Abduction

Alex sitter vid sin dator och spelar spel med kompisar, så jag passade på att se en film under tiden. Det fick bli Abduction av den enkla anledningen att jag var vansinnigt nyfiken på att få se Michael Nyqvists första Hollywoodroll.

Nathan och hans vän Karen upptäcker en sida på nätet med bilder på barn som misstänks ha blivit kidnappade. En av bilderna föreställer en liten pojke som är misstänkt lik Nathan, och när de använder funktionen som gör att de kan få se hur han skulle kunna tänkas se ut i dag visar det sig att den lilla pojken faktiskt är Nathan. Efter att ha kontaktat den som har internetsidan blir Nathan vittne till hur båda hans föräldrar dödas, och det är uppenbart att det egentligen är honom som the bad guys är ute efter. Så han gör det enda han kan göra. Han flyr. Med skurken hack i häl.

Jag kan väl inte direkt säga att detta var något mästerverk. Det skulle vara en direkt lögn. Men visst, underhållning för stunden var det ändå om man inte är så kräsen (vilket jag inte är när det kommer till film). Ett haltande manus, som trots allt började lite lovande men som sedan urholkades till nästan ingenting. Michael Nyqvists roll var väl inte heller något att egentligen hetsa upp sig över, även om det var kul att se honom i en sådan här produktion. Mer sånt!

Jag är på bra humör i dag, så den här filmen får 2 av 5 poäng av mig. Det är ganska snällt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0