Äntligen vann rätt bidrag

Melodifestivalen igår var den bästa av deltävlingarna i år. Men jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan smälla ihop så många bra artister i ett och samma program, och sedan låta andra deltävlingar innehålla max en potentiell vinnare.

Daniel Mitsogiannis hade en svängig låt i sin "Pame", men varför hade han inte försetts med en egen stylist? De där byxorna han hade på sig var livsfarliga. Groteskt fula. Lämnade ingentign till fantasin.


Sebastian Fronda hade inte någon bra låt, men det var väl som väntat. Dock var han väldigt söt, även om jag inte tror att vi fick se ett enda leende från honom på hela kvällen.


Jag tror faktiskt att Nordman kommer att slå ut Carola och Andreas. Nordmans låt hade en svängig refräng, och jag tror att många yngre uppskattar showen. Flk är trötta på Carola. Kan någon slå ut henne är det Nordman.



Vi gillade Calaisa. De hade ett skönt gung i sin låt, och viktigt - de har bra röster. Räckte inte längre än en femteplats. Hade de varit med i någon annan delfinal hade de troligtvis gårr längre.


Äntligen hör man något från Sibel, som varit med i Idol. En bra låt som passade hennes röst. Kul att hon tog sig till Andra Chansen, det är inget som man kan klaga på.



Kristian Luuks dans med koreografen Anna Vnuk var en riktig höjdare. Han rev ner mycket applåder bland människorna jag såg festivalen med.


Slutsats.

För första gången gick rätt låtar vidare till Globen. Charlotte Perelli och Linda Bengtzing hade båda låtar som det svängde om, med refränger som sätter sig. Tror att Charlotte kommer att gå hela vägen. I mina ögon kan bara BWO, och eventuellt Sanna Nielsen, sätta stopp för henne.



Niklas Strömstedt tänker jag inte ens kommentera.


Alla foton: Christian Örnberg, utom det på Sibel: Sven Lindwall

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0