Bananpannkakor

 
Dagens brunch: Bananpannkakor med färsk ananas.
 
Bananpannkakorna är det mest hypade receptet just nu. Och kanske det enklaste receptet.
 
 
1 banan
2 ägg
 
Mixa (eller mosa) bananerna. Det behöver inte vara en jättejämn smet, lite klumpigt är ok.
Stek i smör i stekpanna. Valfri storlek på pannkakorna (som väl kanske mer är plättar). Jag brukar klicka ut två skedar smet till vardera pannkaka. Då blir de lagom stora för att inte gå sönder när man vänder dem.
 
Det är godast att servera dem med färska bär eller frukt. Sockerbombad sylt tar liksom bort all nyttighetskänsla.
 
 

Morgonromenad

 
Jag drog igång den här dagen med en 75 minuter lång promenad. Hade Deckarpodden i lurarna, och anpassade promenaden så att jag skulle kunna lyssna på två avsnitt innan jag kände mig nöjd.
 
Det kanske ska bli en ny rutin nu under semestern. Morgonpromenader. Åtminstone de dagar när jag inte planerar att springa på kvällen. Och att lyssna på podcasts känna nästan som en belöning, så det är ju en perfekt morot för att jag ska ge mig ut.
 
 

Onsdagsjogg

 
Jag och Alex har varit i Prag några dagar, och kom hem i dag. Men mer om det senare.
 
Hemma betyder vardag. Och eftersom jag ändå behövde tvätta håret i dag (och för att jag känner mig alldeles uppsvälld efter att ha tryckt i mig massa mat och öl de senaste dagarna) var det lika bra att jag gav mig ut på en liten joggingtur. Nu ska jag in i rutinerna igen.
 
 

Springa i sommarkvällen

 
Det är inte lätt att försöka vara duktig på träningsfronten när det är så här varmt ute. Tre gånger i veckan SKA jag ut och springa, och förmiddagarna är numera uteslutna för sådana aktiviteter. Det hinner bli på tok för varmt redan tidigt för att jag överhuvudtaget ska kunna promenera hundra meter utan att flämta som en överhettad hund. Så löpningen får förpassas till kvällarna.
 
Det hjälper knappt. Luften är så varm att kroppen kokar efter ett par kilometer. Det är svårt att hitta någon glädje i löpningen när det känns som att man ska klappa ihop helt. Eller ja, vem försöker jag lura egentligen. Någon glädje har det väl aldrig funnits i min löpning, även om jag kämpar för att hitta den.
 
Aja. Tre kilometer blev det även i dag. Vilket var tredje gången för den här veckan. Jag följer schemat bra.
 
 

Årets första dopp i Sverige

 
Det råder en galen värmebölja i Stockholm just nu (i hela landet, för övrigt), och varken jag eller Alex orkar ta oss för några stora projekt. Att flänga runt och titta på saker och sånt har inte lockat. Så i dag tog vi bussen till Bredäng och promenerade ner till Mälarhöjdsbadet. Jag hade aldrig varit där förut (skämmes), men Alex hängde där mycket när han var yngre.
 
Vi hittade en plätt i skuggan där vi kunde lägga ut våra filtar utan att vara rädda för att bränna oss sönder och samman. Solkräm skyddar ju inte hur bra som helst om man ligger och steker sig i som en grillad korv i solen i flera timmar. Skuggan är med andra ord min bästa vän sådana här dagar.
 
Det är med glädje jag kan meddela att jag nu har badat i svenskt vatten i år. Och det var inte alls särskilt kallt, vilket förvånade mig. Bara alldeles, alldeles underbart. Så Mälarhöjdsbadet vill jag definitivt besöka snart igen.
 
 

Griffin's Steakhouse

 
Min fantastiska karl slog på stora trumman i dag och bjöd sin pappa, bror och mig på middag på Griffin's Steakhouse. Fantastisk mat, även om jag åt alldeles för mycket (brukar ju vara så om maten är fantastisk).
 
Hoppade över egen dessert, men passade på att snylta på den som Alex beställde. Vilket med facit i hand inte var så himla smart, med tanke på att min mage redan kändes som en ballong efter varmrätten. Meeen, det är lätt värt lite illamående om desserten är god. Ska ju ändå inte göra så mycket mer än att ligga i soffan och titta på Breaking Bad i kväll.
 
 
 

Ella

 
För inte ens två veckor sedan blev Marielle och David föräldrar till en liten Ella. Jag har varit så nyfiken på den lilla tjejen, och i dag fick vi äntligen träffa henne första gången. Det är fantastiskt hur en människa kan vara så liten och ändå fungera.
 
Hon skötte sig exemplariskt (även om hon inte riktigt har lärt sig att det inte är så artigt att lägga av pruttar så högljudda att det nästan hörs igenom väggar än) och var precis så underbar som jag trodde att hon skulle vara. Bara lite mindre. Hon vägde strax under tre kilo när hon föddes och jag har svårt att föreställa mig att jag själv bara vägde sjuttonhundra gram. För om Ella är liten, hur liten var inte jag då? HUR kan så små barn klara sig? Fantastiskt.
 
Välkommen till världen, lilla Ella! Jag ser fram emot att få se dig växa upp, och jag lovar att jag kommer att skämma bort dig så mycket som jag bara kan!
 
 
 

Dagsutflykt

 
Igår åkte jag och Alex på en liten utflykt med mina föräldrar. Vi svängde förbi Gustavsberg, där vi fyndade lite på Gerbera- outleten. Sedan tog vi färjan över till Rindö och därefter vidare till Vaxholm. Där åt vi lunch och fikade, men eftersom det var varmare än vad mina familjemedlemmar klarar av blev det inte så mycket promenerande. Men det var en trevlig dag. Kul att komma iväg och göra något.
 
 
 

Semesteraktivitet

 
Semester. Vad kan man göra då? Jag vet! Gå upp och tvätta kl 7. Kul.
 
 

Joggingrundan avklarad

 
Jag avslutar den här onsdagen med en joggingrunda. Kan konstatera att det är betydligt trevligare att springa på kvällen när det blivit svalare ute, jämfört med att springa på förmiddagen när solens strålar bränner.
 
Är för övrigt imponerad av mig själv att jag kom iväg. Tillbringade kvällen liggandes på soffan, helt utslagen. Sov några timmar och övrig tid hade jag svårt att hålla ögonen öppna. Kände mig helt sänkt. Vet inte om det var värmen eller något annat. Just därför kändes det så skönt att jag faktiskt orkade släpa mig ut och springa.
 
 

Tisdagsmiddag på Långbro Värdshus

 
Vi har inte gjort så mycket i dag. Alex var tvungen att jobba, så jag har mest slappat hela dagen. Men kl 17 promenerade vi bort till Långbro Värdshus för att få i oss lite mat. De har en grym uteservering där under sommaren, och eftersom vi bor en kort promenad bort passar det ypperligt att svänga förbi där ibland.
 
Smällde i mig en stor bit entrecote med tillbehör, vilket resulterade i att jag fick lite ont i magen. Men det var så gott att jag inte villa lämna något.
 
 
 

Morgonjogg

 
Började denna tisdag med en joggingtur i värmen. Svettigt och ångestframkallande, och inte det minsta trevligt, men det var bara att springa på. Har man påbörjat en runda kan man ju inte gärna avbryta den.
 
 

Semester Dag 1

 
Det är måndag och jag behövde inte gå till jobbet. Det är härligt med semester.
 
Jag och Alex har tillbringat dagen inne i stan. Först promenerade vi längs Strandvägen och åt lunch på Strandbryggan. Jag valde deras räk- och avokadosallad. Den var god, men jag tycker nog att det var lite väl snålt med avokado för att de skulle kunna kalla det för räk- och avokadosallad.
 
Sedan promenerade vi bort till Rosendals slott. Det var så oerhört skönt att bara känna lugnet ute på Djurgården. Det är så mycket som stör mina tankar just nu att jag behövde få komma ut i naturen.
 
Lugnet byttes dock ut mot shopping i Gallerian, då Alex är i stort behov av att uppdatera garderoben. Några t-shirts kom han hem med, men han var väldigt olycklig när vi var i butikerna. Inte ens shoppa till sig själv tycker han är roligt.
 
 
 

Body Butter

 
Mina senaste fynd från Body Shop.
 
Body butter med doft av persika och hallon. De är helt ljuvliga! Har ju egentligen hur många body butters och body lotions som helst, som jag dessutom är rätt dålig på att faktiskt använda, men jag kunde inte motstå de här. De var tvungna att följa med mig hem. Det positiva är att jag tycker de doftar så gott att jag nu gladeligen smörjer in mig varje dag.
 
Måste köpa på mig ett lager eftersom de bara säljs under en begränsad tid.
 
 

Äntligen vår tur

Semester. Äntligen.
 
Både jag och Alex gjorde vår sista arbetsdag i fredags (även om han fuskar lite och jobbar hemifrån en del nu under helgen) och nu väntar tre veckors ledighet. Väldigt efterlängtat. Detta firades in i radhusidyllen hemma hos Helene och Andreas, där det grillades hamburgare och spelades spel. Cathrine, Jonas och Ingrid var också där. Den bästa fredagen på länge.
 
 
 

Förmiddagsjogg

 
Dagens planerade joggingtur blev lite försenad och jag kom inte ut förrän klockan var 11. Då hade solen hunnit värma upp luften och det brände rejält. Inte alls roligt att springa då, med andra ord. Men det var bara att bita ihop. Och jag tog mig runt. Bra.
 
 

Brand

 
Så fick jag förklaringen till att det luktat brandrök hela eftermiddagen. Det har tydligen brunnit i grannhuset. Obehagligt.
 
 

Jogga en söndagsmorgon

 
Det är söndag och jag började dagen med en joggingtur. Vädret var på min sida, mulet och lite blåsigt, så det var relativt behagligt att springa i dag. Åtminstone första halvan av rundan, sedan blev det varmt och svettigt ändå. Men jag sprang snabbare än vad jag gjort tidigare, vilket är ett stort plus i kanten.
 
Veckans tre planerade rundor är nu avklarade. Härligt!
 
 

En lördag i juli

 
Vi skulle egentligen ha träffat Marielle och David i dag, men de planerna fick vi ändra på. Istället tog vi oss en kort promenad till Långbro Värdshus, där vi hängde på deras uteservering. Min bleka hud tål ju dock inte alltför mycket sol, och det tog inte lång tid innan den började bli röd. Så vi tackade för oss och gick hem och såg några avsnitt av Breaking Bad istället.
 
Bra lördag ändå, trots att det inte blev som planerat.
 
 

Friday´s

 
Det har blivit mycket Friday´s den här veckan för min del. I torsdags mötte jag upp systrarna Lundgren- Lindberg för en öl på uteserveringen. Det utvecklades sedan till middag. Jag körde på det nyttiga alternativet lax med sallad, och blev inte besviken. Men å andra sidan älskar jag ju lax, så då är det svårt att misslyckas.
 
 
Igår blev jag bjuden på lunch av min kollega Martin, som ville tacka för att jag ställt upp och hjälpt till i receptionen. Och eftersom han är ett stort fan av Friday´s tog vi tuben in till stan när klockan slog lunch. Föll dock för frestelsen och tryckte i mig en cheeseburgare med bacon och pommes frites. Kanske lite onödigt egentligen, men det var alldeles för gott för att jag skulle orka ha dåligt samvete.
 
 
 

Lördagsjogg

 
Jag kämpar vidare mot mitt mål.
 
Det är skönt att starta dagen med en joggingrunda, även om det är betydligt varmare ute då jämfört med att springa på kvällen. Åtminstone om man med "morgon" menar 10:30, som det blev i dag. Men det var skönt att svettas och låta kroppen arbeta, så det där med värmen kunde jag acceptera.
 
Bara två rundor kvar, sedan är målet uppnått! Och då måste jag naturligtvis komma på ett nytt mål.
 
 

Första joggingrundan för veckan

 
Ännu en löparrunda avklarad.
 
Jag hade verkligen ingen lust alls, men jag gav mig ut ändå. Och det känns ju väldigt bra så här i efterhand, precis som det alltid gör. Och då gör det inte så mycket att jag ibland får håll redan efter tio meter, eller att jag är färdig att kasta in handduken och känna mig besegrad efter halva vägen. Trots att jag bara springer tre kilometer.
 
Att jag tar mig runt är det viktigaste, och jag blir stolt över mig själv att jag faktiskt ger mig ut och springer trots att jag oftast hellre hade suttit i soffan och sett en bra serie.
 
 

Söndagsjoggen

 
Kvällens joggingtur var den tredje den här veckan, vilket innebär att jag ligger bra till när det gäller mitt mål att springa tolv gånger innan semestern. Men i dag var det svettigt. Och tungt i benen. Fick gå på ren vilja, men det fungerade ju uppenbarligen det med.
 
Nu är det bara att ladda om inför nästa vecka! Då ska ytterligare tre rundor bockas av.
 
 

Födelsedagsfika

 
I dag har jag tryckt i mig både bullar och tårta fast jag egentligen inte borde. Men är det födelsedagsfika tycker jag nog att man är ursäktad. Den här gången var det kusin Kristofer som firades, några dagar för tidigt. Lillskiten fyller 27 den 14 juli, men då är han i Japan så det var bäst att fira honom redan nu.
 
Sockerchock de luxe.
 
 
 

Lördagsmiddag hos mina föräldrar

 
Vad jag åt till middag igår?
 
Pappas grillade oxfilé och mammas rotfruktslåda med grillade champinjoner, bearnaisesås, vitlökssmör och sallad. Typ det godaste jag vet.
 
Om jag är lycklig över att ha det i matlåda både måndag och tisdag? Svar: Ja.
 
 

Tjejkväll

I fredags var jag och Cathrine hemma hos Linnea på middag. Det bjöds på tvårätters och massa annat gott tilltugg. Jag var så galet mätt när jag kom hem. Inte svårt att förstå kanske när man ser bilder på vad vi fick att äta. Den där desserten var mumma.
 
 
 

Spisa hos Helena

 
Jag tänkte komma med ett litet restaurangtips.
 
I torsdags var min avdelning på jobbet och åt på Spisa hos Helena, som ligger mitt emot Rådhuset, på Scheelegatan. Jag åt ugnsrostad majskyckling med potatiskaka och någon sås, och det var riktigt gott. Vad jag hörde från mina kolleger som beställde andra rätter, verkade även deras mat vara bra.
 
På söndagar har de även ett erbjudande där varmrätterna kostar endast 125 kronor. Galet bra!
 
Så har ni funderingar kring bra restauranger i Stockholm kan jag varmt rekommendera Spisa hos Helena. Ska lätt gå dit snart igen.
 
 
 

RSS 2.0