte i almanackan som hänger utanför, bara för att verkligen vara på den säkra sidan? Eller sket han bara i vilket, för att han ansåg att hans tvätt var väldigt viktig? Jag bryr mig egentligen inte om vilket. Jag blir bara så jävla arg. Jag undrade ett tag om han kanske inte var lite retarded, men kom fram till att sådana tankar är elaka.

Där rök värdefull tvättid för mig. Det enda positiva är att jag i alla fall inte var i akut behov av att tvätta mer, jag var nästan helt klar. Men det är klen tröst. Den ilska som jag kände under någon timmar förstörde resten av min kväll. Kvällen då jag förvandlades till en tvättstuge- bitch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0