Du gamla, du fria

 
Annika Bengtzon och hennes make Thomas har hittat tillbaka till varandra, och efter att ha bott några år i Washington (där Annika arbetat som tidningen Kvällspressens korrespondent) har de nu flyttat tillbaka till Stockholm.
Thomas arbetar fortfarande på Justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. Han befinner sig på en konferens i Nairobi, och under en rekognoseringsresa vid den somaliska gränsen blir hela delegationen, bestående av sju personer från olika delar av Europa, kidnappad. Kraven som kidnapparna ställer är både omöjliga och orimliga, och när det visar sig att regeringarna vägrar förhandla avrättas gisslan en efter en. Annikas kamp att få sin make tillbaka börjar kännas alltmer hopplös.
 
Jag tycker om Liza Marklunds sätt att hantera språket, och hur hon bygger upp spänningen i sina böcker. Du gamla, du fria är spännande, och jag fastnade i synnerhet för de partier där man får följa Thomas och alla hemskheter han utsätts för i Afrika. Stundtals var jag lite kluven till Annikas hanterande av situationen och hur hon löser saker och ting. Det känns inte helt logiskt alla gånger, men det är å andra sidan ingenting som gör att jag ändrar mitt helhetsintryck av denna bok.
 
Jag hade svårt att lägga ifrån mig den här boken, och ville bara läsa ett till kapitel. Och sedan ett till, och efter det ännu ett. Och nu vill jag att nästa bok ska komma ut så att man kan få ta del av efterspelet!
 
Betyg: 4 av 5.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0