Den Store Gatsby

 
I onsdags gick jag och Alex på bio. Vi såg Den store Gatsby, en film jag velat se ända sedan vi var i New York och de gjorde massa reklam för just den filmen.
 
Jag har inte läst boken, men med tanke på att Baz Luhrmann regisserat filmen och Leonardo Di Caprio, Carey Mulligan och Tobey Maguire spelade huvudrollerna så var mina förväntningar rätt högt ställda. Och visst var det en bra film. Som i alla Baz Luhrmann- filmer läggs mycket krut på effektfullhet och show som sedan ackompanjeras av modern musik trots att miljöerna är av modell äldre, och just den biten älskar jag!
 
Det började starkt när man fick följa Gatsbys försök att få Daisys uppmärksamhet. Jag tyckte om samspelet mellan Leonardo Di Caprio och Carey Mulligan. Men sedan falnade det lite, och jag är inte jätteimponerad över hur allting slutade. Nu var det väl inte mycket de kunde göra åt den saken med tanke på att filmen bygger på en bok, men jag tyckte att det blev aningens lamt och förutsägbart. Egentligen var det kanske inte alls det, men med tanke på den starka öppningen så kändes det kanske tråkigare än vad det faktiskt var.
 
Allt som allt så är det trots allt en sevärd film. Värd att se på bio, men inte i 3D- versionen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0