Den stora olycksdagen



Fredagen den 13:e. Vad kan dagen tänkas ha i beredskap? Hur mycket olycka kommer jag att drabbas av? Är det läge att vara extra noga med att inte gå under stegar och akta sig för svarta katter som går över gatan? Hålla sig långt bort från alla speglar?

Äh. Jag är inte särskilt vidskeplig av mig. I alla fall inte när det gäller de där klassiska sakerna, även om jag aldrig skulle få för mig att gå under en stege. Men det beror ju inte på någon vidskeplighet.

Fast när jag tänker efter. Jag har ju lite sådana där saker för mig. Ganska ofta till och med.

- Jag undviker att kliva på A- brunnar. K- brunnar går däremot väldigt bra, det betyder ju kärlek.
- Ta i trä förekommer dagligen i mitt liv. Så fort jag har fått en hemsk tanke av något slag i huvudet letar jag tag i närmsta sak gjord av trä och knackar tre gånger.
- Varje gång jag ska flyga och tänker på att planet kan störta (vilket är i stort sett hela tiden fram tills det att vi faktiskt har lyft), knackar jag mig själv i huvudet tre gånger. I brist på något träaktigt att ta i.


Det var de vidskepliga tvångstankarna jag har. Om jag struntar i att följa dem kommer något hemskt att hända. Jag bara vet det, och det känns dumt att riskera något. Sedan har jag givetvis flertalet andra tvångstankar som följer mig genom vardagen, men de handlar inte om liv och död eller olycka. Det känns bara konstigt om jag inte följer dem, som om jag gör något fel eller mot reglerna. Men de kan jag presentera en annan gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0