The Five- Year Engagement

 
Igår var det myssöndag Big Time här i kvarteret Muffen. Det lagades god middag och det var mys i soffan framför en romantisk komedi, och till filmen åts det glass. En riktigt härlig avslutning på helgen. Ja, för femtio procent av de som bor här i lägenheten, vill säga. För medans jag njöt loss av de sista lediga timmarna innan det var dags att möta en ny arbetsvecka, satt Alex framför datorn och jobbade till klockan 4 i morse.
 
Men nu ska ju inte det här inlägget handla om hur synd det är om Alex. Det ska handla om filmen jag såg, The Five- Year Engagement.
 
 
Efter att ha varit tillsammans i ett år friar Tom till sin flickvän Violet. De planerar att gifta sig inom en överskådlig framtid, men så blir Violet erbjuden ett nytt jobb och flyttlasset går till en ny stad i en annan delstat. Violet finner sig snabbt i det nya livet, medans Tom har betydligt svårare att anpassa sig. Åren rullar på, och det där bröllopet som de längtat så mycket efter läggs på is, samtidigt som att det börjar gå utför med hela deras förhållande och de glider isär allt mer.
 
Mina förväntningar på den här filmen var lågt ställda. Trots namn som Jason Segel och Emily Blunt i huvudrollerna hade jag inte hört talas om filmen tidigare, och det är inte ett gott tecken med tanke på att den kom ut förra året. Så låga förväntningar var ett krav för att hålla besvikelsen borta.
 
Och nej, The Five- Year Engagement är väl inget mästerverk, men den är inte heller dålig. En typisk romantisk komedi som lockade fram ett par skratt ur mig, men ingenting som jag hade velat lägga pengar på för att se på bio. Det kanske var bra att min karl inte hade möjlighet att se filmen med mig, för jag tror inte att han hade uppskattat den så mycket.
 
Betyg: Godkänd. Varken mer eller mindre.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0