Kungaknodden



Kom på att jag inte tagit upp de smaskigaste nyheterna rörande kungehuset sedan Victoria och Daniel gifte sig förra året. Jag förstår att ni har tyckt att det varit konstigt att jag inte sagt ett pip om det, med tanke på hur mycket jag gilalr allt som är kungligt, men här kommer det:

Ett stort, stort, stort grattis till Vickan och Daniel! Äntligen är ett litet barn på väg! Jag kan tänka mig att pressen har varit enorm under det år som har gått sedan bröllopet, men att den lilla bebisen nu ligger i magen är fantastiskt roliga nyheter och jag glädjer mig enormt.

Dock stör jag mig lite på alla nyhetsrapporteringar. De försöker luska fram var bebisen blev till (för som någon tidning skrev- det kan ju ha varit på nationaldagen, medans tyskarna är övertygade om att det var i München), vad bebisen ska heta (Erik, Oscar och Sophia ger inte tillbaka mycket pengar för de som vill spela på det. Jag förstår att det förmodligen kommer att bli ett traditionellt kungligt namn, och om det blir en flicka tycker jag att hon gärna kan få ta sin mammas mellannamn Alice.) och annan viktigt fakta...

Vad kommer man för övrigt att kalla den lilla prinsen eller prinsessan? Epitetet kungabarnen är ju redan upptaget. Blir det kungabarnbarnet? Eller kungaknodden? Kanske lillprinsen eller lillsessan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0