Lite om Helena

Vad är den äckligaste mat du vet?
Oj. Det är mycket jag inte äter. Inälvsmat. Mår illa bara jag tänker på det.

Vad ångrar du i livet (om något)?
Det där om att man bara ångrar det man aldrig gjorde är bara bullshit. Återkommande är att jag ångrar min oförmåga att vara lite mer spontan.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Inte mycket nytt kommer att få plats i min garderob, så det får bli de samma gamla trasor som jag har haft på mig de senaste höstarna och vintrarna. Nothing fancy. Jag ska istället ägna tid åt att renssa ur skit jag aldrig använder, så att Alex kan få plats med sina kläder.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Balklänningen från balen i nian. Kostadde väl 2000- 2500 nånting, och är använd endast en gång. Hamnar jag någon gång i Lyxfällan så kommer den vara det första som säljs för att få in lite cash.

Har du någon oanad talang?
Nja. Nej. Fast jag har kanske inte upptäckt den än? Jag kan i och för sig böja fingrarna på ett äckligt sätt. Och skaka på ögonen. Det skulle vara trevligt om det visade sig att jag är en hejare på det där med aktier eller att spela ihop massa pengar på casino.

Vad gjorde du i helgen?
Varit i stallet. Varje lördag.



Sett massa serier.




Sökt efter en bra resa med ljus och lykta.




En väldigt händelselös helg. Men så kan det vara när man inte riktigt kan gå och måste vila foten.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Lämna in en officiell smesteransökan till min chef.
Byta skrivbord på jobbet.
Städa.
Bjuda in släkten till stundande födelsedagsfika.
Bli bra i foten så jag kan komma iväg och träna igen.

Vad har du på dig just nu?
Myskläder all the way. Adidasbyxor från sent nittiotal alternativt tidigt tjugohundratal. Lite trasiga men ack så sköna. En blommig topp köpt på Indiskas lager för trettio spänn för sju år sedan. Jag är med andra sidan vansinngit fashionabel när jag skrotar omkring hemma.

Senaste låt du lyssnade på?



Bästa skönhetsknep?
Sova mycket och dricka mycket vatten. Jag gör inget av dem, och så ser jag ju ut som jag gör. Och sola inte för mycket!

Vem saknar du?
Kan komma på mig själv med att sakna min gamla katt. Musse var min bästa vän, och att behöva ta bort honom var bland det jobbigaste jag varit med om. Ibland drömmer jag om honom, och det känns så verkligt att jag när jag vaknar är övertygad om att han ska ligga där bredvid i sängen.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Är jag cheesy om jag gör som alla brudar i skönhetstävlingar och svarar fred på jorden?



Om jag är det svarar jag att jag önskar att alla de jag älskar och bryr mig om får leva långa liv med mycket kärlek och hälsan i behåll.

Bästa boken nånsin?
Åh, det finns så otroligt många. Men några av mina favoriter är dessa.



Harry Potter. INTE böcker för barn, som så mågna tror. Helt underbara.



Hungerspelen, riktigt spännande.



En klassiker. Älskar den! Och älskar BBC- serien med Colin Firth och Jennifer Ehle.

Sedan finns det ju en mängd med böcker som jag tycker platsar på en topplista. Kanske ska bli lite bättre på att tipsa om bra böcker jag läser?

Vilka tidningar läser du?
Aftonbladet
Expressen

Sedan inte så många fler regelbundet. Men klart att det slinker in någon tjejtidning eller skvallertidning någon gång då och då. Brukar stå och smygläsa de skvallertidningar som skickas till reklamavdelningen på jobbet.

Vad önskar du att du var bättre på?
Självdisciplin. Helt klart.

Är du religiös?
Nej. Men jag funderar mycket på meningen med livet och om det finns en djupare mening med saker som händer. Jag kommer dock aldrig fram till något vettigt. Bibeln och skapelseberättelsen och allt sånt där ger jag dock inte mycket för. Människor som stenhårt tror att det är så är lite läskiga. En gång följde jag med en gammal klasskompis till hennes kyrka (någon form av frikyrka, antar jag). Hon skulle delta i ett dansuppträdande, och det var därför jag var där. Uppträdandet var bra, men hela den religiösa upplevelsen var bara läskig. Funderade starkt på att lägga benen på ryggen, det kändes som en obehaglig sekt. Men vad vet jag, det kanske är de som skrattar sist i slutet i alla fall?

Vad är din största rädsla?
Att de jag älskar ska dö. Ofta när någon av mina föräldrar ringer får jag hjärtat i halsgropen och tror att nu har det hänt någon något. Sedan svarar jag och så visar det sig att de bara ville höra hur läget var med mig.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Vet inte om det är det elakaste, men det är något som etsat sig fast. En gammal kompis pojkvän sa att jag var tjock. Jag har aldrig gillat den killen, och det tråkiga är att jag och min kompis har glidit ifrån varandra delvis på grund av att hon är tillsammans med honom.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Det där är en återkommande diskussion som jag och Alex har. Han vill att ungen ska heta något häftigt och annorlunda. Jag propsar på att ungen ska ha två namn- ett tilltalsnamn och ett släktnamn. Alex tycker att det blir onödigt långt och att det räcker med ett namn. Men det kan han glömma. Ska jag föda hans barn kommer ungen ha två namn. Punkt.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Den finaste bilen jag vet är Cherolet Bel Air 1957. Jag är uppvuxen med de bilarna, och därmed skadad. Pappa har en som ser ut nästan exakt så här.



Bortsett från den skulle jag inte tacka nej till en Ford Mustang cab. En röd, naturligtvis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0