Eurovision Song Contest 2014

 
 
Eurovision Song Contest 2014 avgjordes igår. Här ovan ser ni resultatlistan. Jag är lite förvånad över att jag tyckte att det var så pass många bra låtar med i finalen, då jag tyckte att bara ett fåtal från semifinal ett var värda en finalplats. Jag antar att semifinal nummer två höll högre kvalitet på låtarna, och sedan får man ju inte glömma att både Spanien och Italien tillhör The Big Five, som är självskrivna i finalen, och jag gillade verkligen deras låtar.
 
Något som jag däremot inte är särskilt förvånad över är resultatet. Det kom inte som någon chock att Österrike skulle ta hem segern, även om det fanns en del låtar som låg och skvalpade i bakvattnet och hotade att gå om. Självklart hade jag hoppats på Sanna Nielsen, men en tredjeplats är banne mig inte fy skam. Det är snarare riktigt bra jobbat, och jag är glad att balladerna inte tog ut varandra helt.
 
 
 
Vi hade självklart en schlagertävling på jobbet. Siffran till vänster är vilken plats vi trodde att Sanna skulle hamna på. Det var det enda som var viktigt. Men om nu några skulle få samma resultat där behövde vi en utslagsfråga. Den fick vara att gissa vilket land som vinner. Förloraren får bjuda resterande tävlande på loserfika.
 
Som ni ser var det bara en person som gissade på att Sanna skulle bli trea. Samma person gissade även på att Österrike skulle vinna. Jag. Rätt skillat, om jag får säga det själv. Det ligger mycket prestige i de här tävlingarna, och med tanke på att jag vann Melodifestivaltävlingen vi hade tidigare i år kände jag att jag behövde leverera ännu en gång. Och det lyckades ju. Skönt att slippa bjuda fjorton personer på fika...
 
Men vad tycker jag då om Conchita Wursts vinnarlåt?
 
Vi youtube:ade den på jobbet förra veckan, och då tyckte jag inte alls om den. Men när jag såg liveframträdandet i semifinalen ändrade jag mig. Det är en riktigt bra låt, som hämtad ur en Bond- film. Väldigt dramatisk och full av power. Conchita har dessutom en grym röst och en fantastisk scennärvaro. Så jag tycker definitivt att rätt låt vann.
 
 
Och en sista kommentar. Scenen. Vilket fantastiskt bygge! Jag är sjukt imponerad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0