Orange Is The New Black

 
Orange Is The New Black handlar om Piper, som åker in i fängelse för ett brott hon begick för många år sedan. Hennes nuvarande liv med fästman och eget företag på uppstart står i grov kontrast mot det nya livet innanför murarna. Inte blir det bättre av att hennes före detta flickvän, som var orsaken till att hon begick brottet från första början, sitter på samma fängelse. Det är dock inte hennes enda problem, och Piper upptäcker snart att hon måste anpassa sig efter internernas egna regler och koder om hon ska överleva.
 
Den här serien blåste mig av stolen (eller ur soffan är kanske mer korrekt) helt. Den är otroligt välgjord och charmig, och samtidigt kryddad med mycket humor. Karaktärerna är välskrivna och skådespelarna gör ett grymt jobb. Jag är i synnerhet fäst vid Crazy Eyes, som inte känns helt stabil.

Första säsongen finns ute, och med tanke på cliffhangern kan jag knappt vänta på att säsong två ska släppas. Tack och lov är det en Netflix- serie, så samtliga avsnitt släpps på ett bräde. Om jag har förstått det rätt kommer detta att ske i början av nästa år, och då kommer jag avboka allt jag har i kalendern för att sträckkolla hela säsongen. Så bra är Orange Is The New Black.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0