The Killing

 
I morse såg jag det sista avsnittet av The Killing.
 
The Killing är en amerikansk remake av den danska serien Forbrydelsen. I korthet handlar den om att en sjuttonårig tjej hittas död i bakluckan på en bil som återfinns i en sjö. Polisen blir alltmer förbryllade och det står snart klart att någon försöker motarbeta deras arbete medatt försöka lösa fallet. Vad har hänt Rosie Larsen? Är motivet politiskt? Eller har det något samband med hennes pappas kopplingar till maffian? Har ryktena om att hon prostituerade sig med saken att göra? Eller har hon bara råkat vara på fel plats vid fel tillfälle?
 
Jag har inte sett Forbrydelsen, så jag kan inte uttala mig om vilken version som är bäst. Jag kan däremot säga att The Killing är grymt bra. Mörkt och spännande, och de fastnar inte i de vanliga klichéerna även om man stundtals tror att det är dit de är på väg.
De har lyckats hitta ett gäng med riktigt bra skådisar, och det är kul att Joel Kinnaman här får sitt genombrott i Hollywood. Det ska bli riktigt kul att se vad han kan åstadkomma i framtiden!
Det finns inte mycket att klaga över, och vill man se en bra kriminalserie kan jag verkligen rekommendera denna. Den slutade inte så som jag trodde, och det är jag väldigt nöjd över.
 
 

Kommentarer
Postat av: Gaymasen

Aldrig sett :)

Och tack snälla!! :D

2012-08-07 @ 15:17:46
URL: http://gaymasen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0