Scones



Jag tror minsann att scones kan bli det nya nationalbrödet i det Nilssonska hushållet. Enkelt att göra, och fort går det också. Bara fördelar (bortsett från att man blir lite kletig om fingrarna när man gör degen, men det kan man leva med).

Recept klassiska scones (för fyra personer):

3 dl mjölk
100 gram smör
7- 8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0