En minishopaholic i mammas fotspår



Det är kanske inte någon hemlighet att just chic lits är mitt guilty pleasure. Nej, jag skulle ljuga om jag påstod att det var något jag hymlar med. De skapar en skön och avslappnad kontrast mot alla deckare jag plöjer igenom, och nu har jag läst ut ännu en. Boken i fråga är den senaste i Sophie Kinsellas shopaholic- serie, En minishopaholic i mammas fotspår.

Beckys och Lukes dotter har hunnit bli två år, och det där med att vara mamma är inte så enkelt som Becky trott. Lilla Minnie är ett riktigt yrväder som skapar kaos vart hon än går, och hon hjälper mer än gärna sin mamma att vinka in taxibilar och shoppa dyra kläder på nätet (utan mammas vetskap så klart). För att pigga upp sig själv och sin familj beslutar sig Becky för att ordna en stor överraskningsfest åt sin man på hans födelsedag. Helst ska det inte kosta något alls, och hon är fast besluten att hålla sitt löfte som hon gett Luke- att inte shoppa något tills hon har använt alla kläder hon äger minst tre gånger. Det där med att anordna en gigantisk fest- och samtidigt lyckas hålla alla planer hemliga för sin man- visar sig dock vara både krångligt och energikrävande. Speciellt krånglig är den där lilla detaljen att festen skulle vara gratis att anordna...

Lättsmält och roligt är två ord som sammanfattar den här boken (och egentligen alla i serien) väldigt bra. Jag fascineras över Beckys förmåga att leva i sin egen lilla värld, och bara tanken på att det springer omkring människor där ute som är precis som hon skrämmer mig lite. Men samtidigt tar man henne till sitt hjärta, och fattar sympatier för henne. Sophie Kinsella är en mästare på att skriva underhållande, och det blir aldrig tråkigt. Alldeles lagom sommarläsning.



Kommentarer
Postat av: felicia

Tack för tipset!

2012-06-19 @ 10:37:41
URL: http://neonskyltars.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0