Elsas Mode



Efter att ha slukat massa kriminalromaner kände jag att det var dags att bryta av med något lagom lättsmält på bokfronten. Den bok som fick äran att göra detta var Sofi Fahrmans debutroman Elsas Mode. En klassisk chic lit, och dessutom en bra sådan.

Elsa är 21 år, och har bott i staden som aldrig sover - New York - några månader. Nu tvingas hon att flytta hem till tråkiga Borås igen, och hon förstår inte hur hon ska klara av den trista tillvaron i hemstaden. Som tur är öppnar sig ett erbjudande, och hon flyttar omgående upp till Hufvudstaden. Det Elsa brinner för mest av allt i hela världen är mode, och hon beslutar sig för att starta en modeblogg och bli Sveriges största modebloggerska.

Det känns som att Sofi Fahrman har lånat en hel del från sitt eget liv, även om det mesta förmodligen är uppdiktat och hittepå. Och det spelar ingen roll vad som är hämtat ur verkligheten och vad som inte är det - resultatet är mycket bra. Även om jag tycker att huvudkaraktären ofta beter sig som en dum och omogen liten flicka, men å andra sidan är hon fortfarande väldigt ung. Och bara för att man har bott i New York i några månader och lyckats ta sig in på de hetaste klubbarna, blir man inte automatiskt smart och världsvan.

Vill man få en inblick i modevärlden, och i en ung kvinnas strävan efter kärlek, berömmelse och att lyckas, är detta en bok som förmodligen inte kommer att göra dig besviken. Jag läste ut den på en dag, och rekommenderar den varmt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0