Hungrig- Crystal Renns berättelse

 
Det här är Crystal Renns egen berättelse om sin väg till att bli den mest framgångsrika plus size- modellen genom tiderna. Det är en naken och självutlämnande berättelse om hur allting började, hur en agent sådde ett frö i hennes huvud att om hon bara kunde gå ner sisådär trettio kilo skulle hon bli en starkt lysande stjärna inom modellbranschen. Detta lilla frö utvecklade sig snabbt till anorexia och självhat, och den där utlovade succén uteblev. Tills det att Crystal inte orkade mer- och allting vände.
 
Detta är en stark berättelse om hur långt en människa kan vara beredd att gå för att uppnå en dröm. Om hur stark makt andra människor kan ha över en, och vilka hemska människor som arbetar inom modeindustrin. Jag blir tamejtusan mörkrädd när jag läser om hur stylister öppet visar sin ilska över vilka "tjocka" modeller de "tvingas styla" under plåtningar. Modeller som i många fall lider av ätstörningar och har ett BMI som signalerar att de är gravt undernärda.
 
Smalhetsen som råder i samhället är vidrig, och det gjorde ont att läsa om fjortonåriga Crystal som bantade ner sig till 46 kilo och ändå fick höra att hon hade för stora lår. Hur hon till slut inte åt annat än grönsallad och tränade åtskilliga timmar varje dag. Men lika ont som det gör att läsa om hennes jobbiga år, lika härligt är det att läsa om när hon bestämmer sig för att det får vara nog.
 
Det kanske är föga förvånande att jag, som gillar starka livsöden, föll för den här boken. Jag rekommenderar den varmt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0