Längtan efter att resa



Att resa och upptäcka nya platser ligger högt upp på min lista över saker som jag älskar att göra. Det finns så många ställen som jag vill se innan jag dör, och några ställen som jag vill besöka igen. Helst åker jag till nya platser istället för att återvinna de gamla, men vissa ställen blev jag inte klar med när jag var där och då krävs ett återbesök.

Kruxet är att det inte finns tillräckligt med tid och pengar för att kunna besöka alla dessa platser. Kanske är en del av problemet att jag inte öronmärker pengar jag sparar till just resor. Jag flyttar bara över pengar till sparkontot för framtida behov, och att behöva ta av dessa pengar för att köpa en resa svider lite. Kanske ska jag öronmärka en del av pengarna jag lägger undan varje månad till just respengar? Då vet jag ju precis hur mycket jag har sparat för just det ändamålet.

Värre är det med tiden. 25 semesterdagar per år kommer man inte långt på. Nu hamstrar jag ju i och för sig semesterdagar, och försöker att varje år spara de 5 dagar som man enligt lag får spara. För man vet ju aldrig när de kan komma att behövas och någon gång vill man kanske resa och vara borta lite längre. Då kan det vara bra att ha lite dagar att ta av.

Förhoppningsvis kan vi komma iväg någonstans i höst. Helst någonstans där det är varmt, eller där man åtminstone inte behöver gå runt och frysa. Egypten kanske? Dit har jag alltid velat åka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0