Nobels Testamente

 
Liza Marklund är en av mina favoritförfattare, och boken Nobels Testamente läste jag för inte alltför längesen. Precis som några av Marklunds tidigare böcker har nu även denna filmatiserats, om än med andra skådespelare än i de tidigare filmerna.
 
Annika Bengtzon är i sin position som journalist på tidningen Kvällspressen inbjuden till Nobelbanketten, där hon blir vittne till mordet på Caroline von Behring i Nobelkommittén. Även en av pristagarna skadas, och det är honom som polisen ringar in som det tilltänkta målet. Annika, däremot, känner på sig att något inte stämmer och börjar istället nysta i Carolines liv för att försöka hitta sanningen där.
 
Det här är en tät thriller med högt tempo. Inte en sekund känns tråkig, långsam eller överflödig, och det är ett bra flyt i berättandet. Det finns några småsaker som känns lite ologiska, som till exempel varför Annika var den enda som såg någonting, men sådant kan jag bortse ifrån.
Malin Crépin är mycket bra i rollen som Annika Bengtzon. Det är uppfriskande med ett ansikte som inte är så känt som föregångaren Helena Bergstöms. Det ska bli spännande att se vad hon kan göra med sin rollfigur i kommande filmer.
 
Betyg: 3,5 av 5.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0