Big Miracle



På planet TILL New York såg jag filmen Big Miracle. Eftersom jag gillar valar hade jag tänkt se den i alla fall, så då var det ju tur att jag kunde fördriva en och en halv timme med den på planet.

Big Miracle baseras på en verklig händelse, vilket gjorde den än mer angelägen för mig att se (jag gillar ju sånt). Uppe i Alaska blir tre valar fångade i en vik när de inte hinner ut på öppet hav innan isen lägger sig. De försöker förtvivlat hålla ett litet hål i isen öppet så att de kan andas, men så kan de bara hålla på en begränsad tid. Valarnas öde fångar hela nationens intresse, och man börjar ett, vad som verkar vara tröstlöst, arbete för att försöka befria valarna från deras ofrivilliga fängelse.

Det här är inte en film som vinner några Oscars, men det är trots allt en mysig familjefilm. Jag kan erkänna att jag till och med fällde en liten tår, men det kan ha berott på alla känslor som rusade i kroppen med tanke på att vi var på väg till New York. Dock kan man inte bortse från den där tåren, så någonstans blev jag ändå berörd. Men hallå! Filmen handlar om instängda valar som riskerar att dö! Då är det ok med en liten tår.

Betyg: 3 av 5. Men det får vara en svag 3:a.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0