Det magiska med att shoppa böcker

 
Jag var inne i en bokaffär i dag. Det händer sällan att jag besöker sådana nuförtiden. Jag brukar vanligtvis beställa böcker på nätet och sedan hämta ut det alltför stora paketet på Hemköp hemma i centrum. Annat var det förr. Innan internetbutikerna ploppade upp och tog över marknaden.
 
Jag har alltid varit en bokmal, så länge jag kan minnas. Medlem i både Pollux Hästbokklubb och Läslusen, vilket resulterade i ett gediget bibliotek hemma i mitt flickrum i Tallkrogen. Och så hängde jag en del i bokaffärer. Det var något speciellt med att gå in i en bokaffär och strosa omkring bland hyllorna i jakt efter nästa fynd. Plocka upp böckerna, studera omslagen, bläddra lite, läsa på baksidan. Plocka upp en annan bok och göra om samma procedur.
 
Hade jag tur hittade jag något som föll mig i smaken och som fick följa med mig hem. Jag hittade nästan alltid något. Och dagen efter hade jag läst ut den nya boken och törstade efter mer.
 
Nu besöker jag som sagt var sällan bokaffärer. Och gör jag det är det oftast för att få lite inspiration, innan jag går hem och beställer samma böcker billigare på nätet. Det är tråkigt, för i mina ögon finns det något som nästan kan beskrivas som lite magiskt över just bokaffärer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0