Hälsoutmaningen



Jag är just nu inne i en period då jag inte är ett dugg peppad att gå och träna. Det känns bara jobbigt och tråkigt (och inte hjälper det att senaste gången jag var på gymmet var luftkonditioneringen paj, så det var varmt som i en bastu- och då är det inte roligt någonstans). Men för att jag ska hålla mig någorlunda på den hälsosamma sidan, tänkte jag försöka mig på ett nytt grepp. Utmana mig själv under en månads tid, och lyckas jag hålla mig till de regler jag sätter upp så får jag belöna mig med något. Jag hoppas att jag på så sätt ska känan mig mer taggad och peppad på att faktiskt leva lite mer hälsosamt.

Min första utmaning blir:

- Fyra promenader i veckan, varav tre måste vara på minst 30 minuter vardera och en på minst 60 minuter. Det går inte att mixtra med antalet promenader genom att köra två 60- minutare och på så sätt ta bort en av 30- minuterspromenaderna. Promenerar jag i området där jag bor ska jag gå i rask takt, men är det lunchpromenader är detta inte lika viktigt (vill ju inte bli svettig när man ska tillbaka till jobbet).
- Inget godis eller några bakverk. Undantaget är om jag ska hem till middag hos någon, då får jag äta efterrätt om det bjuds. Men inte om jag äter på restaurang, och godis är alltid uteslutet.

Om jag klarar detta så får jag belöna mig själv. Jag har i dagsläget inte utsett vad denna belöning ska bli, men jag har ett förslag. Ska fundera lite till på det, och när jag har bestämt mig presenterar jag den för er.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0