Mama

 
Filmen jag såg med tjejerna i onsdags var Mama.
 
En man skjuter  ihjäl sin fru och kidnappar sina två döttrar. Hans bror Lucas kan dock inte sluta söka efter flickorna, och efter fem år hittas de i en stuga i skogen. De lever, men måste anpassas till ett normalt liv. De flyttar ihop med Lucas och hans flickvän Annabel, men får med sig ytterligare någonting. Någonting som bara visar sig för barnen. Mama.
 
Att se skräckfilm på bio kan vara en chansning. Oftast blir jag besviken, och det var därför jag var så glad över att Mama trots allt hade fått bra betyg för sin genre. Även trailern verkade lovande.
 
Det började bra. Storyn byggdes upp bra och kändes spännande. Sedan började det gå utför, och jag blev väldigt besviken på slutet. I synnerhet som att de hade lagt byggstenarna för någontign helt annat, för att i nästa sekund kasta allt det åt sidan och välja en annan linje som det inte var bäddat för. Så kan man förstås göra med ett lyckat resultat, men här kändes det bara ologiskt och konstigt.
 
Överhuvudtaget tycker jag att det var många frågor som inte blev besvarade och saker lämnades hängande i luften. Och jag vill dela ut ännu ett minus för överexponeringen av Mama som påbörjades efter halva filmen. Man fick se på tok för mycket, och ingenting var längre läskigt. Eller ja, ska jag vara helt ärlig tyckte jag inte att någonting i filmen var särskilt skrämmande överhuvudtaget. Inte en enda gång ryckte jag ens till.
 
Skådespelarna var dock bra. Jag är ju svag för Nikolaj Coster- Waldau, och jag tycker att Jessica Chastain gjorde ett bra jobb. Men det är barnen som ska ha guldstjärna. I synnerhet den yngsta systern Lilly, eller Isabelle Nélisse som hon heter. Hon imponerade på mig, trots att hon knappt hade några repliker.
 
Betyg: En svag 3:a. Och då är jag rätt snäll. Jag hade förväntat mig mer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0