Det där gick ju bra...



Bild från trapphuset hos min tandläkare på den fashionabla adressen i stan.


Jag har bara en sak att säga om mitt tandläkarbesök. Helvetesförbannadejävlaskittandshelvete! Förklaring på det?

Min käke är för liten för att några visdomständer ska få plats, så de har jag i omgångar dragit ut. Det var smärtsamt både i munnen och i plånboken, och det enda positiva är väl att jag efter att ha dragit den ena tanden för två år sedan fick en helvetisk inflammation och knappt kunde äta något på en vecka. Inte helelr kunde jag sova och den mesta av min vakna tid gick åt till att gråta. Nu var det inte det jag ville framhäva som positivt, för det var det inte, men jag gick ner åtskilliga kilon tack vare detta.

När visdomständerna ändå satt på plats var det jäkligt svårt att göra rent runt dem. Och nu är det en tand som det blivit ett litet hål i på grund av att den där förbannade visdomstanden som tidigare satt bredvid gjorde det omöjligt för mig att ta hand om den tand som faktiskt betydde något. Enligt min tandläkare är det tre av tandens fem ytor som nu behöver fixas, och detta kommer gå på den nätta summan av nästan 3000 spänn. Jag höll på att ramla ur tandläkarstolen när hon sa det. Plussa även på dagens undersökning för 700 spänn.

Hur i helvete kan det vara så dyrt? Är det för att min tandläkare är granne med både Max Maras och Mulberrys butiker? Eller är det för att det är en privattandläkare?

Som tur är går det bra att delbetala, men jag hatar ju att ha sådant hängandes över mig. Jag får dra åt svångremmen rejält och sluta unna mig andra saker. Så. Vad kan jag dra in på?

Mat? Ät mindre. Bli lite smalare på köpet. Alltid matlåda till jobbet. Inga restaurangbesök.
Sluta betala tv- licensen? Mer än gärna, men det kan jag göra först när jag flyttar till en lägenhet som inte ligger så långt ner i huset. Som det är nu så ser man teven om man tittar in genom fönstret.
Kläder. Inte för att jag shoppar särskilt ofta längre, men jag får se till att fortsätta hålla mig borta från butikerna ett tag till.
Elektricitet. Jag får ha konstant släckt i min lägenhet de kommande månaderna. Levande ljus funkar väl bra som ljuskälla?
Uteliv. Inga krogbesök. De tenderar att bli dyra.
Biobesök. Det kommer massa filmer jag vill se på bio i höst. Vad sägs om att ladda ner dem på datorn istället? Och ta med datorn till tvättstugan och snylta på elen där. Biopopcornen kan jag byta ut mot frukt som jag snor från jobbet.


Vill man donera en slant till mig alternativt bara komma och skratta åt mitt elände vet ni var jag finns.

Hälsningar från en fattiglapp med en förbannad jävla helvetestand.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0