Schlagerkunskap



Förra hösten var ju jag vansinnigt uttråkad och tyckte att absolut ingenting var roligt. Jag behövde ändra något, sysselsätta mig med någonting nytt. Därför anmälde jag mig till en distanskurs i etik som skulle gå nu i höstas. Men nu blev det ju inte så att jag gick den där kursen, för jag hade ingen lust till det när det väl kom till kritan. Eller ja, egentligen var det tentorna och hemuppgifterna som skrämde mig. Jag insåg hur den lilla fritid som jag har skulle krympa ännu mer om jag läste en sådan kurs, och det blev jag bara mer deprimerad över.

Men nu har jag hittat en annan kurs som kanske kan vara något för mig. För en kurs som enbart handlar om Melodifestiavalen och schlager kan ju inte bli fel! Åtminstonde inte för mig, jag har ju ett omättligt intresse för allt som har med schlager att göra. Lätt värt att kolla upp när den där kursen går.

Och sedan så kan jag väl tycka att om Folkuniversitetet nu har en kurs som enbart handlar om Melodifestivalen borde de kanske ha koll på att Eric Saade stavar sitt namn med C och inte med K...

Update: Nu har jag spanat in kursen, och jag känner mig lite lurad. Det är inte en teoretisk kurs, utan en praktisk där man sjunger schlagerlåtar. Och om hela gruppen vill kan man sätta upp en liten konsert. Eh... nej tack. Jag vill lära mig mer om schlagern och schlagerns historia, inte sjunga låtarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0