Vikarie

 
Nu i semestertider har jag fått ett nytt uppdrag på mtit bord. Vicka i receptionen när receptionisten är på lunch. Det handlar bara om 45 minuter om dagen, vilket är ett skönt sätt att rensa huvudet från alla logistik- grejer som ibland hotar att bränna sönder lite väl många av mina hjärnceller.
 
Lite tråkigt är det dock att det inte händer så mycket i receptionen under lunchtid. Två- tre samtal och kanske någon besökare. That´s it. Men å andra sidan är det roligt att bara få sitta i en reception igen, så jag ska inte klaga på att det är för lugnt.
 
 

Present till lilla fransen

 
Nu har jag fyllt på mascara- förrådet. Bör inte behöva oroa mig för tunna, ljusa ögonfransar på ett bra tag framöver. Mycket bra.
 
 

5 saker du kanske inte visste om mig

 
1. Jag var blyg som barn. Att räcka upp handen i klassrummet om jag inte var hundra procent säker på att jag kunde svaret var inte att tänka på, och att prata med människor jag inte kände var läskigt. Tack och lov växte det bort när jag tvingade mig själv att utsätta mig för situationer där det inte gick att vara blyg.
 
2. Jag har alltid haft anlag för åksjuka, men när jag var liten var det överjävligt. Det gällde att alltid ha en spypåse med sig i bilen. Och att åka förbi rapsfält var bland det värsta jag visste. Den gula färgen gjorde mig illamående.
 
3. Jag går väldigt sällan barfota utomhus om somrarna. Jag är rädd för att jag ska kliva på en humla eller en geting. Och risken att dra på sig en fästing är (i alla fall i mitt huvud) avsevärt större om man inte har några skor på sig, så därför får de stanna på. Har fästingskräck.
 
4. Jag är svag för pojkband. Backstreet Boys, Hanson, Westlife... De nutida har jag inte så bra koll på, men de som dominerade under nittiotalet får fortfarande mitt hjärta att klappa lite fortare.
 
5. Jag har köpt över femton klänningar de senaste tre månaderna. Jag vet. Det är sjukt.
 
 

Celsius

 
 

Sunset

 
När himlen är blodröd och brinner är det natten som tränger sig på.
 
 

Gyllene Tider

 
I lördags var jag och såg Gyllene Tider med de här två donnorna.
 
Få saker andas väl så mycket svensk sommar som just Gyllene Tider, och med tanke på vilket kanonväder det var den dagen så kändes det lite surt att de spelade inomhus, i nybyggda Tele2 Arena. Man kan ju tycka att de åtminstone borde ha öppnat taket, men icke. Så en hel del av den där sommarfeelingen försvann på vägen, även om det var en bra konsert.
 
Jag har ju inte hört någonting från den nya skivan, och från den spelades kanske tre låtar. Sedan var det bara de gamla klassikerna för hela slanten. Precis som man ville ha det. Att gå och se Gyllene Tider är som att gå på en greatest hits- konsert, det är som ett enda långt extranummer med alla de bästa låtarna. Man behöver inte vara orolig över att de bara kommer spela nytt material- de vet varför publiken är där och går den till mötes.
 
En kanonkväll!
 
 

Känn ingen sorg

 
I fredags var jag och Alex och såg Känn ingen sorg på bio. Filmen som baseras på Håkan Hellströms texter. Filmen som jag har längtat så mycket efter att det nästan gjort ont. Filmen som jag hade så höga förhoppningar på att jag var rädd för att se den, för tänk om jag inte skulle tycka om den.
 
Pål är en begåvad musiker, men hans extrema scenskräck sätter stopp för att han ska kunna spela sin musik någon annanstans än i sin egen ensamhet. Vi får följa honom när han ramlar omkring på Göteborgs gator tillsammans med sina barndomsvänner Johnny och Lena, och snart träffar han drömtjejen Eva. Prinsessan Eva, som inte är helt okomplicerad, och som vill att Pål ska börja spela i hennes band.
 
Efter att ha sett filmen var jag helt knäckt. Den var bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, och jag blev så berörd att jag inte kunde hålla tårarna borta. Det är en riktigt bra film, men om man kan sina Håkan- texter adderas ännu en dimension med referenser. De finns i både det visuella och i repliker, i så många små detaljer.
 
Vill man gå och se en bra film ska man se Känn ingen sorg. Vill man gå och se en av de bästa svenska filmerna som gjorts ska man se Känn ingen sorg. Oavsett om man gillar Håkan Hellström eller inte.
 
 

Joggingtur i regnet

 
Det var nära att vi vände om när vi kom ut genom porten och upptäckte att det börjat regna. Men eftersom det bara duggade lätt kändes det dumt att inte fullfölja när vi trots allt bytt om till träningskläder, så vi körde vår lilla trekilometersrunda ändå. Det började självfallet regna lite mer efter halva vägen, men jag kan lova att det inte bara var regnvatten som rann om mig när vi väl kom hem igen. Svettigt värre.
 
 

Kärleksmumsrulltårta

 
Det jag bakade tidigare i dag var en kärleksmumsrulltårta!
 
Recept:
 
Botten
 
3 ägg
2 dl socker
1 msk kaffe
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
 
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Tillsätt sedan mjöl, kaffe, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör tills smeten är fru från kakaoklumpar.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
4. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter.
5. Stjälp direkt upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på (pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna).
 
När botten är klar är det dags att ta tag i fyllningen.
 
Fyllning
 
75 gram smör
3 dl grädde
2 msk kaffe
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
2 msk kakao
kokosflingor
 
1. Vispa upp mjukt smör med grädde, kaffe, kakao, florsocker och vaniljsocker tills den börjar tjockna.
2. Bred ut fyllningen på botten och strö därefter över kokosflingor.
3. Rulla försiktigt ihop rulltårtan.
4. Strö över kokosflingor.
 
Rulltårtan blir mindre rinnig och lite lättare att ha att göra med om den får stå ett tag i kylen, så att fyllningen stelnar.
 
 

Dagens musiktips

 
Tegan and Sara- I Was A Fool.
 
 

Baka dag 2

 
Och vad bakar jag i dag? Det svarta i glaset är kaffe.
 
 

Breakfast

 
Rätt svar på förmiddagens fråga: Jag bakade scones!
 
Tidigare har vi ätit middag på ballen, och i dag åt vi vår första frukost där ute. En hit!
 
 

Baka

 
Vad bakar jag denna lördagsförmiddag?
 
 
 

I Surrender

 
Man kan ju bortse från den första löjliga minuten på den här videon. Sedan börjar låten, och jag älskar den! Hade inte den blekaste aning om att hon är svensk och att hon skriver låtar tillsammans med Ola Salo. Love it!
 
 

Dagg

 
Jag skulle så gärna vilja ha vasen Dagg från Svenskt Tenn. Men det finns tre saker som hindrar mig från att köpa den.
 
1. Den får inte plats i något av våra redan välfyllda skåp (man kanske inte vill ha den framme HELA tiden).
2. Alex skulle bli galen om jag köpte den. Han anser att jag redan har för många vaser och skålar och formar som det är.
3. Den kostar 2500 kronor.
 
 

Status

 
Det har varit tyst här ett par dagar. Jag har inte haft så mycket att säga. Det blir väl kanske så när det enda jag har sysselsatt mig med har varit jobbet på dagarna och sett om första säsongen av Veronica Mars på kvällarna. Fick ett sånt sug efter Logan och Veronica, och att bara se de sista avsnitten på säsongen funkar inte. Man måste då se alla, från början.
 
Men i dag flexade jag ut tidigare och mötte upp Helene för en fika i stan. Vi har inte setts sedan bröllopet, och jag minns inte ens när vi var på en vanlig fikadejt senast. Det var med andra ord mycket välbehövligt och synnerligen trevligt.
 
Nu: Sista avsnittet av Veronica Mars säsong 1.
 
På återseende!
 
 

Hehe

 
Jag hittade en tidning i puben på båten i fredags. Hur underbart är det inte att "Viggo" var på omslaget och vi var på en färja???!!!
 
 

Beauty

Jag har gått och blivit en skönhetsjunkie. För några år sedan brydde jag mig inte så mycket om sådant, men numera smetar jag dagligen på massa olika krämer i ansiktet i hopp om att det ska göra underverk för huden.
 
Mina senaste inköp är dessa tre produkter. Två från Clinique, ett märke som jag länge velat testa, och en från Clarins. Jag hoppas på fantastiska resultat!
 
 

Telegraf

Marielle och David hämtade upp oss när vi stigit av båten i lördags. Sedan åkte vi ut till restaurang Telegraf, som ligger vid vattnet ute i Nacka. Supermysigt ställe, väldigt avskilt med utsikt över Lidingö. Maten var dessutom kanongod, och det var lite tråkigt att jag var så mätt från lunchpastan jag smällt i mig på båten, för jag orkade inte äta upp hela min bouillabaisse.
 
Tydligen brukar det vara smockfullt med människor där, men nu var vi ensamma. Förmodligen för att vädret var lite ostadigt med blåst och utebliven sol. Men det var bara skönt att slippa trängas. Kan dock rekommendera stället, och jag hoppas att vi åker ut dit fler gånger. Perfekt om man vill ha lite mer mys en sommardag.
 
 
 

Kryssning

Så vad har jag haft för mig mer i helgen?
 
I fredags åkte jag och Alex på 24- timmarskryssning med Cinderella. Sådana kryssningar har ju en tendens att bli blöta, men vi tog det väldigt lugnt på alkoholfronten. Efter att ha smällt i oss en rejäl buffé var vi så mätta att vi var tvungna att vila i hytten. Jag råkade somna i en timme, och efter det var jag inte jättesugen på alkohol. Vi tog oss dock upp på dansgolvet och svängde lite på benen där innan vi förflyttade oss till nattklubben. Helt rätt prioriterat att lägga fokus på dans, men det var kul att spana på andra fyllon som raglade omkring på fartyget.
 
 
 
 

Over 'Fore It Started

 
Bjuder på en gammal favorit!
 
 

Helgavslut

 
Det är inte helt fel att avsluta helgen med middag och rosé på Friday's tillsammans med kollegorna. Vi satt ute i solen, och jag är förvånad över att jag inte blev helt genomstekt av solen, men jag antar att det är något att vara väldigt glad över.
 
 

Självplågeri

 
Saker jag inte kan rekommendera del 1:
 
Jogga innan man ätit frukost.
Jogga klockan 11 en solig dag i mitten av juli. Det är då lätt att dö av värmeslag.
 
Fy fan. Det finns en anledning till att jag vanligtvis springer sent på kvällen. Men det var skönt efteråt, och det är det som räknas. Jag och Alex har utmanat varandra- nu jädrar är det dags att komma i åtminstone lite bättre form än vad vi är nu. Och då måste man plåga sig själv litegrann.
 
 

Frukost i New York

Jag älskar New York. Jag älskar mat. Jag älskar att äta mat i New York, och frukosten kan vara mitt favoritmål. Vad ni än gör om ni besöker The Big Apple- ät inte frukost på hotellet. Ge er ut på stan, det finns otroligt många ställen som serverar bra frukost för en billig penning.
 
Här kommer ett gäng bilder på några av frukostarna vi åt när vi var i New York i maj. Favoriten var nog bageln jag åt sista morgonen. Önskar att vi hade hittat det stället tidigare under veckan.
 
 
 

Belöningar

 
Torsdag. Jag har jobbsituationen lite mer under kontroll än vad jag hade igår, även om det fortfarande är mycket kvar att göra innan jag ligger helt i fas. Men allt som kan bockas av är en liten seger.
 
Funderar på att belöna mig själv med en kebabsallad till lunch. Är fruktansvärt osugen på den grillade kycklingen jag tog med mig i matlådan. Den kan kanske få vänta med att bli uppäten till i morgon.
 
Tänker också försöka belöna mig med att köpa en klänning jag hittade på Indiska igår. Har sett den på människor i flera månader, men inte vetat vilken affär den kommer från, men igår hittade jag den. Dock fanns den inte i min storlek, så jag tänkte besöka en annan butik och se om den har den. Håll en tumme!
 
 

World War Z

 
I måndags gick jag och Alex på bio och såg World War Z. Ännu en zombiefilm, men den här gången med Brad Pitt i huvudrollen. Vilket passade perfekt för mig, då jag är svag för både zombiefilmer och Brad Pitt.
 
Ett mystiskt virusutbrott drabbar världen, och trots att man är ovilliga att benämna det så, så förvandlas allt fler människor till zombies. Gerry arbetar inom FN, och han skickas ut för att ta reda på var viruset kommer ifrån och hur det ska bekämpas. En inte helt enkel uppgift när världen som vi känner den håller på att utplånas.
 
World War Z var omskriven redan långt innan den hade premiär. Alla rapporter jag har läst har varit negativa och det har luktat praktfiasko. Men så hade filmen premiär, och recensionerna talade ett annat språk. De jag har läst har varit positiva, och därför var jag inte sen att nappa när Alex ville att vi skulle se den.
 
Som sagt. Brad Pitt och zombies. I love it! Det är en vansinnigt spännande film med genomgående högt tempo. Den känns väldigt påkostad och det är många scener som är helt fantastiska. Jag satt som på nålar stora delar av tiden, hela tiden beredd på nya kast och svängar. Det blev aldrig tråkigt, och de knappa två timmarna gick väldigt fort.
 
Gå och se på bio innan det är för sent!
 
 

Bränsle

 
Det är en sån där dag i dag. En sån där dag då ingenting känns bra.
  • Jag har sovit dåligt och på tok för lite.
  • Tänkte tvätta håret imorse, men det hanns inte med. Nu är det flottigt och äckligt och uppsatt under en sjal.
  • Har så mycket på jobbet att jag inte vet om jag någonsin kommer komma ikapp.
  • Stressad är det ord som beskriver mig bäst just nu.
  • Med stress kommer illamående, ont i magen och huvudvärk. Härligt!
  • Längtar efter semestern samtidigt som jag inte på några omständigheter kan vara ledig när jag har så mycket på jobbet. Tur i oturen att jag jobbar tre veckor till när den här veckan är slut.
  • Alldeles för många negativa tankar flyger genom mitt huvud, och jag önskar att jag inte var en grubblare.
Försöker stadga upp allting genom att för första gången på länge köpa en kaffe på morgonen. Det kanske kan motverka åtminstone den där tröttheten och ge mig lite extra energi att ta mig igenom den här dagen.
 
 

Trött tisdag

 
Så har jag fyllt på mitt stash. Har en känsla av att jag behöver pimpla te i dag som om det vore en stor godispåse som jag inte kan låta bli. För i dag är jag så trött att jag med nöd och näppe lyckas hålla ögonen öppna.
 
Sov dåligt, enligt Alex hade jag nåt vajsing med andningen. Lyckades dessutom stänga av larmet och vakna lite senare än jag hade tänkt, och med tanke på min förmåga att stressa upp mig själv var väl inte det helt idealiskt.
 
Nu ska jag försöka slå undan huvudvärken och den hotande tröttheten så att jag kan få något gjort i dag. Min to do- lista är alldeles för lång för att jag ska kunna slappna av och njuta av den här dagen.
 
 

Springa långsamt

 
Det är många veckor sedan jag var ute och sprang, så det var banne mig på tiden att jag snörade på mig löparskorna i dag. Synd bara att jag fick håll efter femtio meter, och efter det sprang långsammare än vad en hundraåring tar sig fram med rullator.
 
 

Dylan's Candy Bar

Eftersom jag är en sockerälskare av rang var det bäst att besöka godisaffären Dylan's Candy Bar i korsningen 3rd Ave och 60th St när vi var i The Big Apple. Drömmen för vilken godisälskare som helst.
 
 
 

Svensk sommar tinar frusna själar

 
Det känns fortfarande för jävligt att jag struntade i att efterfesta med Lasse Lindh och The Ark den där gången för massa år sedan. Men sånt är livet.
 
 

Josefina

 
Igår kväll mötte jag upp Marielle för ett par glas rosé på Josefina på Djurgården. Jag hade inte varit där tidigare, bara gått förbi, och nu i efterhand förstår jag inte varför jag inte besökt det stället förrän nu. Det är verkligen en av Stockholms härliga små pärlor, och alldeles perfekt för en varm sommarkväll. Kanske lite för posh för mitt tycke egentligen, och att ett glas rosé kostar 94 kronor är nästan löjligt, men jag försöker tänka att man betalar för läget och mysighetsfaktorn.
 
 
 

Minipajer

 
Detta recept är för 6 små pajer.
 
Pajdeg:
 
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
 
3 ägg
2 1/4 dl matlagningsgrädde
3 dl riven västerbottenost
Ett gäng skivor påläggsskinka
Svartpeppar
 
1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i små pajformar.
2. Picka pajskalen med en gaffel och förgrädda dem sedan i ugnen i 180 grader i ca 5 minuter.
3. Eftersom jag gjorde två olika pajer (tre Västerbotten och tre ost- och skinka) gjorde jag fyllningen i två omgångar. Blanda hälften av matlagningsgrädden, äggen och osten tillsammans med lite svartpeppar. Fördela ostblandningen i tre formar.
4. Blanda ihop resten av samma ingredienser. Skiva skinkan (bestäm själv hur mycket du vill ha) och blanda ner i ostblandningen. Häll sedan över allt i de tre resterande pajformarna.
5. Grädda i ugnen i ca 20 -25 minuter.
 
 

Picknick

När det är fyra veckor kvar innan semestern börjar får man lyxa till helgerna så gott det går. I dag hade jag och Alex picknick vid vattnet i Mälarhöjden. Jag lagade minipajer innan vi gick hemifrån, och lyxandet fortsatte när Alex korkade upp en flaska bubbel. Helt perfekt.
 
 
 

27 Dresses. Fast egentligen är de nog fler.

 
Tillbringar lite kvalitetstid med mina älsklingar. 
 
 

Fredagkväll i Kvarteret Muffen

 
Alex har vänner över, och jag har självmant förpassat mig hit. Det må låta lite konstigt, men just den här fredagskvällen är det perfekt för mig. Har haft en stressig vecka på jobbet, så att stänga in mig med datorn och bara se serier och surfa hela kvällen är precis vad jag behöver.
 
Vad jag har gjort hittills i kväll:
  • Läst bloggar.
  • Ätit enorma mängder godis (från Hemmakväll = bästa godiset).
  • Sett två avsnitt av Twisted.
  • Instagrammat. Denna bild, bland annat.
  • Slängt iväg ett sms till Marielle.
  • Druckit en cider.
  • Spionerat på grannarna som var ute på gården. Och de som satt på sina balkonger. Och de som gick omkring i sina lägenheter, som jag såg om jag lutade mig ut lite genom det öppna fönstret.
  • Pratat med både mamma och pappa i telefon. Mamma ville berätta att farmor kommit hem från sjukhuset nu. Pappa ville berätta att hans kollega ska skrapa triss i tv i augusti.
  • Surat lite över att jag aldrig vinner några storvinster på triss eller annat lotteri. Högsta vinsten på chokladhjulet på Grönan två år i rad räknas inte.
 

If I Don't Write This Song, Someone I Love Will Die

 
 

Förutsägbarhet

 
Alex fixade middag i dag. Det kanske syns på bilden. Inga överraskningar där, bara kött och sås och så lite potatisgratäng. Jag hade blivit förvånad om han bestämde sig för att laga något annat.
 
 

American Museum of Natural History

En regnig dag i New York gick vi på American Museum of Natural History. Ett fantastiskt museum med allt från uppstoppade djur till dinosaurieskelett och information om olika folkslag. Det var riktigt mäktigt att gå omkring där inne och titta på allt. Även om jag har varit på Naturhistoriska Riksmuseet ett antal gånger hemma i Stockholm, var det här häftigare.
 
Så om du befinner dig i New York och har lite tid över, eller om det är dåligt väder någon dag, tycker jag definitivt att du ska avlägga ett besök här!
 
 
 

Dagens lunch

 
Dagens lunch: Grillad korv på jobbets takterrass tillsammans med avdelningen.
 
Saker vi kan konstatera efter denna lunch:
  • Jag är vanligtvis inte förtjust i köpt potatissallad, men den här var helt ok. Speciellt utblandad med äpple.
  • Ja. Jag gillar ketchup.
  • Efter fyrtio minuter i solen blir jag så röd att det ser ut som att jag har legat och pressat på beachen en hel dag. Så det blir att antingen smörja in sig med solskyddsfaktor 30 eller stanna inne i fortsättningen.
 

What Katie Did

 
 

Håkan på Skansen

 
Senast jag var på Allsång på Skansen var för sisådär tio år sedan, men igår var det dags igen. Efter världens längsta kö, som slingrade sig förbi Gröna Lund och Hasselbacken och tog över en timme, kom vi äntligen in. Vi missade halva allsången, men det var egentligen inte därför vi var där. Det var Håkan Hellströms efterföljande konsert som lockade.
 
Håkan har bara en riktig spelning inplanerad i Stockholm i år, på Popaganda i augusti och jag är inte säker på att jag ska gå. Därför kändes det extra viktigt att se honom på Skansen igår, för en sommar utan Håkan är alltid lite sämre. Nu var det en kort konsert, men den var en riktig energiinjektion. Precis vad jag behövde.
 
 

Prag

 
Det damp ner ett vykort i brevlådan från Linnea och Johan, som var i Prag för någon vecka sedan. Det kanske är ett ställe som jag och Alex ska skriva upp på vår lista över ställen vi vill åka till? Ja, nu är det kanske mest min lista, men det är ju Alex jag vill resa med.
 
Jag har förvisso redan varit i Prag en gång. Vi åkte dit på klassresa sista året på gymnasiet, men det skulle vara en helt annan resa att åka dit i dag med sin pojkvän. Jag tror till exempel inte att någon skulle bli alkoholförgiftad och få magpumpas på ett tjeckiskt sjukhus. Även om man självklart inte kan vara helt säker på den saken.
 
 

Lägesrapport

 
Sjukt opepp på den här tisdagen. Räknar ner dagarna till semestern, men det går på tok för långsamt.Tjugofyra arbetsdagar, om man räknar med i dag. Samtidigt vill jag inte att semestern ska komma alltför fort, eftersom sommaren då snart är slut. Jobbigt dilemma.
 
Det är dags att ta tag i den lilla fritid jag för tillfället har. Göra saker och känna att jag lever. Inte bara sitta och vänta på ledigheten. Och så ska jag sova mer. Det är inte ok med fem timmars sömn varje natt och sedan gå runt och känna sig som en zombie. Ändring på det!
 
 

Utemiddag

 
Dagens middag på balkongen! Trots att det egentligen var alldeles för kyligt för att sitta ute, men sådant kan man inte ta hänsyn till när man äntligen skaffat utemöbler. Nu ska balkongen nyttjas till max, så är det bara!
 
 

Svarta klackar

 
Här är skorna jag hade på mig på bröllopet. De var riktigt sköna, vilket betyder mycket när det kommer från en ovan klackbärare som jag ju faktiskt är. 499 kronor på Eurosko, som hittat.
 
 

Den blå klänningen

 
Jag hade ju lite svårt att hitta en klänning att ha på bröllopet. Till slut hittade jag den här på Oasis. Den fanns dock inte i min storlek så jag fick beställa den från England, men det gick ju bra ändå.
 
Gillar klänningen skarpt, och vet att den kommer att användas mycket. Skorna köpte jag på Eurosko i Liljeholmen, och trots den höga klacken är de sköna att gå i. Så från och med nu kanske jag kommer börja gå i högklackat lite oftare.
 
Och utväxten är hemsk, men det får vi leva med. Det blir så när man prioriterar bort frisörbesök och ljuger för sig själv om att det inte behövs.
 
 

In i ekorrhjulet igen

 
Hela helgen har dominerats av en känsla av semester. Nu är den känslan som bortblåst och allt har gått tillbaka till det vanliga. Tidiga morgnar, två kokta ägg med kaviar till frukost, vara en av de första på kontoret klockan 7, tvingas sitta inomhus trots att det är så vansinnigt fint väder ute, avsluta arbetsdagen klockan 16 och sedan försöka göra något vettigt innan det är dags att lägga sig igen.
 
Fem veckor kvar innan det är dags för semester. En halv evighet.
 
 

Det långa bröllopsinlägget

Jag har haft den bästa helgen på väldigt länge, och det här kommer att bli ett lååångt inlägg. Min fina, fina vän Helene gifte sig med sin Andreas igår. De gifte sig i Hidinge Nya Kyrka i Värmland, inte långt från där Andreas är uppvuxen.
 
Att jag skulle gråta var jag förberedd på. Men att det skulle vara som att öppna en kran så fort brudparet tog sitt första steg in i kyrkan trodde jag inte. Snoret ville inte sluta rinna trots att jag efter hand lyckades kontrollera flödet av tårar. Men det är kanske inte så konstigt, med tanke på att jag aldrig har sett ett så vackert brudpar.
 
Vi hade norpat åt oss platser på andra raden och hade bra uppsikt över det som försiggick där framme. Och när Cathrine sjöng Du är allt fick jag bita mig i läppen för att inte börja gråta igen. Hon var helt fantastisk! Och även brudgummens bror Henke var grym när han spelade gitarr och sjöng Utan dina andetag. Utgångsmusiken var hämtad från Ronja Rövardotter. Den vill jag också ha när jag gifter mig. Härmapan Helena.
 
 
 
Bröllopsfesten ägde rum på Villingsbergs Herrgård. Och jösses, vilket ställe! Det låg så otroligt vackert, och själva huvudbyggnaden för perfekt för en sådan sorts tillställning. Jag förstår varför brudparet hellre valde att ändra datum för bröllopet när herrgården var bokad på deras från början tänkta datum.
 
 
Förrätt: Toast Skagen.
 
 
Varmrätt: Oxfilé med örtpotatis, kantareller, grönsaker och rödvinssås.
 
 
Dessert: Vaniljpannacotta med hallon.
 
 
Det hölls många fina tal under kvällen. Brudens syster gjorde det svårt för mig att hålla tillbaka tårarna, brudens far hade skrivit ett härligt rim, brudgummens bror hade ett vansinnigt roligt tal. För att inte tala om brudgummen själv, som inte bara höll ett kanontal- han sjöng också.
 
Jag själv hade skrivit upp mig på talarlistan, och var mäkta nervös inför denna uppgift. Kände mig inte helt nöjd med vad jag hade, och det var en plåga att behöva vänta på min tur. Men när varmrätten var uppäten var det så dags.
 
Och det gick ju jättebra! Förstår inte vad jag hade oroat mig över. Det blev lite känslosamt för mig mot slutet, och jag var tvungen att kämpa för att inte börja gråta (igen, men det var väl folk vana vid vid det här laget...). Mitt tal verkar ha uppskattats, för det var väldigt många som under kvällen kom fram och sa att de tyckte det varit bra. Roligt, med tanke på hur mycket jag har våndats över det! Och jag såg hur glad Helene blev, och då kändes det så himla värt det!
 
 
Jag var även involverad i dels en bildpresentation med film från möhippan, men också ett spex tillsammans med bruden själv, Cathrine och Sussie. Ett spex som har upptagit vansinnigt mycket tid och tankar för mig de senaste månaderna. Vi hade gjort om Kung i baren till en text som handlade om Helene och Andreas. Bruden på lead vocals och vi andra som kör.
 
Vi var sist ut, och det blev succé! I synnerhet när vi på slutet sjöng "Fru, fru, fru, fru Lindberg" fyra gånger och samtidigt gjorde vattenspridaren- Helenes signum på dansgolvet.
 
 
Bröllopstårtan var en vacker historia i vitt och grönt, med smak av päron.
 
 
Att brudparet valde att dansa första dansen till en trubadurversion av Sven Ingvars Två mörka ögon, som började långsamt och sedan drog igång rejält och brudparet började bugga, borde väl inte ha förvånat någon egentligen. Typiskt dem att välja en dansbandslåt!
 
 
Och sedan drog festen igång rejält. Det shottades Best man- shots i baren, dansades ringdans runt i hela huset och brudgummen fick sina kalsonger sönderklippta efter att ha hängt upp och ner över axlarna på en av sina kompisar. En dansk tradition, tydligen.
 
 
Brudparet lämnade festen vid kl 4 på morgonen. Jag och Alex drog oss mot vårt rum strax efter det.
 
 
Fast sedan fick några grabbar för sig att de skulle bada. Alex hakade på, och jag fick agera fotograf.
 

Vi gick till slut och la oss vid 5- tiden på morgonen, men jag hade svårt och somna och låt och vred på mig länge efter det. Så det var rätt segt när klockan ringde dagen efter.
 
 
I dag bjöds det på en fantastisk brunch. Jag toppade den med en kokosboll.
 
 
Sedan var det dags för presentöppning. Av mig och Alex fick de pengar till bröllopsresan. Jag hade även gjort en liten "tidning" där jag klippt och klistrat ihop massa bilder över vart de ska åka någonstans. Kan ju visa den i ett annat inlägg, tycker den blev rätt bra.
 
 
Efter en liten promenad var det så dags att åka hem. Johan skrev ett meddelande på bilen innan, och sedan bar det av.
 
Det har verkligen varit världens bästa helg, och jag har fortfarande svårt att smälta att Helene faktiskt har gift sig. Jag kommer att leva länge på det här.
 
 

PP

 
Jag visste väl att det var en bra idé att hindra Alex från att slänga den här påsen. I dag tjänar den som PP. Ja, presentpåse alltså, och den här gången innehåller den bröllopsgåvor.
 
För i dag ska vi gå på bröllop! Klockan 9 blir vi upphämtade och sedan styr vi färden mot Värmlandsskogarna. Åh, jag är så galet pirrig och nervös! Ska hålla tal under middagen, därav nervositeten. Men ni får höra allt om bröllopet sen.
 
Nu: Fortsätta packa och fixa.
 
 

Och det blir ju inte ens bra!

 
Jag tror att jag tar tillbaka det där om att dammsuga är den tråkigaste hushållssysslan. För efter att i kväll ha strukit fyra klänningar tycker jag tamejtusan att stryka är snäppet värre.
 
Kära tomten, i år önskar jag mig ett sånt där ångstrykjärn som de använder i klädbutiker i julklapp. Ett sånt som man bara behöver dra en gång längs plagget medans det hänger på sin galge och så finns det inte längre några rynkor, allt är slätt och fint. Med minsta möjliga ansträngning. Snälla tomten, jag fick ju aldrig någon ponny när jag var liten, så ett strykjärn kan du väl bjucka på?
 
 

Inbjudan

 
Det dök upp en bröllopsinbjudan i vårt postfack. En inbjudan som jag har väntat länge på, för jag har vetat att det ska bli ett bröllop, och jag har tyckt att det varit konstigt att brudparet inte skickat ut dem tidigare. När det kommer till bröllop känns två och en halv månad innan som väldigt kort varsel. I synnerhet för mig, som ofta planerar saker i extremt god tid.
 
Men men. Vi har inte hunnit planera in något annat den helgen, så bröllop it is! Och det ska bli kul! Vilken tur att jag har köpt på mig massa klänningar den senaste tiden, så någon klädpanik lär jag inte ha då. Bara att öppna garderoben och välja det som känns bäst.
 
 

Will you still love me...?

 
Högst upp på topplistan över Helenas mest spelade låtar för tillfället ligger den här.
 
Lana Del Rey - Young and Beautiful.
 
Den kvinnan har inte gjort en enda dålig låt.
 
 

Jul i maj

 
På 7th Ave, nästan ända uppe vid Central Park, gick vi förbi den här butiken. Christmas Cottage. Det kändes väldigt fel att gå in i en butik som enbart sålde julprydnader i mitten av maj, men det kändes än mer fel att inte gå in. Det var både högt och lågt på själva sortimentet, medans priset enbart var högt. Så även om jag gärna hade köpt med mig flertalet vackra julgransprydnader, fick de snällt stanna kvar i butiken.
 
 

Nu är det sommar, dags att smörja

 
Igår när vi satt ute på balkongen skickade Alex in mig efter solkrämen. Jag började tydligen bli lite röd efter att ha suttit en kvart i solen, så det var bara att smörja eller gå in. Ibland är det jobbigt att vara en blekfis.
 
Kan för övrigt tipsa om den här solkrämen från Neutrogena. Den går in i huden väldigt fort, och lägger sig inte som en hinna som vissa andra märken gör. Dessutom funkar solskyddsfaktorn utmärkt. Vi köpte den när vi var i New York, så jag vet inte om den finns på den svenska marknaden, men det är definitivt värt att hålla ögonen öppna efter den.
 
 

Det finns dans och så finns det dans

 
Alltså. Är det här ens möjligt? Vilken kroppskontroll killen har! Jisses.
 
 

Middag på ballen

 
Det här är ANDRA gången vi äter middag ute på balkongen sedan utemöblerna införskaffades i söndags. Thaimat, för den som undrar. Min idé, men Alex som köpte. Jag åt pad thai, som vanligt, och vet ni förresten att enligt Quizkampen är detta Thailands nationalrätt. Kan någon verifiera detta smått otroliga påstående vore jag tacksam.
 
Jag säger ju det: The balkongsäsong is on!!!
 
 

Häftstift

 
Att sätta sig på ett häftstift är en klassiker från serietidningarnas värld. Det gjorde en av mina vänner när vi gick i högstadiet. Jag tror att det gjorde ont.
 
I dag upptäckte jag att jag trampat på ett häftstift. Det satt fastkilat under skon. HUR är det möjligt? Det måste ju vara som att jämställa det med att hitta en nål i en höstack.
 
 

The Raines Law Room

Den andra baren vi besökte i New York var en Speak Easy på 17th St mellan 5th Ave och 6th Ave.
 
Speak Easy är ett begrepp från den tiden då alkoholförbudet rådde, och konceptet går ut på att det är en bar som är osynlig. Vet man inte om att det är en bar där skulle man aldrig kunna gissa sig till det, och i många fall får man gå över bakgårdar, genom andra lokaler och fan och hans moster bara för att ens hitta ingången. The Raines Law Room var inte riktigt så svårt att hitta, men det kanske berodde på att jag gjorde min research noggrant innan vårt besök.
 
The Raines Law Room ligger bakom en anonym dörr, där endast en liten plakett annonserar att man har kommit rätt. För att ens komma in måste man ringa på dörrklockan. En butler öppnar dörren, och har man tur finns det lediga bord där inne. Har man otur är det fullt, och då kan man skriva upp sitt namn och telefonnummer på en lista så ringer butlern när en plats har öppnat sig.
 
Jag tyckte verkligen om konceptet med den här lilla Speak Easyn. Det var väldigt intimt och känslan var autentisk. Lite för starka drinkar, även om det kanske gav ytterligare stänk åt det autentiska. Vill man uppleva en annorlunda bar när man är i New York är detta definitivt ett bra tips. Bara man kollar upp var det ligger först...
 
 
 

Another Love

 
Min vän Ingela tipsade mig om en låt som jag bara måste dela med mig av.
 
Varsågoda, jag ger er Tom Odell! Fantastisk låt och fantastisk video.
 
 

Lax i apelsinsås

 
Dagens sena middag: Lax i apelsinsås.
 
Det är en av mina absoluta favoriträtter. Helst ska den serveras med jasminris, men annars går det bra med bara sallad. Det är för övrigt plättlätt att tillaga denna maträtt. Blanda ut lite apelsinjuicekoncentrat med matlagningsgrädde och häll över laxbitarna. In i ugnen i ca 18 minuter på 175 grader. Voila! Klart!
 
 

Problemlösaren

 
Vilken skitdag. Jag som hade tänkt ägna mig helhjärtat åt att kontrollera fakturor kastades in i massa komprimator- och potatisproblem som aldrig ville ta slut. Så fort ett ärende var avslutat ringde telefonen igen.
 
Men jag ska inte tråka ut er med mina arbetsrelaterade problem.
 
Svängde förbi Liljeholmen efter jobbet och köpte mig ett par höga klackar. Och så var alla bekymmer bortglömda. Åtminstone för stunden.
 
 

The Campbell Apartment

Två barer hann vi besöka när vi var i New York. Egentligen hade jag väl kanske velat gå till ännu fler, men vi var så trötta på kvällarna att två stycken räckte gott och väl under den vecka som vi var där.
 
Först ut var The Campbell Apartment. En lokal som på 20- talet användes som kontor för John W Campbell, och den ligger inuti Grand Central Terminal. Dess forna glans har återskapats, och baren har bland annat setts i serien Gossip Girl.
 
Baren är väldigt liten och drinkarna är starka. Lite för starka för min smak, men atmosfären vägde upp det. Befinner man sig i New York tycker jag definitivt att The Campbell Apartment är värt ett besök.
 
 
 

Ur arkivet

 
Har hittat fler gamla bilder ur arkivet som jag tänkte bjussa på. Här är jag och Malin på en skolavslutning i mellanstadiet. Kan det vara sexans avslutning, eller är vi yngre än så?
 
Oavsett ålder på oss tycker jag ändå att jag får ge tummen upp för både klänning och frisyr. Inbakad fläta är alltid hett, även om den där tofsen gärna är något jag hade bytt ut om det varit möjligt. Men den modellen var ju populär när jag var ung.
 

RSS 2.0