The American



Filmen vi såg igår var The American, med George Clooney i huvudrollen. Han spelar en lönnmördare, som efter ett misslyckat uppdrag på den svenska landsbygden flyr till en liten by i Italien. Han vill dra sig ur branschen, men bestämmer sig för att utföra ett sista uppdrag- fixa ett skjutvapen åt en mystisk kvinna. Under tiden förälskar han sig i en av byns vackra kvinnor, som arbetar som prostituerad. Men vem kan han egentligen lita på?

Jag hade höga förhoppningar på den här filmen. Och det är en bra film, inget snack om saken. Regissören Anton Corbijn har gjort ett bra jobb. Men. Det var inte alls den sortens film som jag hade förväntat mig. Det är en thriller, men i mina ögon drar den snarare mer åt dramahållet med ett stänk av thriller. Jag ville ha mer action, men istället var det lite för mycket bilåkande i vackra miljöer och pillande på vapen utan att de användes till någonting.

Det är inte en tråkig film, men den är bitvis seg. Det händer inte så mycket. Och det var inte vad jag var ute efter när jag betalade 95 kronor för biobiljetten. Så om ni ska se den här, förvänta er inte någon Jason Bourne eller James Bond. Då kommer ni definitivt bli riktigt besvikna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0