Svampjakt



Jag är egentligen ingen skogsmulle, men i dag gav jag mig ut i skogen tillsammans med Marielle. Vi hade hört att skogarna är fulla med svamp, så vi tänkte fylla våra medhavda plastpåsar med gyllengula kantareller. Nu blev det ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Efter en timme och tjugo minuter hade vi lyckats skrapa ihop en kantarell var, och när vi var på väg till bilen upptäckte jag dessutom att min kantarell var försvunnen. Det verkar som att den hoppat ut ur påsen och smitit iväg.

Det fanns en hel del annan svamp i skogen, men den vågade vi inte röra. Ingen av oss är någon svampkännare, och då är det dumt att chansa och råka få med sig något giftigt hem. Men jag är faktiskt förvånad över att det var sådan stor avsaknad på just kantareller. Jag misstänker att någon annan hunnit före, för jag kan inte tänka mig att det inte funnits en enda kantarell i den skogen vi besökte.

Surt som fan att vi kom hem tomhänta, men det var ändå trevligt att komma ut i naturen. Bortsett från alla äckliga kryp. Det är galet hur många spindlar det finns i skogen. Usch.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0