Känn ingen sorg

 
I fredags var jag och Alex och såg Känn ingen sorg på bio. Filmen som baseras på Håkan Hellströms texter. Filmen som jag har längtat så mycket efter att det nästan gjort ont. Filmen som jag hade så höga förhoppningar på att jag var rädd för att se den, för tänk om jag inte skulle tycka om den.
 
Pål är en begåvad musiker, men hans extrema scenskräck sätter stopp för att han ska kunna spela sin musik någon annanstans än i sin egen ensamhet. Vi får följa honom när han ramlar omkring på Göteborgs gator tillsammans med sina barndomsvänner Johnny och Lena, och snart träffar han drömtjejen Eva. Prinsessan Eva, som inte är helt okomplicerad, och som vill att Pål ska börja spela i hennes band.
 
Efter att ha sett filmen var jag helt knäckt. Den var bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, och jag blev så berörd att jag inte kunde hålla tårarna borta. Det är en riktigt bra film, men om man kan sina Håkan- texter adderas ännu en dimension med referenser. De finns i både det visuella och i repliker, i så många små detaljer.
 
Vill man gå och se en bra film ska man se Känn ingen sorg. Vill man gå och se en av de bästa svenska filmerna som gjorts ska man se Känn ingen sorg. Oavsett om man gillar Håkan Hellström eller inte.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0