Tisdagsmiddag för lyxlirare

 
Vi var iväg och handlade på förmiddagen, innan regnet började ösa ner. Och eftersom Alex tog på sig ansvaret för dagens middag blev det i vanlig ordning en gigantisk entrecote. Vansinnigt gott men jag fick rejält ont i magen efter att ha tvingat i mig hela (för inte kan man lämna någonting när det är så smarrigt)(och inte kan man lämna någonting när köttet är så dyrt).
 
Så nej, det går ingen nöd på mig vad gäller maten nu på semestern.
 
 

Lyckligare nu

Hon är en riktig liten popkaramell, den där Linnea Henriksson. Och jag älskar det!
 
 
 
 
 

Dressed For Success

 
Tröja Monki // Kjol Bik Bok // Halsband Pilgrim // Väska Åhléns // Skor Converse
 
Att ha kjol på sig när man går på tivoli är kanske inte det allra smartaste, men jag tror att jag lyckades undvika att visa rumpan för folk när jag hoppade i och ur de olika åkattraktionerna.
 
Är för övrigt stormförtjust över kjolen, som jag hittade på Bik Boks rea. 99 fjuttiga kronor skulle de ha, och då fick jag dessutom ytterligare en kjol på köpet (som jag i och för sig inte vet om jag någonsin kommer att använda, men den var ju gratis så who cares...).
 
 

Gröna Lund

Gårdagens besök på Gröna Lund blev alltså en succé. Även om man bortser från att jag vann två kilo choklad (Alex går och klagar över det och tycker inte att vi ska ha så mycket godis i vårt hem, men han överdriver ju som vanligt).
 
Det måste ha med åldern att göra, men jag har banne mig blivit fegare med åren när det kommer till åkattraktionerna. När jag var yngre skulle allt åkas minst en gång, nu utesluter jag helst sådant som går upp och ner och attraktioner som Fritt Fall. Men det innebär ju inte att man inte kan ha kul på Grönan ändå.
 
Av en ren slump upptäckte vi att Linnea Henriksson spelade på Lilla scenen på kvällen, så vi stannade och såg det. Men efter det sa kropparna ifrån och vi åkte hem. Med två kilo choklad under armen.
 
 
 

Plötsligt händer det!

 
 

Nu är dagen här!

 
Klockan är 11:30, det är måndag och ni kanske undrar varför jag inte är på jobbet?
 
JAG HAR SEMESTER!!!!!!!!!!
 
Äntligen är dagen kommen, den där måndagen då jag inte alls behöver ta bussen som går 07:06 på morgonen för att komma i tid till jobbet. Istället fick jag sova så lägne jag ville, och när jag tyckte att det räckte steg jag upp och såg ett avsnitt av The Killing innan det var dags för frukost.
 
Och nu väntar semesterns första aktivitet. Gröna Lund! Ska bara smörja in mig med solskyddsfaktor 30 först, Alex tjatar...
 
 

En promenad som lönade sig

 
Dagens träning bestod utav en promenad till mormor. Och jag måste säga att det var en väldigt givande promenad på mer än bara motionssättet. Den resulterade nämligen i:
 
1. Att jag kunde plocka på mig två böcker gratis från ett bord som stod utanför en villa i Älvsjö.
2. Att jag fick tvåhundra kronor av mormor bara för att jag har namnsdag på tisdag.
 
Antar att det bara är att tacka och ta emot. Kanske ska se till att ta promenader åt det hållet lite oftare i framtiden.
 
 

Dagens träning

 
Solen och värmen har hittat till Hufvudstaden, och dum som jag är tog jag mig ut på en liten promenad när solen stod som högst på himlen. Varmt och svettigt, men ändå skönt att komma ut och röra lite på sig. En timmes promenad blev det innan jag gav upp, och nu tänker jag belöna mig själv med lite bigaråer.
 
 

Dressed For Success

Så här såg jag ut igår när jag promenerade runt på ett vackert Södermalm i kvällssolen. Ja, och tidigare under dagen också, så klart.
 
Tröja Monki // Kjol Åhléns  // Väska Åhléns // Halsband Monki // Skor Converse
 
 
 

Barn av sin stad

 
Jag har nu läst klart den andra delen av Per Anders Fogelströms Stockholmsserie- Barn av sin stad.
 
I den första boken får man följa Henning, som flyttar in till Stockholm från landet, och hur han formar sitt liv efter stadens och träffar Lotten. I denna bok får vi istället följa deras barn. August har blivit bortadopterad till ett förmöget par där han har svårt att finna sig till rätta, samtidigt som han känner att han inte längre riktigt passar in hos sin gamla familj. Hans syster Emelie lever däremot kvar på fattigdomens Södermalm, men klarar sig ganska bra ändå. De lever i helt skilda världar trots att de befinner sig i samma stad, men båda tampas de med olika problem av olika svårighetsgrader.
 
Som jag har sagt så många gånger förr- jag älskar att läsa om hur det såg ut och hur allting fungerade i Stockholm förr i tiden. Per Anders Fogelströms böcker är dessutom extremt välskrivna och detaljerade, och det är lätt att föreställa sig hur livet för befolkningen var på artonhundratalet. Barn av sin stad är inget undantag, och jag kan inte annat än att varmt rekommendera den.
 
 

Semesterns första middag

Det har blivit en liten tradition att vi går ut och äter för att fira att vi äntligen har semester, och i år föll valet av restaurang på Helenes Krog vid Mariatorget. Vansinnigt stora portioner och väldigt god mat. Eftersom vi tryckte i oss både förrätt och huvudrätt är jag nu av förklarliga skäl väldigt mätt. Som det ska vara.
 
Jag ger mig själv tjugo minuter. Sedan vet jag att jag kommer att sitta med en rejäl bit vattenmelon i min hand. Och njuuuta.
 
 
 
 
 

Värt att firas

 
Så var lilla ögonfransen målad och lilla kroppen besprutad med parfym. För nu ska jag och min karl ut och äta för att fira att vi äntligen har semester! Biff och bea, det ska jag ha.
 
 

Just nu

 
Hemma igen efter ännu en arbetsdag och en trevlig fikastund med Linnea. Drack en apelsinjuice, vilket nog var rätt klokt. Hade jag druckit en kaffe hade jag garanterat inte kunnat somna i kväll, och då hade morgondagen varit ett litet helvete. Men det finns å andra sidan inget som säger att den inte kommer bli det ändå. Sista dagen innan semestern brukar ju sällan vara fantastisk, det är alltid på tok för mycket som ska hinnas med för att några sådana känslor ska dyka upp.
 
Min snälla pojkvän har köpt en gigantisk vattenmelon, och den tänkte jag hugga in på nu. Liggandes i soffan. Där har ni mina planer för resten av kvällen. Frikkin' awesome!
 
 

Plan för kvällen

 
Torsdag! Mycket att göra på jobbet, men har jag tur (vilket jag tror att jag har) så kan jag smita lite tidigare. Man får passa på nu när det är sommar.
 
Efter jobbet väntar en liten fikadejt, och så måste jag smita in lite snabbt på H&M och lämna tillbaka en tröja jag köpte igår. Min pojkvän klagade så mycket på den att jag själv började känna mig osäker på mitt köp. Och då är det lika bra att den får åka tillbaka.
 
Och så hoppas jag på att få äta lite melon i kväll. En sommarkväll utan melon är lite fattigare än en sommarkväll med melon.
 
Klart slut, varulvstjut!
 
 

Jul(i)bord

 
Min Australienbaserade kusin kommer hem över jul. Och eftersom hon inte har firat jul i Sverige på sex år är hon superexalterad (vem skulle inte vara det...).
 
I alla fall. Om någon nu undrar vad hon gör i Australien så kan jag meddela att hon verkar lägga mycket tid på att försöka leta upp någonstans där man kan äta ett bra julbord i Stockholm. Datum är redan spikar och klart.
 
Julmat. Precis vad man vill tänka på när man inte ens har gått på sommarsemester än... Men det är å andra sidan bra att ha saker att se fram emot (och jag ser ju alltid fram emot att äta). Så om någon har något supertips på bra julbord i Hufvudstaden får denna någon gärna hojta till.
 
 

Mitt i veckan- lunch

 
Gårdagens middag och dagens lunch: Grillad kyckling med sallad.
 
Inte helt fel att ha i matlådan. Och om tjugo minuter serveras det födelsedagstårta för en kollega. En ganska trevlig onsdag, trots att det känns som fredag.
 
 

En tisdagkväll i Muffen

 
Igår hade vi finbesök i kvarteret Muffen. Marielle är gräsänka några dagar, och passade då på att komma över på middag. Ett vansinnigt trevligt initiativ, som tyvärr är på tok för sällsynt förekommande. Det är så typiskt att vi har flyttat till Fruängen nu när hon och David har flyttat därifrån. Sollentuna ligger långt bort, i synnerhet för mig och Alex som varken har bil eller körkort. Men det är väl så livet är. Det sker ständiga förändringar. Jobbigt för mig, som är en stor motståndare till stora förändringar (och små också, för den delen)...
 

Mer strul

Som vanligt strular blogg.se. Det börjar bli mer regel än undantag, och jag börjar ruttna rejält. Det stora strulet för kvällen är att jag inte kan ladda upp några bilder. Eftersom det förtar lite av det roliga blir det därför inget vettigt inlägg förrän det funkar igen.
 
 

Min hemstad

 
 

Nära döden, om du frågar mig

 
Inte fasen ska man få vara glad någon längre stund.
 
På väg hem från jobbet fick jag veta att jag lever. Från ingenstans fick jag så ont i mage och bröst att jag knappt kunde stå upprätt, och det blev allt svårare att andas. På något vänster lyckades jag ta mig hem, men där kollapsade jag på sängen i tårar. Sedan försvann det och nu mår jag bra.
 
Men vad var det för något? Hypokondriker- Helena har några teorier. Vad sägs om hjärtinfarkt (förutom att jag inte kände av några stickningar i armar och nu mår ju hjärtat bra), muskelkramper (kanske det mest troliga, jag vet inte?), panikångest (kände jävligt mycket ångest i alla fall, och sådant kan ju uttrycka sig som fysisk smärta) eller någon annan valfri dödlig sjukdom.
 
Jag mår i alla fall bra nu. Har ätit både middag (Alex har fått dille på korv, så i dag blev det någon chili- vitlöksvariant) och vattenmelon. Funderar på om min stackars sjukliga mage ska få sig en liten glass också. Sådant brukar ju doktorn rekommendera. Typ.
 
 
 

5 bra saker

 
  • Jag är nu inne på sista arbetsveckan innan semestern. Bara fyra och en halv dag kvar.
  • Alla vädersajter som jag har konsulterat säger att det ska bli soligt och vansinnigt varmt från och med onsdag. Att detta härliga sommarväder sedan, enligt dessa vädersajter, kommer att försvinna lagom till semestern vill jag helst inte tänka på.
  • I dagens matlåda finns tacorester från igår. Gott!
  • En halv vattenmelon väntar på mig hemma i kylen. Jag tänkte dela den med Alex i kväll. Allt ska ätas upp.
  • Jag läser en så himla bra bok just nu, Per Anders Fogelström- Barn av sin stad. Hans skildringar av hur det såg ut i Stockholm för hundrafemtio år sedan är helt fantastiska, och efter att ha läst en och en halv bok ur den serien kan jag inget annat än att varmt rekommendera den.
 
 

Missing

 
Istället för att fånga solen har jag i dag sträckkollat på första säsongen av Missing. Alla tio avsnitt lyckades jag ta mig igenom- ni får gärna applådera nu. Tack, tack...
 
Rebecca Winstone är en före detta CIA- agent, vars man (som även han arbetade för CIA) omkom för tio år sedan. När deras son försvinner under mystiska omständigheter gör hon allt för att hitta honom- oavsett vad som krävs. Vad har hänt Michael? Och vem är det som i sin tur gör allt för att han inte ska återfinnas?
 
Redan från första avsnittet var jag tokfast. Det här är en spännande serie med mycket fart och fläkt. Det går undan, och blir inte tråkigt. Små pusselbitar delas ut allteftersom, och det tog ett tag att lista ut hur de skulle läggas för att helheten skulle bli komplett. Ashley Judd spelar huvudrollen som Rebecca Wistone, och hon gör det bra. Det är kul att se henne i en roll av det här slaget. Att säsongen slutade med en cliffhanger lovar gott inför framtiden- för jag hoppas verkligen att det kommer en andra säsong. Det tycker jag att serien förtjänar.
 
 

Omelett

 
Dagens lunch: Omelett med ost, skinka, champinjoner och tomat.
 
Perfekt mat när man har ett gäng överblivna ingredienser som mest ligger och skräpar i kylen.
 
 

Game of Thrones

 
Jag har nu plöjt igenom två säsonger av Game of Thrones. Betyget? Så bra att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag är inte särskilt bevandrad i fantasyvärlden, även om jag ofta tycker om böcker, filmer och serier i den genren. Och efter att ha sett denna fantastiska serie är jag nu grymt sugen på att läsa böckerna som den baseras på. Det finns ju några stycken, om jag har förstått det rätt...
 
 

Uppe med tuppen

 
Jag har varit vaken sedan klockan 8. Minns inte när jag vaknade så tidigt på en helg senast. Har det överhuvudtaget hänt tidigare? Men å andra sidan tokslocknade jag tidigt igår, så konstigt vore väl om jag inte vaknade i ottan i dag.
 
Belönar mig med den godaste frukosten jag vet- vattenmelon. Köpte på mig en sexkilosklump i fredags, så nu är det fest tills den är slut. Vilket mycket väl kan bli redan i dag.
 
 

One Last Time

Första gången jag hörde den här låten gillade jag den inte. Tråkigt, eftersom jag gillar Agnes. Men nu, efter att ha gett den en andra chans, tycker jag att den är grym. Den är självklar på min topplista just nu.
 
 
 
 

Långpromenad

 
Efter att ha städat kändes det rätt skönt att komma ut på en långpromenad. Tråkigt nog har jag inte världens bästa gympadojjor, och efter en halvtimme började ett elakt skavsår träda fram på min högra häl. Att ignorera det funkade dock relativt bra, och jag lyckades knata på i de två timmar som jag bestämt mig för. Tog det rätt lugnt med tanke på skavsåret, men kom upp i 1,1 mil. Och det är jag mycket nöjd med.
 
Nu ska jag trycka i mig ett gäng kinapuffar- det tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av.
 
 
 

Lördagsplaner

 
Det är lördag och hög tid att ta tag i dagen. Har i och för sig varit uppe i över en timme, men dessvärre inte fått mycket mer gjort hittills än att äta frukost och se ett avsnitt av Don't trust the bitch in apartment 23. Nej, den här dagen finns det andra saker inplanerade.
 
  • Det ska städas. Mycket välbehövligt, om än så vansinnigt tråkigt.
  • Jag tänkte ta en långpromenad. Få lite frisk luft och allt det där.
  • Om två timmar kommer Alex vänner över för att spela Magic. Jag måste komma på något trevligt att sysselsätta mig med. Som inte involverar Magic.
Det var det. En ganska liten lista, om jag ska vara ärlig. Så det ska vi väl klara av.
 
 
 

Kvällspromenad

 
Eftersom jag har bestämt mig för att röra på mig mer och tillbringa mer tid utomhus drog jag med mig Alex ut på en promenad efter middagen. En timme var vi ute, och det får jag vara nöjd med. Vi gick på gator vi aldrig tidigare gått på, och lärde känna vårt nya område lite bättre. Vilket verkligen är på tiden. Mer sånt, tack!
 
 

Den som väntar på något gott...

 
Det känns som om jag mest går runt och längtar efter saker. Jag har lite svårt att leva i nuet och vara nöjd med det som är just nu. Istället vill jag ha allt det som ligger framför mig omgående.
 
  • Jag jobbar nästa vecka, sedan får jag gå på efterlängtad semester. Det hade varit betydligt trevligare om den här fredagen hade varit den sista innan ledigheten tar vid, och att behöva släpa sig till jobbet ytterligare fem arbetsdagar känns som plågsam tortyr.
  • Det har varit en så dålig sommar hittills, och jag längtar så efter att kunna gå barbent och ha solglasögon varje dag. Kunna sitta i en park eller vid vattnet och bara njuta av den svenska sommaren.
  • Det hade inte varit helt fel att ligga på en sandstrand i Australien. Fast de har i och för sig vinter där för tillfället, så det är väl då lika bra att vänta ett halvår.
  • Samtidigt som jag suktar något otroligt efter sol och värme har jag även ett knasigt sug efter julen. Kanske för att min Sydney- baserade kusin kommer hem i jul, kanske för att det är så vansinnigt gott med julbord och risgrynsgröt, kanske bara för att jag gillar den speciella julstämningen.
Nu måste jag bara lära mig att ha lite tålamod. För tids nog kommer ju alla de här sakerna att bli uppfyllda.
 
 

Bulle

Jag är vansinnigt sugen på en kanelbulle just nu. Gärna en stor nybakad, så att den fortfarande är lite varm... Man kan tro att jag borde tröttnat på bullar och kakor efter måndagens sockeröverdos, då vi var på födelsedagsfika hos min kusin. Men icke. En kanelbulle hade suttit perfekt.
 
 
 

Kvarnens uteservering

 
Regnet försvann ju tack och lov lagom till att jag slutade jobbet, så det blev middag med Helene och Cathrine  på Kvarnens uteservering. Tills det att regnet återigen svepte in över oss, då var det bara att förflytta sig till närmsta pub.
 
Jag åt en klassiker: köttbullar. Har alltid älskat köttbullar, potatis och sås. Minns en sommar när jag var liten och vi var på semester i Småland. Jag åt nästan uteslutande köttbullar under den veckan, utan att tröttna. Those were the days. Nu har jag bytt ut köttbullarna mot andra maträtter. Den här veckan blir det till exempel lax och sparris till lunch tre dagar i rad. Inte lika gott som köttbullar, men det funkar det med.
 
 
 
 

Det är en regnig sommar vi har

 
Vad är det för fel på vädret? I ena sekunden kan det vara fint och soligt för att i nästa spöregna och mullra av åska. Så har det varit i flera dagar, och inte verkar det som att något kommer att ändras inom en snar framtid. Det är inte så jag har tänkt att det ska vara när jag väl får gå på semester om en och en halv vecka.
 
Jag har en lista på saker som jag vill göra när jag är ledig. De allra flesta är utomhusaktiviteter. Regn är med andra ord icke önskvärt, men eftersom det inte är något som jag kan styra över inser jag att jag måste bunkra upp med massa förslag på inomhusaktiviteter. Och det är betydligt svårare. I synnerhet som att jag vill vara utomhus och kunna njuta av den svenska sommarvärmen med allt vad det innebär. Vad gör man då när den värmen uteblir?
 
Just i dag har de mörka molnen legat som ett tjockt täcke över Stockholm nästan hela dagen, och det verkar inte finnas något slut på all åska som mullrar och alla blixtar som lyser upp allt det mörka. Att det är sommar märks i stort sett inte av överhuvudtaget, och det är så tråkigt med tanke på att de korta sommarmånaderna är den enda chansen vi har till att få lite ljus och värme i det här landet.
 
Och då kanske det inte gör så mycket att vi inte har köpt några nya balkongmöbler än.
 
 

Tisdagsmiddag i all enkelhet

 
När Alex får bestämma vad vi ska äta till middag kan man nästan alltid räkna med att det är en köttbit som kommer att hamna på tallriken. För om han inte har fått kött har han inte fått mat.
 
I dag blev det därför en rejäl bit entecote som var så mör att den smälte i munnen. Till det serverades det massa grönt - zucchinitagliatelle, spenat och gurka- och massa vitlök i form av vitlökssmör och vitlöks/ timjan- creme fraiche. Galet gott.
 
 
 

Sjutton långa år

Äntligen verkar blogg.se fungera åtminstone lite igen. I alla fall om man använder Firefox, Explorer går det fortfarande inte att författa något nytt inlägg i. Man kan ju bli galen för mindre. Kanske ska se mig om efter en ny bloggplattform?
 
I alla fall. Nu till det viktiga.
 
Jag har fem kusiner, varav jag av dessa har kontakt med tre. De andra två har jag inte träffat på sjutton år. Men i lördags fick jag äntligen återse Robban och Erika hemma hos mina föräldrar! Det bjöds på både fika och middag och jag var inte hemma förrän sent. Och det var så himla trevligt! Jag kan lova att det inte dröjer sjutton år innan vi ses nästa gång...
 
 
 

Strul med blogg.se... igen

Som vanligt vägrar blogg.se att fungera. Jag får återkomma när de har löst det... Finns väl dock en risk att det aldrig kommer att hända...


Återvända till brottsplatsen

Det här har varit en helg då jag har träffat människor som jag inte har träffat på länge. Vi kan börja med denna söndag.
 
Mötte upp min gamla kollega Olof från försäkringsbolagstiden, och hans motsvarighet på Danmarkskontoret- Martin. Försäkringsbolaget är mitt uppe i att flytta till nya lokaler och de gav mig en rundtur och visade upp det nya. Snyggt och fräscht, men lite mer opersonligt än tidigare. Sedan åt vi lunch och skvallrade om ditten och datten innan vi tog en sväng förbi försäkringsbolagets gamla lokaler. Det kändes extremt konstigt att spatsera omkring där (inte bara för att det såg ut som en krigszon). Jag var ju med om så mycket på den arbetsplatsen och allting kom tillbaka. På gott och ont. Men det var kul att få ta sig en sista titt.
 
 
Nu ska jag se det sista avsnittet av Game of Thrones säsong 1. Sedan täntke jag avslöja vem jag träffade igår.
 
 

Fredag kväll i kvarteret Muffen

 
Dagens middag: Köttfärsbiffar fulla med vitlök och till det sallad och en vansinnigt vitlökig tzatziki.
 
Dessert: Ännu ett avsnitt av Game of Thrones.
 
Jag hade tänkt tillbringa kvällen framför en film tillsammans med pojkvännen, men så svängde hans bror och två kompisar förbi. Så nu sitter de med sina Magickort, och jag får roa mig på egen hand. Inte som jag hade tänkt mig kvällen, men det får väl funka ändå.
 
 

Tankar om skrivande

 
En omotiverad bild på mig och en jordgubbe. Och en varning om att här kommer en lång text!
 

Jag har ända sedan jag var liten närt en dröm om att bli författare. Skriva böcker på heltid och inte behöva släpa mig till ett nio till fem- jobb måndag till fredag. Själva skrivbiten har aldrig inneburit några direkta problem. Jag känner mig trygg i mitt skrivande och har inga direkta svårigheter att formulera ord och meningar. Det är fantasin som ställer till det för mig. Vad ska jag skriva om? Jag läser mycket böcker och det känns som att alla historier redan är nedklottrade på papper. Vilket självfallet inte är sant, det gäller bara att komma på något annat än det som redan är gjort. Och det lyckas jag inte med.

 

Så länge jag inte har någon story drar jag mig för att öppna Word- dokumentet på datorn. Jag vet att lösningen är att bara bestämma sig. Sätta sig framför datorn och börja knappa. Det behöver inte vara någon smart och genomtänkt historia, det räcker med något litet. Något litet som inte ens behöver bli något annat än en sida eller två. Bara det blir någonting, för jag tror att om jag kan börja någonstans så kommer det att flyta på bättre allteftersom. Börjar jag bygga karaktärer och korta berättelser kommer inspirationen att tillta.

 

Jag läste någonstans ett tips om att skriva en A4- sida om dagen. Varje dag, utan undantag. Det lät bra, så jag tänkte att det var ett tips som jag skulle ta till mig. Men det blev inget utav det. Inspirationen tröt. Men jag har insett en sak- är man författare måste man lyckas klämma ur sig en text även om inspirationen inte finns där. Det är bara att sätta sig vid datorn och skriva, trots att man egentligen inte har någon lust. Om texten sedan måste kasseras eller skrivas om gör inget. Det viktiga är att man producerar någonting.

 

Så jag ska nog försöka plocka upp det där tipset igen. En A4 om dagen är kanske lite väl optimistiskt, men att skriva en text i veckan bör jag väl kunna lyckas med. Det får bli ytterligare en punkt på min lista över projekt jag ska ta mig för i sommar.

 

 


Plättlätt

 
Dagens middag: LCHF- plättar med färska jordgubbar.
 
Mer sådant åt folket! Men nu är jag så förbaskat mätt att jag här och nu beslutar att jag inte behöver resa mig från soffan förrän det är dags att sova.
 
 

Cirkus

Dagens absolut bästa var att ta en promenad förbi Huvudstafältet på lunchen. Ännu en cirkus hade slagit läger där, och även om de hade lite färre djur än den som var där tidigare i sommar så var det ändå mysigt att gå där och spana. Det krävs inte så mycket mer än söta djur för att få mig på bra humör.
 
 
 

Något att sätta klorna i

 
Det är klös i mig i dag! Jag känner mig riktigt rivig i min nya tröja från Monki.
 
Ville bara berätta det.
 
 

Glassigt värre

 
Men för i helvete. Tror ni inte att pojkvännen går och köper Twix- glass nu när jag inte ska äta några sötsaker. Och inte ett eller två paket- nej han fläskar till med tre stycken när han ändå håller på. Enligt honom var det högst nödvändigt med så många paket eftersom han annars riskerar att bli utan glass... Men då var jag tvungen att sätta ner foten, för så är det verkligen inte. Faktiskt.
 
Nu ska jag bara fortsätta att låta bli den där glassen som bor i vår frys.
 
 

Suget med stort S

 
Vad skulle jag inte göra för lite choklad just nu? Så sjuuukt sugen att det gör ont någonstans inom mig. Det kan i och för sig vara magen som gör ont för att jag är hungrig, men med hungern kommer sötsuget och då låter det ju helt logiskt att jag har ont för att jag måste ha choklad. Annars kanske jag dör?
 
Men jag har ju börjat med det där idiotiska matschemat, och på det står det ingenting om någon stor smarrig Marabouchokladkaka. Varken vanlig mjölkchoklad eller schweizernöt. Istället står där keso med bär och valnötter (om nu inte Alex har lust att svänga ihop något kolhydratfattigt på nötfärsen jag fyndade igår)(vilket han nog inte har lust med). Jag är itne ett dugg sugen på keso. Får nog ta mig ett snack med den där nissen som komponerat ihop matschemat och klaga lite...
 
 

Sommarlistan

 
Istället för att gå runt och dröna nu i sommar har jag beslutat mig för att försöka ta tag i några saker som jag har varit dålig på att ta tag i tidigare. Jag kanske inte lyckas åstadkomma några mästerverk, men tanken är att det åtminstone ska ske en förändring och att jag ska göra mitt bästa.
 
  • Fixa till min bloggdesign. Skissar jag bara upp hur jag vill ha det har Alex lovat att hjälpa mig med det praktiska.
  • Lära mig hur min systemkamera fungerar, så att jag kan använda annat än auto- funktionen.
  • Löpande rensa bland kläder och skor, och i första hand försöka sälja det jag inte ska ha kvar.
  • Träna 30 minuter om dagen. Tänkte börja med detta under en 30- dagarsperiod för att sedan självfallet fortsätta. Men det blir nog enklare om jag inte tar i så jag spricker från början. Med träna räknas även promenader.
  • Varje vecka göra ett nytt matschema, som sedan ska följas. Inte så mycket för ekonomins skull som för att få koll på vad jag stoppar i mig om dagarna.
  • Börja med den där rumänska- kursen jag signade upp mig på för ett par månader sedan.
 

Tuesday morning

 
Morsning korsning (som man sa när jag var liten på nittiotalet)(i dag är ungarna säkert lite coolare när de hälsar på varandra)!
 
Sitter på kontoret med en kaffe i min hand. Inte särskilt tisdagspepp, men om jag får piggna till lite kanske det kommer? Om inte annat får jag köra ett dansrace med lite musik i lurarna. Det brukar hjälpa mot det mesta. Allting blir bättre med lite dans.
 
Vad konstig min hand ser ut på den här bilden, förresten. Som en klo. Smickrande.
 
Äh, har inte tid att sitta här inne och tjöta. Måste ta tag i alla viktiga saker här på jobbet. Först på listan: äta frukost.
 
Tack och hej, leverpastej (för att fortsätta på det där nittiotalstemat vi började med)!
 
 

Som Thailand. Nästan.

 
Det har varit en tropisk kväll i tvättstugan. Så jädra varmt där inne att jag nästan slutade som en våt fläck på golvet, men som tur var skyndade jag mig tillräckligt mycket och hann därifrån innan det hände. Fast jag ska kanske inte klaga? För vem behöver åka till Thailand när det bara är att boka en tvättid helt gratis och seda sitta inne i tvättstugan i tre timmar och svettas loss så att det stänker om det? Tar man med sig en bok och en rejäl fruktdrink så är saken biff.
 
 
 

Colfax

 
Men se där. Efter lite övertalning vågade sig även den fegaste katten i stan ut på balkongen. Och nu tycker hon att det är mysigt att sitta där ute.
 
 
 

Min hemstad

 
 

God Morgon Måndag

 
Åh, det är så himla kul när blogg.se inte fungerar. Som till exempel när man har skrivit ett inlägg, och när man ska publicera det loggas man ut och allt man har skrivit är borta. Bra där.
 
I dag är det i alla fall måndag. Eftersom jag har sovit så vansinnigt dåligt (kunde inte somna trots att jag var skittrött, och sedan skrek katten mitt i natten) var en köpekaffe verkligen på sin plats. Efter att jag har bälgat i mig den ska jag se om jag inte kan göra något vettigt utav den här dagen. En lunchpromenad i solen, kanske? Ja tack.
 
 

Faxen är en fegis

 
Fegisen vågar inte gå ut på balkongen.
 
 

Sigtuna

Denna söndag har varit en utflyktsdag av rang. Efter att ha mött upp Marielle och David styrde vi kosan mot Sigtuna. Staden där David växte upp, men även en stad som jag aldrig besökt tidigare vilket gjorde utflykten än mer intressant. Tråkigt nog slog vädret om till regn, även om vi till största tiden klarade oss undan det. 
 
Så vad gjorde vi då i Sigtuna+ Lunchade, besökte en liten loppis, spelade minigolf, promenerade omkring och åt glass nere vid vattnet. Rekommenderar detta varmt till alla!
 
 
 
 

Dressed for success

 
Så här såg jag ut i dag, för den som undrar. Prickig och somrig och med klackar lite för höga för att det skulle vara bekvämt. Vilket självklart inte framgår av bilden. Men vill man vara fin får man banne mig lida lite pin ibland.
 
 

Tjejkväll

Nu är jag hemkommen efter en mycket trevlig kväll med Helene och Cathrine. Vi började med middag på grekiska Kamarina på Söder, och fortsatte sedan till Debaser vid Slussen. Det fick dock ara bli två öl innan det var dags att styra kosan hemåt igen.
 
 
 

Plan för denna lördagkväll

 
 Nu ska jag snart smita iväg på middag med tjejerna. Det är varmt i Hufvudstaden i dag, så sommarklänningen är på. Det känns lite ovant med bara ben, men det fläktar för jädra skönt. En av tjejerna fyllde år för två månader sedan, och äntligen ska hon få sitt paket. Det är lite lagom juligt inslaget, men det går väl förhoppningsvis bra ändå. Det är insidan som räknas, vilket vi ju borde veta vid det här laget.
 
 

Hungriga Faxen

 
Som sagt, Colfax husse kommer få mycket att leva upp till när hon flyttar hem igen.
 
Eftersom hon blev alldeles till sig när hon kände doften av Alex lunch smög jag åt henne lite bacon innan hon fick slicka tallriken ren. Det var tydligen riktigt smarrigt.
 
 

En rejäl lunchtallrik

 
Man kan lätt tro att min karl är lchf- are när man ser hans lunchtallrik. Men nej. Han bara äter fem ägg och ett helt paket bacon för att han tycker att det är gott.
 
 

Bortskämd

 
Det första jag gjorde när Colfax kom över i torsdags var att mata henne med lax. Igår fick hon en stor tallrik med den snordyra entrecoten som Alex köpt. I morgon ska jag laga kyckling till middag, och hon kan räkna med att jag sticker åt henne lite av det med.
 
Hennes husse har lite att leva upp till när hon flyttar hem igen på måndag...
 
 

Dexter säsong 6

 
Dagens mission accomplished. Det vill säga att se klart de två sista avsnitten av Dexter säsong 6.
 
Efter den explosiva och vansinnigt spännande säsong 5 blev jag lite besviken på säsong 6. Det tog ett tag innan the story plot satte sig och jag kunde acceptera den, och inte ens till slutet köpte jag den helt. Gillade inte att Dexter blev lite galen någonstans där i mitten och flippade ur totalt. Mot slutet tog det sig dock och de sista avsnitten var riktigt spännande. I synnerhet de sista 30 sekunderna- de lovar mycket gott inför framtiden. Samtidigt som att de fick mitt hjärta att göra lite ont, men så får det vara. Spännande så in i helsike är det i alla fall. Och då kanske jag kan ha lite överseende med att det här mest kändes som en "mellansäsong", någon sorts utfyllnad.
 
 

Lyx på tallriken

 
I dag stod Alex för matlagningen i kvarteret Muffen. Den här gången slog han på stora trumman och köpte snordyr entrecote, som han sedan tillagade med stor precision. Där jag garanterat misslyckas med att steka kött är han desto bättre, och slutresultatet smälte i munnen. Tillsammans med champinjoner, zucchini, ruccola, bearnaisesås och en klick vitlökssmör var det den bästa fredagsmiddagen på länge.
 
Nu har jag ont i magen. Grattis.
 
 

Helgonet

 
Helgonet är den fjärde boken i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen.
 
En natt i augusti skjuts den älskade och respekterade familjefadern Sven- Gunnar Erlandsson till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll med sina vänner. Hans död är ett mysterium då han enligt alla källor var en varm och generös människa, som utöver sitt brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll även engagerade sig för samhällets utstötta. Allt poliserna har att gå efter är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka.
 
Gerhardsens serie om Hammarbypoliserna har länge legat på min personliga topplista över svenska deckare. Tyvärr blev jag lite besviken på Helgonet. Den var inte lika fängslande som de tidigare böckerna, och den var till viss del rätt förutsägbar. Intrigen kändes inte helt genomarbetad och lite lam i jämförelse, allting följde en snitslad bana utan att vika av för mycket åt något håll. Och det är då det riskerar att bli tråkigt.
Tro nu inte att jag tycker att det är en dålig bok. Det är det inte. Självfallet har den underhållningsvärde. Men av Gerhardsens fyra böcker i serien är Helgonet definitivt den svagaste, och jag hade förväntat mig mer.
 
 

Jag ger er ett minne

 
I dag känner jag mig som skit. Är återigen kattvakt, och den lilla damen skrek sig igenom stora delar av natten. Det var bara att kasta ut henne från sovrummet och försöka ignorera det högljudda jamandet. Vilket var stört omöjligt. Så någon skönhetssömn var det med andra ord inte tal om.
 
Dålig sömn resulterar i mörka ringar under ögonen och trötta ögonlock. Så istället för en bild på mig får ni här en gammal bild på mina föräldrar! Varsågoda.
 
Bilden är tagen någonstans på den danska alternativt skånska landsbygden under mitten av nittiotalet. Vi var på semester på Själland tillsammans med min morbror, hans fru och en kompis till mig. Mitt starkaste minne från den semestern är att mäklarfirman som låg i den lilla byn vi bodde i hette Ole Bøgballe. Det fnissar jag fortfarande åt när jag tänker på det.
 
 

Dagens lista

 
Här har det varit tyst i dag. Tyvärr är det inte för att jag varit ledig och legat ute i solen. Nej, för så roligt får jag inte ha det. Men jag ska tala om för er vad jag har haft för mig för intressant. Jag ger er en lista:
 
  • Snoozat en gång för mycket och därmed varit så sjuhelvetes jäkla trött hela dagen.
  • Ja, tröttheten beror kanske inte bara på att jag snoozade istället för att gå upp. La mig på tok för sent igår, men det är lätt hänt när det är ljust ute så länge om kvällarna.
  • Jobbat, jobbat, jobbat.
  • Pratat med min nya kollega som nu är åter på huvudkontoret efter typ två månaders inarbetning. Vi delar rum, vilket känns både bra och anus. Mest bra eftersom han är väldigt trevlig. Att det känns anus är väl för att det är så bekvämt att sitta själv.
  • Varit trevlig och bjudit med min nya kollega på lunch. Jag åt biff med bea- det kan ha varit dagens höjdpunkt.
  • Lyssnat på två avsnitt av Fredrik och Filips podcast.
  • Träffat på mina kusiners kusin vid Fridhemsplan. Mycket oväntat.
  • Plockat lite här hemma.
  • Sett två avsnitt av Dexter. Bara två kvar på säsong sex, och äntligen börjar det bli lite intressant. Är besviken på säsongen so far.
  • Lagat mat. Biff med bakad potatis till Alex och lax med sallad till mig. Litet hopplock av vad som fanns i kylen.
  • Mutat Colfax med lax. Yes, nu är vi kattvakter. Hon kom hit för en timme sedan.
  • Gömt Colfax under långkjolen. Hon blev mycket förvirrad och hittade inte ut.
  • Lyssnat på Lana Del Rey på repeat.

 

Inte så kul

 
Jag ska berätta om en sak som inte är så himla rolig.
 
När man struntar i att köpa en kaffe på morgonen och istället tar sig en kopp av jobbets rävgift. Som man vanligtvis inte dricker eftersom det smakar skit, men ibland har nöden ingen lag. Man försöker maskera det äckliga genom att ta en dubbelespresso med så mycket uppvärmd och skummad mjölk att det nästan blir löjligt. Några timmar senare går man upp till receptionen, där det finns ett stort mjölkstash, och receptionisten berättar att hon hittat massa vita larver krälandes i ett av mjölkpaketen. Hur de nu kommit in dit.
 
Nej, då är det inte så himla kul att man just hällt i sig en hel årsranson av jobbets mjölk.
 
 

Det förbannade suget

Jag har varit så jädra godissugen hela kvällen. Låt mig spela upp min kväll för er.
 
 
Gör en första raid i skåpen, men kammar noll. Inget godis. Inget godis någonstans.
 
Fördriver tiden.
 
Är jag verkligen säker på att det inte finns något godis? Bäst att kika igen. Nej. Ingenting.
 
Fördriver tiden.
 
ÅH! Visst såg jag ett gäng majsburkar i skafferiet? Majs är ju godis. Typ.
 
.............
 
Äh, vad fan, i helskotta heller att majs är godis, men det duger åt mig nu!
 
...........
 
Men, vad i helvete. Det är ju inte alls majs, det är tonfisk. Tonfisk är INTE godis.
 
Spring, spring, spring in till Alex. "Har du gömt godis någonstans? Jag är så sjuuukt sugen och det finns inte ens majs! Snälla, säg att du har en hemlig godisgömma någonstans!"
 
Nej. Inget undangömt godis.
 
Så jädra typiskt. Vi har nästan alltid någonting sött hemma, även om det är något jag inte gillar men som Alex är förtjust i.
 
 
 
 
 
.............
 
 
 
Men vänta lite.............
 
 
 
 
 
 
.................
 
 
 
 
 
 
 
HAR JAG VÄRLDENS BÄSTA POJKVÄN, ELLER!!!???
 
Han knatade iväg till den kvällsöppna macken långt borta och köpte en chokladkaka till mig. Trots att jag gång på gång sa att han verkligen inte behövde. Så galet snällt!
 
 
 
 
 

Middag signerad pojkvännen

 
"Nya" blogg.se hänger inte riktigt med alla gånger. Vid flertalet tillfällen har det blivit något vajsing när jag precis ska publicera ett nyskrivet inlägg och jag har loggats ut- utan att det jag skrivit blivit sparad. Detta hände senast i förmiddags, och på dåligt humör som jag var ruttnade jag till rejält och tänkte att här ska jävlar i mig inte uppdateras något mer i dag. Men nu gör jag det i alla fall.
 
I dag lagade Alex middag åt oss. Då blev det det här. Alex åt potatissallad också, men eftersom jag både försöker undvika potatis och dessutom skyr färdigköpta potatissallader som pesten lät jag bli den.
 
Nu vill jag ha choklad. Men någon sådan finns inte att finna någonstans i vårt palats. Om någon känner sig manad att buda över en chokladkaka till mig är ni mer än välkomna att göra så.
 
 

Blue shoes

 
I stort sett alla mina skor ligger undanstoppade i lådor eller påsar. Tanken är att vi ska smälla upp en bokhylla inne i klädkammaren, där jag kan ställa alla skor så att jag ser dem och lätt kan plocka ner det par jag vill använda för dagen. Jag måste ha den lösningen, för de skor jag inte ser vet jag inte om att jag har. Jag glömmer så lätt.
 
Igår var jag dock inne och rotade runt lite i klädkammaren, och de här godbitarna fick då åka fram och användas i dag. Jag har som bekant lite svårt för det där med skyhöga klackar, men klackarna på de här skorna är alldeles lagom och jag får inte ont även fast jag springer omkring i dem hela dagen (så mycket som man nu springer omkring på ett kontor). Helt perfekta!
 
 

När hjärnan tar semester

 
Tro fan att jag lyckas kröna denna måndag med att glömma nycklarna i tvättstugan när jag glatt spatserade därifrån efter att ha slängt in en ny maskin. Ja, fast så särskilt glatt var det ju inte. I synnerhet inte som att det är sådant där elektroniskt lås, och jag har ingen aning om när jag kommer in i tvättstugan igen. Och jag kan meddela att den där förbannade supporten man kan ringa är inget att ha, för de visste ingenting och kunde inte göra ett skit.
 
Tvättiden slutar klockan 22, och förhoppningsvis har jag sån tur att dörren låses upp automatiskt då. Annars så får mina kläder sova i tvättstugan i natt. Eller så kanske någon råkar krossa fönstret in till tvättstugan. Det finns ju trots allt ligister överallt.
 
 

Lana Del Rey

Jag har gått och blivit helt såld på Lana Del Rey. Jag är fullständigt förälskad i hennes röst och kan helt enkelt inte få nog. Bäst är Born To Die. Och Blue Jeans.
 
 
 
 
 
 
 

Min hemstad

 
 

Monday morning

 
Så var det måndag morgon igen. Jag kickstartar dagen med en kaffe, och hoppas att de mörka ringarna under ögonen därmed försvinner. Det är lite extra tråkigt att gå till jobbet i dag eftersom det är så vansinnigt fint väder ute, men det är bara att gratulera alla som har semester. Själv jobbar jag i fyra veckor till innan det blir min tur att vara ledig, men de veckorna ska nog rulla på fort hoppas jag.
 
Något mer spännande än det här har jag inte att komma med för närvarande. Mitt liv är så himla intressant just nu. Jag är så jädra avundsjuk på mig själv.
 
 

Glass i stora lass

 
För någon vecka sedan köpte vi hem dessa glassnyheter. Förra året kom ju Nogger i ny skepnad, och den tokälskar jag! Även Sandwich och 88:an är favoriter när det kommer till pinnglassvarianten, så jag var riktigt spänd på hur resultatet skulle bli när dessa gjordes om till paketglass.
 
Och jag kan bara säga att OJ, vad jag har moffat glass! Så jädra goda båda två, i synnerhet Sandwich- glassen. Jag kommer definitivt att köpa på mig den här glassen igen, även om jag trots allt tycker att styckesglassarna är godare. Men det är väl kanske som det ska vara?
 
 

Söndagslunch

 
Eftersom jag inte bidragit med någonting i fixandet här hemma hamnade det på min lott att kila ner till thaien mitt över gatan och köpa lunch. Nu är jag så mätt att jag egentligen mest orkar ligga på sängen och oja mig över mitt magont, men se det får jag inte. Nu står slavdrivaren med piskan över mig och ropar att jag måste börja sortera in mina böcker i bokhyllan. Jättekul, verkligen.
 
 

Dagens To Do

 
Männen i Alex familj är här. De står ute på balkongen och diskuterar trall. Det är nämligen deras uppdrag i dag- fortsätta fixa med trallen på balkongen. Vilket är lättare sagt än gjort, eftersom tralljävlarna måste slipas ner om det ska gå att öppna balkongdörren. Eftersom jag petar in mig själv i kategorin fullkomligt oteknisk på alla sätt och vis, ligger det även på deras bord att bygga ihop de nyinköpta bokhyllorna. När det väl är klart tar jag på mig att fylla bokhyllorna med böcker (en uppgift som jag är så uppspelt över att jag inte kunde somna igår kväll).
 
Och efter att ha tittat på den här bilden inser jag att det förmodligen hamnar på mtit bord att tvätta fönstren också...
 
 

RSS 2.0