Lussebullsbestyr

 
Detta har jag ägnat hela min förmiddag åt. Baka lussebullar.
 
Det första som hände var att jag lyckades göra fel på första punkten i receptet.
 
  • Smält smöret. Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt. Häll sedan detta över jästen, som du smulat i en bunke.
 
Jag smälte smöret. Lät det svalna till fingervärme. Hällde i mjölken och rörde runt. Upptäckte då att smöret nog var lite kallare än fingervärme. för det blev alldeles klumpigt. Bara att hälla ut.
 
Smälte mer smör. På lägre värme, och kände sedan efter så att det var fingervarmt. Hällde i mjölken, rörde om lite snabbt och hällde det över jästen. Insåg i samma ögonblick att det inte alls var smöret som skulle vara fingervarmt, utan smöret och mjölken tillsammans. Allt jag då hade i min bunke var förstört och bara att hälla ut.
 
Och så var både mjölk och jäst slut. Bara att knata iväg till affären. Först till den närmaste- där öppnade de inte förrän kl 10, och det var tjugo minuter kvar. På macken bredvid sålde de inte jäst. Så jag fick stressa iväg till centrum.
 
Tjugo minuter senare var jag återigen hemma, och kunde fortsätta med mitt lussebullsbakande. Och den gången blev det rätt. Tredje gången gillt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0