Det gör ont att surfa

Tvådagars surfingkurs. Surfa fyra timmar om dagen låter kanske inte som så mycket. Tro mig, det är enormt mycket. I alla fall om du aldrig har gjort det förut.

Tog runt två timmar att åka ut till Seven mile beach, där denna prövning skulle äga rum. Hann inte mer än att komma dit och dumpa prylarna i stugorna, förrän vi fick dra på oss våtdräkterna och promenera ner till stranden. Ut i vattnet, som faktiskt var varmt och skönt (till skillnad från vad jag hade hört att det skulle vara).

Att hoppa upp på en låtsasbräda som är ritad i sanden är inget problem. Att hoppa upp på en riktig bräda ute bland vågorna är omöjligt.
Steg 1: När vågen kommer - paddla med armarna
Steg 2: Tryck upp överkroppen med hjälp av armarna (tänk armhävning)
Steg 3: Böj det "bakre" benet, så att foten ligger mot knät
Steg 4: Pressa dig uppåt, och sätt ena benet fram, och det andra bak, så att du står upp på brädan
Steg 5: Böj på benen

Steg 5 är väldigt viktigt. Jag har kommit fram till att jag inte kan böja på mina ben. Det går inte.

Jag lyckades stå upp två gånger. Alla andra klarade det efter första lektionen. Jag stod upp två gånger den tredje lektionen. Med andra ord - jag var skitkass. Vår grupp bestod av 8 personer. Vi hade två instruktörer. De hjälpte mig väldigt mycket, nästan som att ha privatlektion. Det hjälpte tyvärr inte särskilt mycket.
Men jag vet att jag inte har någon balans. Jag kan ju för sjuttsingen inte ens stå upp på tunnelbanan utan att hålla i mig.

Var helt utmattad den andra dagen. Orkade knappt ens försöka stå upp på brädan. Ont i hela kroppen. Lyckades redan första lektionen få ett långt sår vid knät. Hur nu det gick till. Fick även brädan i huvudet (och jag fick en lite hårdare bräda, som var mer stabil), så nu har jag en stor bula. Smärtsamt. Varje gång jag tittar på min kropp hittar jag nya blåmärken och rispor.
Det är fan ingen barnlek att surfa. Jag ser halvt misshandlad ut, och kan absolut inte gå uppför i trappor. Det gör ont.

Kommentarer
Postat av: Salems släkten

Det låter tufft med semester. Du hade iallafall tur att du inte träffade på någon haj.
ha så bra

2008-03-15 @ 10:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0