The Notebook

I helgen såg jag för första gången The Notebook. En film som så många älskar, men som jag då självklart inte sett. Tänkte egentligen slänga upp trailern här, men efter att snabbt ha tittat på den insåg jag att den avslöjar hela filmen - från början till slut- så det vore med andra ord vansinnigt elakt om nu någon som vill se filmen skulle titta på det där klippet och få upplevelsen förstörd.

Det är 1940- tal. Noah och Allie kommer från skilda världar. Han är en fattig kille från landet och hon är en rik tjej från storstaden. Detta hindrar dem dock inte från att bli himlastormande kära i varandra när de möts en sommar. De får dock bara en sommar ihop, innan Allies föräldrar tycer att Noahs influerande börjar bli lite väl påtagligt. De vill se sin dotter tillsammans med någon med högre status och mer pengar, och därför tar de med sig Allie hem till storstaden igen.

Noah skriver brev till Allie. Varje dag postar han ett brev, men hon får dem aldrig och tror således att Noah inte längre bryr sig om henne. Hon går vidare i livet. Men allt hon vet är fel. Åren går, men Noah kan inte släppa Allie ur sina tankar, något som nästan tar kål på honom.


Jag blev lite besviken över att The Notebook inte var en sådan tårdrypare som jag hade hoppats på. Det blev aldrig särskilt sorgligt eftersom jag rätt omgående listade ut hur historien skulle utveckla sig. Ryan Gosling och Rachel McAdams är två skådespelare jag gillar, och de har en fin kemi filmen igenom. Förutsägbarheten drar självklart ner betyget, men det är trots det en bra film som jag skulle kunna tänka mig att se igen.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0