Lady Gaga

Igår spelade Lady Gaga i Globen. Jag är så otroligt glad över att jag lyckats få tag på biljetter, för det var så vansinnigt bra! Att det var ståplats och att vi hamnade rätt nära scenen var dessutom en rejäl bonus.
 
Jag har varit på många konserter i mina dar, men jag har däremot inte varit på så många konserter av det här slaget, med internationella artister. Att därför jämföra denna konsert med andra av samma slag tänker jag inte ägna mig åt. Men det var en show utan dess like!
 
Bara det stora slottet som utgjorde basen för scenen var helt fantastiskt. Att Lady Gaga sedan gjorde entré på en mycket verklighetstrogen enhörning gjorde det hela än mer likt en saga. Sedan brakade det loss. Tills det att proppen gick och det blev strömavbrott.
 
Det där strömavbrottet hade lätt kunnat döda vilken stämning som helst, men Lady Gaga rädadde situationen snyggt genom att komma ut på scenen och sjunga lite a capella och ha frågestund med fansen. Fast så mycket frågestund blev det inte, då de allra flesta frågade om de kunde få komma backstage (Jag förstår att de frågorna haglade eftersom de fans som faktiskt fick ställa en fråga och bli sedda av henne inte ville något hellre, men det störde mig lite. Där hade de chansen att få ställa den fråga som de alltid undrat över, och allt de kunde fråga var om de fick komma med bakom scenen- trots att hon flertalet gånger svarat undvikande på samma fråga. En enda vettig fråga dök upp, och det får man kanske vara tacksam över...?). Men Gaga räddade verkligen situationen på ett strålande sätt och efter tio minuter kunde hon fortsätta showen.
 
Strömavbrottet som först verkade bli en konsertdödare vände istället hela showen och gjorde den om möjligt än mer intim. Och när Gaga plockade upp gråtande fans på scenen fick till och med jag tårar i ögonen. Det där om hur mycket hon älskar sina fans är inget spel för galleriet.
 
En annan sak som slog mig var hur många hitlåtar hon faktiskt har på sitt cv. Jag har inte tänkt på det förut, men det stod helt klart igår när hon radade upp succélåt efter succélåt. Och däremellan några som jag inte har hört tidigare, men som jag direkt fastnade för.
 
Känslan när jag lämnade Globen var att det här vill jag göra igen! Jag vill ha mer! Shit, det var så bra att jag nästan känner mig lite tom nu när det är över.
 
Bästa igår: Bad Romance, Poker Face och The Edge of Glory.
 



 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0