Mailkonversation

Det är några människor på mitt jobb som inte förstår svenska, vissa mindre än andra. Därför brukar vi alltid skicka ut mail på engelska när det ska skickas till hela kontoret. Och idag var ett sådant tillfälle. Jag har fått rycka in i receptionen hela dagen, och tror ni inte att allting strular... Växeln gick inte att starta alls - och sedan av någon oförklarlig anledning började telefonsignalen att ringa konstant utan att växeln var igång. Jag fick inte stopp på det och höll på att bli tokig. Ringde och felanmälde, drog ur sladdar och skickade ett mail till hela kontoret - på svenska. Big mistake. Självklart fick jag svar från en kollega. Se nedan mailkonversation.

Jag:
Hej,

För er information ligger växeln nere, och kunder som ringer kommer till telefonsvar. Detta är felanmält, och det kommer att komma någon som ska hjälpa till att fixa problemet. På Dotcom har de dock 4 timmar på sig att rycka ut, men de har lagt prio på oss. Förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge innan allt fungerar igen.

// Helena

H:

Fattar fortfarande inte varfor ni envisas med att skriva info pa svenska. Beror inte detta de som inte kan svenska??

Jag:

Hej H,

Det var inte min första tanke när allting låg nere - förutom ringsignalen som gick i ett och både störde och orsakade huvudvärk (och förmodligen men för livet).

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte tänkte ett steg längre i en krissituation, och jag ska självklart åtgärda mitt misstag och informera A om vad som har hänt, och att problemet med växeln nu är åtgärdat och allting fungerar som det ska.

// Helena

A är H:s chef som för närvarande är den enda på kontoret som inte kan svenska (alla andra är på semester).

H:

Oj, oj, oj....

Vad hysteriskt det blev.

Jag:

Tycker du? Det var inte meningen. Nu är i alla fall allting åtgärdat och löst.

// Helena

Jag skickade faktiskt även ett mail till H:s chef A, självklart bara för att jävlas med H även om han inte var cc:ad.

Jag:

A,

It was brought to my attention that my previous email to the whole office was only written in Swedish. Sorry about this, we had a switchboard error which is now solved.

// Helena

A:
Thanks.


Vad tycker du - gjorde jag rätt eller gjorde jag fel? Lite spydig, men jag tycker att H:s första mail var jävligt onödigt. Och då var det fan befogat. Jag stör mig som fan på honom ibland. Men han är speciell. Det har man ju fått se vid flertalet tillfällen. Och otrevlighet ska bemötas med spydig vänlighet.


Kommentarer
Postat av: Caroline

När man besvarar en ovänlig kommentar ska man vara precis så där spydigt vänlig tillbaka. Helst ska man skriva invecklat och med svåra ord så att personen man skriver till inte begriper ett dugg och förhoppningvis känner sig mer korkad än vad hon/han redan är;-)

2008-07-23 @ 14:51:44
URL: http://karlssoncaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0