Shape Up

 
Jag behöver lite extra motivation för att jag inte ska svika mig själv och trilla dit på massa godsaker. Så jag laddade ner en app som ska hjälpa mig hålla koll på vad jag stoppar i mig under dagen.
 
Den är enkel att använda, man fyller bara i hur mycket man äter av allt och vilken av dagens måltider detta utgör, och sedan räknas det ihop hur många kalorier man har fått i sig. Fyller man i sin nuvarande vikt, målvikt och hur mycket man vill gå ner varje vecka får man även upp ett mål på hur många kalorier man kan stoppa i sig.
 
Enkelt på ett sätt, men det är svårt att veta exakt hur mycket man äter av saker när det ska anges i vikt. Och vissa produkter finns det fler att välja av, och min lösning är att hellre ta i lite i överkant och alltid välja det som enligt appen har flest kalorier. På så sätt bör jag åtminstone inte överstiga mitt dagliga kalori- mål.
 
Den här appen hjälper verkligen att hålla motivationen vid liv. Nu är det här bara andra dagen som jag är stenhård mot mig själv, men tankarna har ett par gånger fladdrat iväg till både cashewnötter doppade i choklad och lussebullar. Det har varit extremt lockande att springa förbi affären och inhandla dessa förbjudna gottigheter, men efter att ha slängt ännu en blick på dagens kaloriintag och kollat upp hur många kalorier en lussebulle består av har jag låtit bli. Och istället ätit ägg med kaviar till middag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0