Sinister

 
Skräckfilmen vi såg i fredags var Sinister. Med tanke på att jag höll på att skita på mig när jag såg trailern för den på bio (nej, är man harig av sig kan jag inte rekommendera att se denna film i en mörk biosalong på stor duk) var det nog väldigt bra att vi var tre stycken som såg den tillsammans.
 
Författaren Ellison Oswalt och hans familj flyttar in i ett nytt hus. Vad han inte berättar för sin fru och deras två barn är att familjen som bodde i huset innan dem blev mördade i trädgården, och det är denna historia han planerar att skriva om i sin nästa bok. I en kvarlämnad låda på vinden hittar han ett gäng filmer. Nyfiken tittar han på dem, bara för att upptäcka att de visar en rad mord på olika familjer, varav husets tidigare ägare finns med på en av dem.
 
Ellison börjar gräva allt djupare i vad som egentligen hände familjen, och snart förstår han att något som inte är mänskligt har ett finger med i spelet. Och att titta på de där filmerna var kanske inte någon bra idé när allt kommer omkring...
 
Trots att jag har lärt mig att inte ha alltför höga förhoppningar på skräckfilmer kunde jag inte låta bli, efter att ha noterat att Sinister fått relativt bra recensioner för sin genre. Och visst kan man tycka att det är en simpel story, som kanske redan har berättats på andra ställen. Lite förutsägbar.
Men jag gillar Ethan Hawke, och han gjorde en bra insats i en roll som kändes lite ovanlig för honom. Och vad gäller skrämselfaktorn så höll filmen vad trailern lovade. Fy satan. Stundtals satt jag med händerna för ansiktet och plirade mellan fingrarna, och vid några tillfällen skrek vi alla tre tjejer rakt ut. Filmen var läskig.
 
Betyg: 3,5 av 4.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0