Somliga gör allt för att slippa diska



Med tanke på att jag lagade mat både i lördags och igår var det läge att i dag åberopa en av de främsta lagarna som råder i det Nilssonska hushållet. Den som lagar mat behöver inte diska. Min kära pojkvän brukar med anledning av detta gärna utropa sig till kock, och med glädje laga maten medans jag får fixa disken efteråt. Och de gånger jag har stått för matlagningen har han ändå slingrat sig ur diskningen med argument som "Jag måste plugga" eller "Jag måste jobba". Och jag har oftast låtit honom slippa undan, för jobb och skola är viktigare. Men inte den här gången.

Efter i lördags var det galet mycket disk, som jag fick sköta. Gårdagens skörd var inte alls lika stor, och jag var därför benhård- Alex diskar. Det knorrades och gnälldes, men nu står han faktiskt med diskborsten i högsta hugg. Men om det ändå vore så väl att allt var bra med det. Jag tror bestämt att han har hittat ett bra sätt att försöka slippa diskandet i framtiden... Han skyller på att tallriken var hal, men jag vet inte det, jag. Det liknar snarare lureri och djävulskap...

Men det står åtminstone 1-1 i tallriksförstörelse mellan oss nu. Och då får han pluspoäng för att han i alla fall inte hällde ut massa gröt på hallmattan när han tappade sin tallrik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0