En liten lista



Jag ägnar stor del av den här kvällen åt att göra julgodis, och då detta ska stå och koka på spisen i hundraåttio år, kan jag lika gärna slänga in en liten lista här så länge. 

1. Hur gammal är du om fem år? 31.

2. Vem var den sista du träffade? Lina från jobbet. Träffade på henne på T-Centralen efter jobbet.

3. Hur lång är du? 169,5 cm. Om jag sträcker på mig så mycket som jag kan.

4. Vilken var den senaste film du såg? Jag tittade lite på den andra Narnia- filmen i helgen, men såg inte klart den. Alex föreslog att vi skulle hyra de två första ur serien, och sedan gå och se den tredje på bio istället. Han har inte sett någon av dem.

5. Vem ringde du senast? Det var nog någon butik på jobbet. 

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Det senaste kan jag dessvärre inte dela med mig av, då det innehåller topphemligheter om julklappar. Det näst senaste är konfidentiellt av samma anledning. Men det tredje senaste skickades till Alex, och lyder "Åh, vad du är bra! Jippie! Och grattis!"

7. Vad är dagens planer? Jag tänkte försöka få klart det satans julgodiset, och titta på tv. Hade varit trevligt om man kunde somna i hyfsat god tid också (dock inte på soffan).

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms. Helt klart.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta. Fast de gifte sig när jag var några år gammal, så jag är en bastard. Men så kan det ju bli ibland.

10. När såg du senast din mamma? Det måste ha varit i lördags. Nästa gång blir på julafton.

11. Vilken ögonfärg har du? Jag tycker att de är gröna, andra påstår blåa (fast de är nog lite blinda). Klart är i alla fall att de är väldigt ljusa.

12. När vaknade du i dag? När klockan ringde första gången 06:15. Men jag gillar ju att snooza (tyvärr) och kom inte upp förrän 06:50.

13. Har du någon gång hittat en katt? Ehm. Inte någon herrelös.

14. Vilken är din favoritplats? I famnen på min pojkvän.

15. Vilken plats föredrar du minst? Det är ju inte jätteroligt hos tandläkaren.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då har jag gift mig, och har minst ett litet barn som springer runt benen på mig. Får jag drömma vidare ser jag även att min lilla familj är bosatt i ett fint hus i Stockholmsområdet.

17. Vad skrämde dig som barn? Samma som i dag. Spindlar. Men också att mina föräldrar skulle dö.

18. Vem fick dig att skratta senast? Hjärtligt och innerligt- Alex.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej. Jag har dock bara en, och det är en relativt nyproducerad singel. Eller, egentligen harj ag en till- Kurt Olsson, men den är hemma hos föräldrarna.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Hur många kuddar har du i sängen? Tre.

22. Hur många landskap har du bott i? Ett. Har aldrig flyttat utanför Stockholm.

23. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja. Och det är inte trevligt, att spy är bland det värsta jag vet.

24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag älskar ju skor. Men det är skönast att gå runt barfota eller med strumpor inomhus. Går sällan barfota utomhus på sommaren. Tycker att det är lite obehagligt, och är rädd för att jag ska kliva på något vasst. 

25. Är du social? Ja, oftast. Men kan också vara lite reserverad när jag träffar människor första gången.

26. Vilken är din favoritglass? Gillar ju Ben&Jerrys. Men även Tip Top är en hit. Och Magnum Classic. Och citronlakritsglass. Och hallonsorbet. 

27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Bjuda min Alex på fin middag, och sedan förmodligen spara slantarna till en dag då jag känner att jag behöver dem bättre. Det är inte för inte som min pojkvän kallar mig för Joakim von Anka. 

28. Tycker du om kinamat? Ja. Fast jag äter det inte så ofta.

29. Tycker du om kaffe? Jo då. Fast det ska vara bra kaffe, inte sådant blaskigt som finns i automaten på jobbet. Om det är det enda som erbjuds, så får det vara.

30. Vad dricker du till frukost? Vatten. Om jag dricker något alls.

31. Sover du på någon särskild sida? På höger sida i sängen (Alex får ligga innerst mot väggen, då det är jag som går upp tidigast på morgonen). I övrigt vrider och vänder jag på mig rätt mycket när jag ska sova. 

32. Kan du spela poker? Jag kan reglerna, men att sedan spela är en annan femma. Jag förstår aldrig när jag har bra kort. 

33. Tycker du om att mysa? Ja. Älskar att krypa ihop i Alex famn och bara hålla om honom och känna hans hjärta slå.

34. Är du en beroendemänniska? Svårt. Jag kan bli beroende av vissa ätbara saker, men då oftast under en kortare period. Annars är jag hälsosamt beroende av min pojkvän. 

35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, inte en enda människa. Inte ens en kändis.

36. Vill du ha barn? Hemskt gärna. Två eller tre, och helst minst en av varje kön. Fast allt det där kommer några år in i framtiden. Det är så mycket som ska göras innan det är dags att sätta barn till världen.

37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Tyska kan jag väl hjälpligt, förstår mer än vad jag kan prata. Det är så svårt att hitta orden. Spanska kan jag snappa upp litegrann från om jag har en jäkla tur.

38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej. Om man inte räknar när jag föddes, då fick mamma åka ambulans. Och med tanke på att jag fanns i hennes mage vid den tidpunkten, så kanske det räknas lite halvt?

39. Föredrar du havet eller en pool? Jag älskar havet. Men när det kommer till turistorter där sanden är så varm att man inte kan gå på den ens med skor, så är det inte alltid så roligt att bada vid havet. Då kan det vara trevligt med en pool.

40. Vad spenderar du helst pengar på? Att göra saker tillsammans med Alex. 

41. Äger du dyra smycken? Inte så fasligt dyra. Men några stycken som känslomässigt är ovärderliga. 

42. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig, och det skulle aldrig falla mig in. Jag har inte ens testat att röka vanliga cigaretter, för jag anser inte att jag skulle få ut något av det. Jag har ingen lust att röka, då behöver jag inte ens prova.

43. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Risgrynsgröt. Fantastiskt god risgrynsgröt.

44. Välj ett ärr på din kropp. Jag har ett ärr på mitt knä, som jag fick efter att ha ramlat en nyårsafton för massa år sedan. Jag var inte så fasligt onykter, men däremot var det halt som satan ute. Och efter att ha föreläst och skällt på andra om att de måste vara försiktiga så att de inte ramlar, var det jag som drattade omkull. Taxichauffören som skjutsade hem mig var rätt skärrad över allt blöd, och ville prompt köra mig till sjukhuset. Fast där gick min gräns. Det såg värre ut än vad det var.

45. Vad har du för ringsignal? Dusty Springfield - I only want to be with you.

46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? I en garderob hemma hos mina föräldrar hänger världens sötaste lilla klänning som min faster har sytt. Den hade jag på mig när jag var två år (för det har jag sett på kort).

47. Var togs din profilbild för din blogg? På en färja mellan Kapellskär och Mariehamn.

48. Kan du byta olja på bilen? Nej, inte en chans. Och inte har jag körkort heller, så jag har aldrig behövt lära mig.

49. Har du fått fortkörningsböter? Nej, har som sagt inget körkort.

50. Vilken var den senaste bok du läste? Just nu läser jag Dödergök av Katarina Wennstam. 

51. Läser du dagstidningen? Bara på nätet.

52. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

53. Dansar du i bilen? Nja. Däremot sjunger jag gärna högt. 

54. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar bara på radio när jag åker bil eller är på gymmet, och då är det oftast inte jag själv som styr över val av radiostation.

55. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Telefonnummer på jobbet.

56. När var du i kyrkan senast? Jag kommer faktiskt inte ihåg. Jag var på bröllop i oktober, kan det ha varit då?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0