Min morfar John



Lägenheten jag var och tittade på igår ligger precis bredvid kyrkogården där min morfar ligger begravd. Så jag passade på att slå två flugor i en smäll, och besökte även honom när jag ändå var i området.

Jag är lite ledsen över att jag aldrig fick chansen att lära känna min morfar. Han dog alldeles för tidigt, när jag bara var nio dagar gammal. Han skulle in på en rutinoperation, och mormor tyckte att han skulle fokusera på det, för att titta på sitt nyfödda barnbarn kunde han göra efteråt. Men han skulle prompt hälsa på mamma och mig på sjukhuset först, och så fick det bli. Och med facit i hand är jag så otroligt glad att han stod på sig. Precis när mamma och pappa kom innanför dörren hemma i Tallkrogen med mig, efter att mamma äntligen fått lämna sjukhuset, ringde mormor och berättade att morfar hade avlidit under operationen.

Men jag tror att det finns en mening med det mesta här i livet. Jag är en månad för tidigt född, och skulle egentligen inte ploppa ut förrän i november. Men nu kom jag till världen nio dagar innan morfar lämnade jordelivet, och jag är övertygad om att det var meningen att han skulle få träffa mig. Och det gör mig faktiskt lite gladare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0