Tankar om skrivande

 
En omotiverad bild på mig och en jordgubbe. Och en varning om att här kommer en lång text!
 

Jag har ända sedan jag var liten närt en dröm om att bli författare. Skriva böcker på heltid och inte behöva släpa mig till ett nio till fem- jobb måndag till fredag. Själva skrivbiten har aldrig inneburit några direkta problem. Jag känner mig trygg i mitt skrivande och har inga direkta svårigheter att formulera ord och meningar. Det är fantasin som ställer till det för mig. Vad ska jag skriva om? Jag läser mycket böcker och det känns som att alla historier redan är nedklottrade på papper. Vilket självfallet inte är sant, det gäller bara att komma på något annat än det som redan är gjort. Och det lyckas jag inte med.

 

Så länge jag inte har någon story drar jag mig för att öppna Word- dokumentet på datorn. Jag vet att lösningen är att bara bestämma sig. Sätta sig framför datorn och börja knappa. Det behöver inte vara någon smart och genomtänkt historia, det räcker med något litet. Något litet som inte ens behöver bli något annat än en sida eller två. Bara det blir någonting, för jag tror att om jag kan börja någonstans så kommer det att flyta på bättre allteftersom. Börjar jag bygga karaktärer och korta berättelser kommer inspirationen att tillta.

 

Jag läste någonstans ett tips om att skriva en A4- sida om dagen. Varje dag, utan undantag. Det lät bra, så jag tänkte att det var ett tips som jag skulle ta till mig. Men det blev inget utav det. Inspirationen tröt. Men jag har insett en sak- är man författare måste man lyckas klämma ur sig en text även om inspirationen inte finns där. Det är bara att sätta sig vid datorn och skriva, trots att man egentligen inte har någon lust. Om texten sedan måste kasseras eller skrivas om gör inget. Det viktiga är att man producerar någonting.

 

Så jag ska nog försöka plocka upp det där tipset igen. En A4 om dagen är kanske lite väl optimistiskt, men att skriva en text i veckan bör jag väl kunna lyckas med. Det får bli ytterligare en punkt på min lista över projekt jag ska ta mig för i sommar.

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofia

Om du vill försörja dig på det så tror jag det är lättare att bli professionell bloggare. Även om man får en bok utgiven så är det svårt att tjäna pengar.
Skräckgenren ser ganska het ut annars. Önskar vi hade något som NaNoWriMo i Sverige. En grej amerikanerna har då en hel drös av människor skriver en hel roman i november. Man peppar varandra så går det lättare.

2012-07-14 @ 20:27:30
URL: http://www.klanningaronline.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0