The truth about München



Tro nu inte att det enda jag gör här i München är att dricka öl. Jag pluggar faktiskt jäkligt mycket också. Kl 9:00-17:15 sitter jag och lyssnar på olika lärare, och utsätts för diverse uppgifter och övningar. Det är extremt jobbigt att utsättas för så mycket tyska i ett svep - för tyska är det enda språk som används. Man måste ha stenhårt fokus hela tiden, annars tappar man bort sig. Får man en fråga då är man körd.

Och att vara så jäkla uppmärksam stjäl all energi. I dag höll jag nästan på att somna vid flertalet tillfällen. Men de påstår att tredje dagen är värst, och det hoppas jag verkligen. Det borde bara kunna gå uppåt nu. Vad gäller själva tyskan, känns det inte längre konstigt att alla pratar tyska. Det är naturligt, och när det kommer till hörförståelsen växlar jag numera mellan svenska och tyska utan att ens tänka efter. Det sker automatiskt.

Det som är jobbigast är nästan läxorna. När man lämnar skolan på eftermiddagen är man helt tömd på energi, och läxor är det sista som man orkar med. Helst vill jag bara lägga mig och sova några timmar. Men man vill ju samtidigt se lite av München när vi ändå är här, och då går sova bort.

Så. Inte bara öl. Inte bara fun and games. Stenhårt pluggande är den bittra, men jäkligt roliga och givande, verkligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0