Silver Linings Playbook

 
Jag har ju helt glömt bort. Förra veckan var jag på bio med Marielle. Ja, det har varit ett jädra rännande till biografen för min del den senaste tiden. Eller ja, jag har varit där typ två gånger på tre månader. Nästan rekord. Typ.
 
Vi såg i alla fall Du gör mig galen!, eller Silver Linings Playbook som originaltiteln lyder. Originaltiteln är betydligt bättre, fattar inte varför de ändrade det till något så töntigt i den svenska översättningen. Det är ju inte utan att man undrar vad det är för nötter som jobbar på översättningsavdelningen...
 
I alla fall.
 
Pat har tillbringat ett antal månader på mentalsjukhus efter att ha ballat ur helt efter att ha kommit på sin otrogna fru och spöat upp hennes älskare. Nu är han ute, och fast besluten om att han ska lyckas vinna tillbaka frugans hjärta. Det där besöksförbudet hon har utfärdat mot honom bryr han sig inte så mycket om. Så träffar han Tiffany, en ung kvinna som även hon är lite psykiskt instabil efter att nyligen ha blivit änka.
 
Bradley Cooper och Jennifer Lawrence. Två av mina favoritskådespelare, och det är otroligt glädjande att de har så fin kemi. Det kändes äkta. Deras karaktärer är båda rejält flippade, och det bjöds på väldigt många skratt i biosalongen. Filmen är mysig, och när den var slut hade jag en trevlig känsla i kroppen, men samtidigt kunde jag inte låta bli att känna att jag hade hoppats på något mer. Kanske hade jag för höga förväntningar, med tanke på att den blivit så hyllad och strösslad med priser av alla de slag. Är så fallet får jag väl skylla mig själv, men oavsett anledning är det aldrig roligt att känna att det inte räckte hela vägen fram.
 
Betyg: Pendlar mellan en stark 3:a och en svag 4:a.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0