Torsdagsmiddag med vänner

 
Det har varit långhelg, och den har varit fullspäckad från start till slut.
 
I torsdags kväll hade vi vänner över på middag. Det blev lite stressigt eftersom att det var vanlig arbetsdag, och jag hade planerat att laga trerätters. Tiden räckte inte riktigt till så bra som jag hade hoppats, men det blev ju mat till slut i alla fall. Och det var en väldigt trevlig kväll med fina vänner.
 
 
Förrätt: Kokta rödbetor på en bädd av spenat. Lite balsamico, fetaost och pinjenötter fick toppa det hela.
 
Lyckades dock på något sätt få till en mindre explosion i kastrullen när jag kokade rödbetorna, och hela kaklet bakom blev färgat rött. Det såg ut som om ett mord hade begåtts i köket. Misstänker att jag kan ha uppfunnit ett vapen farligare än atombomben.
 
 
Huvudrätt: Fläkytterfilégryta med ris och sallad.
 
Den kändes som ett säkert kort, och även om såsen skar sig lite var det inget fel på smaken. Smarrigt! Men man behöver tydligen inte göra gryta på fyra fläskytterfiléer när man är åtta personer. Det blir väääldigt mycket mat över då. Tips!
 
 
Dessert: Chokladbollscheesecake.
 
Har velat göra denna under en väldigt lång tid, men inte haft någon anledning. Men nu så. Och vilken succé! Galet god! Smakade verkligen som chokladbollar. Ska slänga upp receptet här när jag har tid.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0