Så här lär min kväll se ut

Ingen förklaring behövs.



När Kärleken kom

För fem år sedan kom Kärleken in i mitt liv för första gången. Första gången på riktigt. Mötesplatsen var en nattklubb vid Stureplan, av alla ställen. Jag som aldrig har gillat de ställen som ligger där omkring. Men slumpen avgjorde, och det nya året firades in där nere i källaren.

Av någon anledning brukade jag dricka tequila på den tiden, vilket jag bara kan förklara med att det är kul med saltet och citronen. För inte är det särskilt gott. Klockan var väl någon timme efter tolvslaget, och jag och tjejerna drog iväg till baren med siktet inställt på tequila. Och där stod Han och hans kompisar. Vi började prata, och jag malde väl på om att det var väldigt varmt där inne, vilket det ju lätt blir om man har dansat hela kvällen. Han erbjöd mig att skölja ner min tequila med hans öl, och sedan la han sina kalla händer mot mina kinder för att kyla ner dem. Och där stod vi tills det att jag drog ut honom på dansgolvet.

Vi dansade resten av kvällen, och när det var dags att dra sig hemåt gjorde han oss sällskap mot tåget. Han drog mig avsides och frågade om det var då man skulle be om flickans nummer... Han fick det, vi skildes åt och dagen efter ringde han. Och detta samtal ledde till att vi ett par dagar senare satt på ett café i elva timmar. På vår första dejt.

Jag blir alltid nostalgisk när jag tänker på den där nyårsnatten. För det var början på något alldeles underbart. Kärleken och jag var ett par i lite mer än två år, och jag skulle inte vilja byta ut det mot något i världen. Han lärde mig att älska.



Det där med alkoholen

Ja, det kanske är läge att masa sig iväg till Systemet om jag vill ha något att dricka i kväll. Förmodligen är jag inte ensam om att tänka så, så det lär väl ta ett jäkla tag och få det lilla besöket avklarat. För steg ett är att bestämma sig vad man vill ha, och det är det största problemet. Steg två är att köa för att komma fram till kassan och betala. Tur att jag har min Ipod.

Jag funderar på öl.



Det där med nyårsklänningen

Om ett dygn är det nytt år. Och det nya året vill jag fira iklädd en fin klänning. Köpa nytt går bort, men jag borde ju ha något snyggt i garderoben som jag kan använda. Dessvärre kan jag inte komma på en enda klänning som jag vill ha på mig i morgon. För om det är något som hamnar på topp tre- listan över viktiga saker på nyårsafton, så är det klänningen. Det duger inte med vad som helst, och allt annat än just klänning (alternativt kjol i värsta fall) är uteslutet. Jag tror att jag får ta mig en rejäl funderare och sova på saken.



Filmfilmfilm

Nu i jule- och nyårstider går det en himla massa bra filmer på tv (nej, jag pratar inte om Ivanhoe). Och det är lika bra att passa på att se så många som möjligt. I kväll är det Chicago som gäller. Har sett den förut, men det är en sådan film som jag inte skulle hyra mer än en gång, och därför passar det alldeles utomordentligt att se den gratis när tillfälle ges.  Ibland är SVT bra.



Adjöken till pengarna

Sådär, nu har jag betalat årets sista räkningar. Jag har gått och dragit på det, vilket aldrig är bra. Man ska betala så fort lönen kommer in på kontot, för då vet man exakt hur mycket pengar man har att röra sig med. Men tack vare alla julklappspengar så har jag känt mig tillräckligt tät för att kunna skita i det några dagar. Inte för att jag har shoppat något ändå, för öl räknas väl inte in i den budgeten? Men nu jäklar har pengar spenderats både på hyra och telefonräkning. Och alla andra jäkla räkningar som måste betalas. Men nu är det slut med det för i år. Nästa räkning som betalas kommer att betalas 2009. Ett år som förhoppningsvis kommer att göra underverk för min ekonomi.



Burn out or fade away?

Dagen har gått extremt fort. Vilket glädjer mig extremt mycket. För nu är jag ledig i sju dagar. Woohoo!!! Efter de senaste dagarnas julledighet har jag fått mersmak, och det är precis vad jag behöver för att läka min alldeles för trasiga själ. Brännmärkena som började visa sig i kanterna kommer att försvinna, vilket jag delvis har mitt nya jobb att tacka för. Den där positiva glöden är på väg tillbaka.

Och nu ska jag vila upp mig i hela sju dagar! Om ni kunde se mig nu skulle ni se att jag gör The Happy Dance. Tur att jag sitter bakom en datorskärm.



Bilder av dig

Jag har aldrig varit något stort fan av Staffan Hellstrand. Jag har mest tyckt att han har gjort skitmusik. Och då har jag dömt ut honom utan att egentligen ha lyssnat på hans låtar och gett honom en chans. Kanske var det Lilla fågel blå som förstörde allt.
Och inte blir jag ett större fan när vissa personer väljer att spendera nyår (eller den sista halvtimmen innan tolvslaget och framåt, då vissa personer jobbar till halv tolv) i en svit på hotell Amaranten tillsammans med Hellstrands två döttrar. Tydligen är det så att det viktigaste är att man är någonstans på tolvslaget, inte vilka man är med. Somliga personer vill inte riskera att sitta i en taxi när vi övergår till 2009, och dyka upp hos mig tio minuter senare. Det är prioriteringar helt åt helvete. För i mina ögon handlar allt om att vara med de man tycker mest om. Och då är inte de där tio minuterna så viktiga.

Så. Jag blir lite lätt spyfärdig av att tänka på Staffan Hellstrand. Men den här låten tycker jag faktiskt om. Den heter Bilder av dig.



Vad händer med Peggy?

Peggy Lejonhjärta är något av det bästa som någonsin har funnits på den svenska musikscenen. De släppte en platta, hyllades och splittrades. Eller, lades på is, kanske man kan kalla det. Inte ett livstecken på flera år. Men i somras skrev de på sin hemsida att nya låtar väntar på att bli inspelade. Och jag blev alldeles till mig av lycka. Men det har fortfarande inte hänt någonting. Jag försöker att uppdatera mig med jämna mellanrum, för jag vill inte missa att de spelar i någon källare någonstans på Söder. Men inget nytt material har släppts, och inga spelningar verkar ha genomförts. Så vad händer med Peggy?



Inga ursäkter

Jag har extremt dåligt samvete. Jag borde vara på jobbet i dag, men det blev inte så. Jag spydde nästan i morse. Och det finns inga ursäkter till att jag sitter hemma och skakar av all alkohol som vill ut ur min kropp. Min arbetsmoral är väldigt hög, och jag brukar gå till jobbet även om jag nästan har feberfrossa. Men i dag är det kört. Det perfekta straffet borde egentligen vara att tvingas sitta på jobbet från kl 8 till kl 17, för det kan jag gott ha. Men när jag är så jäkla idiotisk att jag stannar hemma, då får det bli något annat. Skura golv, kanske?



Just in case

Jag borde verkligen inte dricka alkohol en söndag. Ska uppp och jobba i morgon. Men ändå dricker jag på. Och full blir jag också. Nu tjafsar mina vänner om vem som kommer att vara bäst för mig om det skiter sig med E. Oj då...

Ja, så mycket för att blogga när man är full. Skål. vänner!

Söndagsmiddag

Lite ovanligt för en söndag kväll är att jag ska bort på middag. Jag och Marielle är inbjudna till Micke. Har inte träffat honom på alldeles för länge, tiden har bara sprungit iväg, så det ska bli extremt trevligt. Jag har sett fram emot det hela dagen, för det är precis ett sådant avslut jag behöver på julhelgen. Jag behöver känna att jag inte bara har legat och latat mig i soffan. Även om det är så den bittra sanningen faktiskt ser ut. Jag har även tryckt i mig choklad, men det behöver du inte berätta för någon.



Miss Li

Gårdagskvällen spenderades på Debaser Medis med E. Vi åt middag där, chiliburgaren som vanligt och jag lyckades inte ens trycka i mig halva. Jag undrar vad den stackars servitrisen tänker - för det är alltid samma tjej som jobbar när vi käkar där. Aja, hon behöver inte oroa sig över att jag medvetet väljer att inte äta för att gå ner i vikt, eller att jag spyr upp det lilla jag äter senare på toaletten. Även om det var nära att jag gjorde det igår, då pommes fritesen stod mig långt upp i halsen och nästan sprutade ut ur öronen. Det är bara mycket mat och jag blir mätt väldigt fort.

Men jag och E var inte där för chiliburgaren. E var mest där för att se Little Marbles. Två tjejer i tonåren som gör charmig musik. Dessvärre var de mest skrikiga och tramsiga på scen, och det föll mig inte alls i smaken. Jag var mest där för att se Miss Li, som är en av mina favoriter. Och jäklar i min låda, vad hon var bra. Bäst var, självfallet, Oh Boy. Och Om du lämnade mig nu. Och tro fan att jag, och alla andra, blev extremt förvånade när Lars Winnerbäck himself dök upp på scen och sjöng med henne i duetten.

Dessvärre fick jag inte höra min tredje favorit, Late Night Heartbroken Blues. Därför lägger jag upp den här.



Harry Potter på engelska

Jag blev väldigt glad när jag såg att Harry Potter and the goblet of fire skulle visas på tv i dag. När jag dock upptäckte att det var den dubbade versionen blev jag lite ledsen i ögat (och jäkligt förbannad). Att dubba filmer borde inte vara lagligt någonstans. Filmen tappar hela sin själ och hela sin trovärdighet. Men då jag var inställd på att se Harry Potter, så såg jag till att se Harry Potter. Alldeles gratis, dessutom. Men att ladda ner ligger inte riktigt för mig rent teknikmässigt (om någon vill visa mig är det bara att säga till...), så jag vände mig till Youtube. Där kan man hitta tiominuterssnuttar av hela filmen. När en snutt är klar är det bara att trycka igång nästa. Lite jobbigt, kanske kan tyckas, men det var ingenting som jag stördes av i dag. Jag fick ju se Harry Potter. Hela filmen. På engelska.



That´s why

Bloggen har fått vila lite de senaste dagarna. Anledningen till detta är inte, som ni säkerligen tror, att jag har haft häcken full med massa roliga saker. Typ reashoppa, gå på värsta festerna eller skrapa fram massa miljoner på Triss. Nej, ska jag vara helt ärlig, vilket jag tycker att jag ska för inte behöver jag ljuga och hitta på massa saker för er för att mitt liv ska verka så himla spännande, så har jag mest suttit i soffan och rullat tummarna. Fick inte ett skit gjort igår och jag har inte gjort ett skit  i dag. Och det finns faktiskt anledningar till det också. Men jag vet inte om de är så värst bra.




 


Statusrapport

Nu har jag hållit på och städat i en hel jäkla evighet, och ändå är jag långt ifrån klar. Jag har ont i ryggen och jag är trött. En klen tröst är i alla fall att ingenting ligger på golvet längre. Nu ligger allt på sängen i stället.



Raska på nu, dumma flicka

M kommer hem till mig kl 19. Då han är tidsoptimist hoppas jag att detta innebär åtminstone tjugo minuter senare. Om jag har tur. Då jag inte har gjort särskilt mycket i dag, mer än att titta på tv, innebär detta att jag kommer att ha häcken full fram till dess att han ringer på min dörr. För innan det ögonblicket ska jag ha hunnit städa hela lägenheten, bäddat sängen med rena lakan, duschat och tvättat håret- och självfallet blåst detta torrt. Jag bör också ha ätit middag, och gärna kladdat på lite smink. Men det där med sminket kan jag nog stryka från listan. Här gäller det att prioritera.

Hittills har jag hunnit med att diska och plocka lite i köket. Jag behöver inte längre skämmas för hur det ser ut där inne. Ett steg i rätt riktning. Helt ok jobbat, får jag väl säga. Bara att fortsätta med resten av lägenheten. Det är vis sådana här tillfällen jag önskar att jag bodde på 18 kvadrat.



Yes, I´ve been broken hearted

En av mina favoritscener från Mamma Mia- filmen. Jäklar i min låda, vad Meryl Streep är bra.



Så firar vi jul

Så här såg det ut när familjerna Nilsson, Ström och Agdahl firade jul. Platsen var mitt Barndomshem, och kvällen var mycket trevlig.




Två av tre kusiner fanns på plats. Den högra influgen från Danmark.



Kusinens pojkvän var med för första gången. Jag hoppas att han inte blev avskräckt. Men å andra sidan är han ju van vid vår släkt vid det här laget.



Min kära far häller upp glögg.



Min fasters man och min farfar.



Kusiner.



Julmat, med min favorit laxen i förgrunden.



Köpenhamnkusinens bidrag. Jag avstod, då sådana starka drycker inte är något för mig.



Det är inte jag som skålar. Det är kusinen, som gömmer sig bakom mig.



Gröten är en av mina favoriter på julen. Kusin Kristofer fick mandeln den här gången.



Becel fick också julklappar. Som han fick öppna själv.



Farmor och faster.



Den rosa grisen blev Årets julklapp. Becel älskade den, och lekte med den i över en timme. Med lekte menar jag att han kastade den nerför trappan, och sprang och hämtade den. Hela tiden skällde och ylade han. Ja jäklar.



Kaffe och choklad fick avrunda kvällen.



Sebbe och Therese.



Becel blev trött av allt lekande. Tack och lov.

Valet blev självklart

Igår kväll funderade jag över hur jag skulle spendera Annandagen. Åka in till stan och reashoppa, eller städa lägenheten. Det sistnämnda behövs verkligen, då jag har låtit mitt hem förfalla. Jag känner mig själv, och reashoppa hade ju varit väldigt trevligt. Samtidigt har jag inte det där shoppingsuget, och så är det kanske lika bra att låta bli och spara sina pengar.

Då återstår ju alternativet städa. Inte så kul, kanske, men som sagt väldigt välbehövligt. Fick dessutom sms av M. Vi hade bestämt att ses i kväll, och nu blir det så att han kommer över till mig när han har varit och käkat med släkten. Detta gör ju att jag måste städa. Positivt på ett sätt, för det ger mig inget val, men samtidigt jobbigt att ha den pressen. Tack och lov behöver jag inte börja städa än, jag hinner slappa lite först.



På tiotusen meters höjd spydde jag på en toalett

Jag har helt missat att fina Markus har gjort en ny video. Det borde nästan vara spöstraff på det. Låten i fråga är Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp, vilket jag anser vara ett bra val. Även om jag hellre hade sett Den som dör får se/ Markus Kyrkogård som nästa singel.



Kom an, kom an pirater med era bomber och granater!

De närmsta timmarna sitter jag bänkad framför tv:n, och anledningen till detta är förstås Pirates of the Caribbean- Dead man´s chest. Har inte sett den sedan den gick på bio för hundra år sedan, så det är helt klart på tiden nu.



Virtanen tolkar Hellström

Trots att det kanske inte är så vackert, så blir jag på något vänster väldigt rörd av det här.




Julklappar

Min släkt är rätt galen när det kommer till julklappar. Det var som allra värst för några år sedan, när julklappshögen nästan växte sig högre än julgranen. Numera har det lugnat sig lite, men det läggs ändå ner åtskilliga slantar på julklappar. Oftast är det dessutom saker som man verkligen vill ha. I år var det många som lyckades pricka in saker som jag inte hade önskat mig, men som jag faktiskt verkligen behöver. Guldstjärna för det.

Och det här är vad jag fick.

En extern hårddisk (perfekt för alla foton och all musik)
En telefon (den jag har i dag har en hemsk signal som inte går att sänka)
Snabba Cash, pocketbok
Luftslottet som sprängdes, pocketbok
Låt den rätte komma in, pocketbok
Termometer
Knivar
Pantalonger
Mugg med tillhörande te, som luktar jättegott.
Presentkort på bio.
Presentkort 600:- på Ginatricot
Almanacka 2009
Badlakan samt tillhörande handdukar i fin blå färg
Tre olika chokladaskar.
Berlock från Snö of Sweden
Tre par örhängen, varav två av paren skickades från kusinen i Australien
Ett uppläggningsfat
Glasvegas, cd- skiva
Resväska i kabinmodell
4200:- i kontanter










Invasion av jultomtar

Min kära mor har någon konstig förkärlek till jultomtar. Det är tomtar överallt i mitt barndomshem under julen, vissa läskigare än andra. Inte så att jag är rädd för hennes tomtar, men när de börjar bli över en meter höga så är de faktiskt lite obehagliga. Jag gjorde ett halvhjärtat försök att dokumentera alla dessa igår, men jag gav upp efter ett tag. Men här ser ni i alla fall en bråkdel av hennes samling.


     

     

     

     

     

Segare kan ingen vara

Men grattis. Jag har inte hunnit med någonting på typ två timmar. Vad jag kan bocka av från listan är slå in julklappar och äta frukost. Sedan har inte mycket hänt, vilket egentligen är en liten katastrof. Pappa hämtar mig om en timme och tio minuter, så det är bara att börja prioritera.

Bara en massa stress

I dag är dagen då det smäller! Dumt nog känns det inte alls som julafton, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att  få till den där julkänslan. Förhoppningsvis hjälper det att slå in julklappar. Det är det jag ska ta mig för nu, för jag råkade somna ifrån det igår. Slocknade på soffan vid 21- tiden, och trodde att det var mitt i natten när min mobil ringde en halvtimme senare. Det var som om någon hade slagit något hårt i mitt huvud.

Dagen ser i alla fall ut som följer:

Slå in julklappar.
Tvätta håret.
Sminka mig (finns en risk att jag får göra detta hemma hos päronen).
Äta frukost.
Städa hjälpligt.
Åka till mormor, min skjuts kommer kl 12.
Åka till Barndomshemmet.
Vänta.
Titta på Kalle Anka kl 15.
Äta julmat.
Äta risgrynsgröt.
Öppna julklappar.
Ha trevligt med släkten.

Och en viktig sak: Jag måste hålla mig vaken. Förra året somnade jag i en fåtölj tidigt under kvällen. Det är faktiskt inte så himla trevligt.



Bortprioriterad

Bloggen har blivit bortprioriterad nästan helt i dag. Det beror på att jag har haft viktigare saker för mig. Jobb, julklappsshopping, äta pizza hos Marielle och hämta upp allt julgodis, för att vara lite mer precis. Vad jag däremot inte har gjort är att städa. Men det kommer en dag för det i morgon. För nu ska här sovas.



That great love sound




So I Walk Right Up To You
And You Walk All Over Me
And I Ask You What You Want
And You Tell Me What You Need

Det börjar bli dags igen

Jag tror bestämt att det är dags att besöka frisören igen. Mitt hår växer värre än ogräs, och nu är det sådär långt som jag inte vill ha det just nu. Bilden nedan är tagen i slutet av augusti, och den får mig att inse att nu jäklar är det dags igen. Klipper mig alldeles för sällan, egentligen. Två gånger om året är inte ok.
Men jag känner mig själv, och vet att det inte kommer att hända något på den här fronten förrän om tidigast sex veckor. Det vill säga när jag är klar i butik och Halmstad. I februari. Och det är i bästa fall.



Arty


Late night heartbroken blues

Sådär. Nu är biljetter inhandlade till spelningen med Miss Li den 27 december. Platsen är Debaser Medis, och jag hoppas att E kan komma ihåg det den här gången.



Julstök i någon annans kök

Inte den minsta lilla julstämning har infunnit sig i min kropp. Men det försöker jag att råda bot på genom att julbaka. Det vill säga knäck, pepparkakor och vit chokladtryffel (som ju egentligen inte alls har något med julen att göra). Knäcken klarade jag och Marielle av för två veckor sedan, och i dag var det dags för övriga godsaker.

Vi lyckades faktiskt rätt så bra, måste jag säga. Pepparkaksdegen var lte lurig, men efter ett tag gick det hur smidigt som helst att kavla ut den- även om det roligaste var att dekorera de färdiggräddade pepparkakorna. Och roligare än så blir det inte, för varken jag eller Marielle äter pepparkakor. Så de tänker jag, givmild som jag är, skänka bort.

De vita chokladtryfflarna har jag itne sett det färdiga resultatet på. De skulle nämligen stå i kylskåpet några timmar, och det hann jag inte vänta på. Men smeten var gudomligt god. Men det kändes att det inte var nyttigt någonstans.


     

     



 


Love Actually

Det blev en väldigt lugn kväll igår. Infann mig i Solna strax efter kl 21, något försenad. Men det blir ju så ibland. E hade än en gång glömt att jag inte dricker rödvin, men som tur var hade han även öl hemma. Jag drack två. Och tryckte i mig massa choklad. Mycket bättre än mögelosten E åt.
En av de bästa kärleksfilmerna ever, Love Actually, gick på tv så vi satt bänkade framför den. Vi slopade dock regeln "Det måste vara tyst under filmen", delvis för att vi båda har sett den tidigare.

Det var en trevlig kväll.



Varför får jag inte på mig dina blåjeans?

Sitter och drömmer mig tillbaka till sommarens Kent- turné. Såg dem i tre städer, varav Stockholm var först ut. Jag hade inte sett dem live sedan 2005, vilket jag inte har någon förståelse för överhuvudtaget. Kent är en av Sveriges bästa liveakter, och man borde ta alla chanser som finns att se dem.

Så här såg det ut på Zinken när de spelade Blåjeans.



Det blir Solna

Egentligen skulle jag ha träffat Marielle i kväll, men det blir i morgon istället. De ändrade planerna gör att jag kommer åka ut till E i Solna. Det är dock inte något planerat rom och cola- fylleslag, utan snarare en slapparkväll. Har jag fått för mig i alla fal. Och det passar mig utmärkt. Ska nog ta med mig någon bra film och något gott att tugga på.



Varför inte tåg?

Jag ska ju ner till Halmstad två veckor i månadsskiftet januari- februari. Min chef informerade om att det blir måndag till fredag båda veckorna. Vilket är bra, för då har jag ju hela helgen hemma i Hufvudstaden. Och det blir inte till att åka tåg, som jag trodde. Det blir flyg. Propellerflyg. Och då var det hela inte så roligt längre. Hade jag fått välja så hade jag nästan hellre promenerat hela vägen till Halmstad och tillbaka. För i ett sketet jäkla propellerflygplan känner jag ingen trygghet överhuvudtaget.



Jag har varit vilsen, Lisa

Det här är Parken.



Raveparty blev Gayklubb

Det blev ju inget raveparty i Köpenhamn. Det blev gayklubb i stället, vilket var lite tråkigt då vi var inställda på rave, men samtidigt var det väldigt trevligt och kvällen blev mycket lyckad ändå. Jag är helnöjd. Bortsett från det lilla faktum att jag lyckades slå huvudet i en discokula upprepade gånger (nu vet jag en som får vatten på sin kvarn...). Det gjorde ont. Det blev nog någon öl för mycket också. Men så kan det gå ibland.


     

     

     

     

     


Gotland



Uppdrag till Kusinen

Jag vill ha en repris på förra årets julafton vad gäller godsaker. Fixar du?



Vart tog flickrummet vägen?

Jag sitter hemma hos päronen, i mitt gamla flickrum. De bjussar på mat och jag snyltar till mig skjuts till stallet. Det är dags att rida igen lektionen som jag missade i lördags. Men det är inte det som det här inlägget handlar om. Det handlar om mitt flickrum, som jag lämnade för två och ett halvt år sedan. De rosavita tapeterna med blombård, min fula vita tv- bänk och Billybokhyllan i samma färg, 90- sängen med en madrass to die for, det hemska golvet, och så mycket annat som fastnade i väggarna under de 21 åren som jag kallade rummet mitt hem.

Det var där jag lekte med mina Barbiedockor och My little pony- hästar. Det var där jag gjorde kullerbyttor i sängen. Det var där som jag för första gången fick höra orden "Jag älskar dig" av någon som verkligen menade det av hela sitt hjärta. Det var där jag grät hjärtat ur mig när Kärleken försvann. Det var där jag hade min trygghet.

I dag känner jag inte igen mig. Det finns ingenting kvar av mig i väggarna. Det är som att ett helt nytt rum har skapats ur tomma intet. Inte ens formen känns bekant. Mitt flickrum har blivit ersatt av ett rum som inte alls hör hemma i det här huset. Inte i mina konservativa ögon. Med det inte sagt att det inte blev bra, för det blev det. Det känns bara som att jag inte längre hör hemma här.

Du är så mycket vackrare än vad du tror

Han är en av de finaste jag känner. Jag vill inget hellre än att hålla om honom och gräva ner ansiktet någonstans i höjd med hans nyckelben och andas in hans doft. Dra fingrarna genom hans hår, och försiktigt hålla hans hand. Men det gör jag inte. Jag kramar honom extra hårt och länge när vi ses. Det är allt jag vågar.

Jag borde våga mer, men det där ligger bortom min kontroll. För så länge han inte gör något så har jag som en mur framför mig. Jag önskar mer än något annat att jag visste vad som försiggår i hans huvud. Det verkar som att det är mycket som är kluvet. Det händer ingenting.

Så roligt som jag har med honom har jag inte med så många andra personer. Men ingen annan kan få mig att känna mig så ensam som han. Ibland när vi lämnar varandra börjar jag nästan gråta så fort jag är utom synhåll. Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det som jag då känner. Jag tror att det är en känsla av utsatthet och ovisshet. Osäkerhet. En sådan där känsla som alldeles för lätt kan förgöra mig.



Låt den rätte komma in

Bio. Filmen var Låt den rätte komma in. En film som jag har velat se väldigt, väldigt länge. Och ännu mer efter alla fina utmärkelser och all fin kritik som den har fått. Och jäklar i min låda vilken fantastisk film. Fotot är så vackert att det gör ont i mig när jag tänker på det, och skådespelarinsatserna gör mig nästan lite rörd. Det är förmodligen den bästa filmen som jag har sett i år. Och då älskade jag Mamma Mia.



Det ger jag inte mycket för

Jag som hade täntk att komma i säng tidigt i dag. Men icke. Och nu kan jag faktiskt delvis skylla ifrån mig. Dirty Sexy Money började 20 minuter senare än vad det skulle. Där slocknade drömmen om att ligga i sängen kl 23. Som tur är har jag redan hunnit med att tvätta håret, så det lilla bekymret behöver jag inte tänka på i morgon bitti.

Nu: Borsta tänderna och trycka in Bettskenan i käften.



Stjärnfallet

E är på Eldkvarns julkonsert. Markus Krunegård var en av gästerna. Som jag älskar den mannen.. Och då E har sina snälla sidor, så ringde han upp mig under Krunegård. Vilket jag tackar allra ödmjukast för. Det här var låten som jag fick höra genom min telefon.



Glitterbollar


Inte så bra

En sak som inte är så rolig med mitt nya jobb är att jag börjar kl 8. Resvägen är dessutom längre än till mitt förra jobb, så jag måste gå upp en timme tidigare än förut. Det är ett litet helvete, då jag är extremt morgontrött. Ännu värre blir det när jag vägrar lägga mig på kvällen, och i stället sitter framför dator och tv för att till slut somna i soffan. Och om jag dessutom hade tänkt tvätta håret blir det än mindre kul, för då måste jag göra det morgonen efter. Och då måste jag gå upp ännu tidigare, så att jag hinner blåsa håret torrt. Och det misslyckades jag med i dag. Big time.



Sms

"Ses snart? Min filmis! Se oss på lycklig gata vara varma, det vore musik och sant!"

Ravepartyt som aldrig hände

Det blev inget 90- talsrave i Köpenhamn, som det var tänkt. Vi var på väg dit, men sedan visade det sig att somliga personer i sällskapet inte hade råd med inträdet. Tråkigt, då det hade varit kul att gå på det. Även om jag inte är särskilt förtjust i sånt egentligen. Vi klädde ut Kristofer till rave kid. Det provades flertalet olika utstyrslar, och nedan ser du några av dem.






And the winner:




The first day of the rest of my life

Ok, nu är jag dramatisk. Det kanske inte är för resten av mitt liv, men det är definitivt för en tid framöver. I dag var första dagen på mitt nya jobb. Det var sjukt nervöst i morse, men fjärilarna i magen lugnade ner sig efter ett tag. Mina nya kollegor verkar vara trevliga. Men jag kommer att få problem med alla namn. Kanske inte så mycket vad gäller killarna på min avdelning, men alla andra miljoner människor som jag hälsade på i dag.

Den här veckan ska jag mest ha introduktion. Sitta med olika kollegor varje dag och få lite förståelse för vad det är de gör. Så kommer det att vara fram till nyår. Efter nyår blir det butik någonstans i Stockholm i tre veckor. Och sedan är det två veckor nere i Halmstad som gäller. Säkert nyttigt, men jag lär ju känna mig extremt ensam.



Jag och Frank Sinatra




När Håkan Hellström var 17 år skrev han en uppsats. Jag och Frank Sinatra. Om den säger han så här:

 "Den är skriven nån gång under hösten -91. Då var jag 17 år. Vi fick egentligen bara i uppgift att skriva en uppsats i svenskan, men jag såg chansen att berätta ALLT för klassen och helst för den tjejen jag var kär i (som inte ens märkte nåt). Uppsatsen blev det viktigaste som fanns just då. Man får väl se det som ett vykort från en osäker men passionerad 17-åring på Samskolan 1991"

Du kan läsa den här.

Klåparen




Du går på ditt oefterhärmliga sätt
Över skolgårdens grus för dig själv
I ditt snedklippta hår, likt en irländsk idols
Din spegelbild i fönsterglas
Beundrar varje steg du tar

Och så blinkar det till
Gröna, röda, gula ljus
Du var på nålar när du kom
Med ditt insmugglade rus

Och så släcker dom ner, för en sista stilla chans
Och allting svartnar i panik när du ser att alla redan har en dans
Och allt är som förut

Och du minns den du var med förakt, lite hat
Och man blir lik sin mor eller far
Du har förändrat ditt sätt, suddat ut varje spår
Men i själen din, ja långt, långt in ekar tonåringens vrål

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Och du var ensam när du kom, nu har magin brunnit ut
Och så släcker dom ner
Alla skyltar alla ljus
Och när parken ligger tom, inser du att din kväll just tagit slut
Och allting är som förut

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Du var ensam när du kom
Och du är lika ensam nu
Och så släcker dom ner alla gator alla hus
Och när staden ligger tom inser du
Att det är så ditt liv ser ut
Och allting är som förut

Mat

Jag gjorde mer än drack öl i Danmark. Jag åt ibland.



Fina Martin bjöd mig på restautang, Den lille fede (betyder inte "fet" utan tydligen mer "cool"). Där åt jag ankbröst, vilket var mycket godare än den där ankan som de serverar på Orkidé i Stockholm.



På lördagen bidde det en omelett till lunch. Den var riktigt god.



I söndags mådde både jag och kusinen lite sämre än vad vi brukar göra. Den danska ölen är lömsk. Men då stekte han ägg och bacon, vilket är perfekt när man har lite ont i håret. Kroppen behöver den där flottigheten. Jag utelämnade dock baconen. Men jag tog mig en leverpastejsmörgås i alla fall.

Utöver detta tryckte jag även i mig en pizza på lördagen. Man ska ju ladda rejält inför en hård utekväll. Kusinen höll dock på att elda upp de bitar som blev över, när han var för lat för att gå ut med pizzakartongerna till soptunnan. Men han lyckades rädda dem ur kaminen.

Danska cykelgalningar

Jag har aldrig sett så många cyklister som i Danmark. Var och varannan människa cyklade vart de än skulle. Så även min kusin. Och att cykla fram och tillbaka till jobbet varje dag (enkel resa ca 20 minuter) har gett honom riktiga cyklistmuskler på benen. Detta var mycket uppskattat när han skjutsade hem mig från krogen på fredagskvällen. Tur att polisen inte såg oss, för då hade vi åkt på 500 DKK i böter. För olagligt, det är vad det är.



Isola

Det är alldeles fantastiskt att det finns en krog i Köpenhamn som heter Isola. Om jag hade ett eget ställe skulle nog jag också döpa det efter en låt eller skiva med Kent. Och så skulle jag bara tillåta att det spelades bra pop och rockmusik. Och ölen skulle vara billig.


      

Sightseeing i Köpenhamn

Borta bra, men hemma bäst. Så är det faktiskt. Jag har haft en fantastisk helg i Köpenhamn. Sightseeing, långa promenader, lite shopping, mycket party. Och jag har framför allt träffat Martin, som jag inte har träffat sedan i våras, och min älskade kusin Kristofer, som jag nog inte har insett hur mycket jag har saknat förrän nu.

Att åka ner till Danmark redan på torsdagen var en fantastisk idé, för då fick jag hela fredagen där. Och den började med en liten shoppingtur på förmiddagen. Dessvärre är allt i Danmark jättedyrt (ja, bortsett från ölen, då), så det blev bara några filmer. Sedan tog jag mig (alldeles själv) till mitt förra jobb. Ja, det danska kontoret vill säga. Där fick jag en rundvisning av Martin, som jag känner sedan tidigare.

Martin och jag promenerade sedan runt i Köpenhamn i fem timmar, och han berättade lite om staden. Mycket trevligt, om än lite kallt och blåsigt. Men vad kan man förvänta sig av ett så platt land som Danmark om vintern... Sedan blev det middag på Den lille fede (om jag inte minns fel på namnet).


     

     

     

     


Sömngångare

Tydligen så gick jag i sömnen i natt. Först låg jag och pratade, sedan reste jag mig och ställde mig i dörröppningen, och frågade min kusin "Vad var det jag skulle göra?". Med orolig röst, dessutom. Han sa till mig att jag skulle gå och lägga mig, vilket jag snällt gjorde. Det är inte första gången det händer. Ja, jäklar.

Inte där men här

Jag är i Köpenhamn. Det är därför ingenting händer här.

Näst sista dagen

Jag har spenderat några (ok, rätt många) av kvällens timmar i baren på jobbet. Men det får man göra när det är den näst sista dagen man jobbar på stället. Så om jag hade fått bestämma hade jag suttit hela dagen i baren och druckit öl. Men nu fick jag inte bestämma, och då blev det som det blev ändå.


     

     

     

  


Let's kill ourselves a son




It´s time to react. To wipe away the dust from the storyboard
Start it up again! It's time we gave a little more than we reward
Ohoh yeah

It starts in their heads
The heart and the soul will play their role and follow through
And is it really that hard or are they kidding us around?

When they say come on, let's kill ourselves a son
Let´s stand up and show the world we're number one
Yeah come on guys let's kill ourselves a son
Let's set out to rule the world while we're still
We are number one
Ohoh yeah

Conscience out the door,
Love has ceased to be the way to cause relations
So it's up to me and you to send love back

When they say come on, let's kill ourselves a son
Let´s stand up and show the world we're number one
Yeah come on guys let's kill ourselves a son
Let's set out to rule the world while we are number one
Yeah
Oh we are number one! Yeah
Oh we're still, we are number one

Retuscherad Alba

Jag tycker inte om att Jessica Albas reklambilder för Campari har retuscherats. Även om det är så det går till, så tycker jag att det är för jäkligt. Jessica är en väldigt vacker kvinna, och det är tråkigt att branschen kräver ett slags överideal som endast kan uppnås genom ett datorprogram. För om det är någon som verkligen inte behöver bli tillfixad i datorn så är det hon. Men nu är verkligheten som den är, och vi matas med detta ideal som bara är en drömbild. Och då blir Jessica än lite smalare och hennes hud får mer lyster. Det viktiga är att du inte låter dig luras.


 


Världens längsta trappa?

Även om jag inte var särskilt förtjust i just själva trappan när vi gick i den (trots att vi gick den åt rätt håll- ner) så saknar jag den. Den var vacker på sitt sätt, och omgivningen tog andan ut mig (det var inte trappans fel...). Dit ska jag igen.

Något som jag inte saknar är de röda märkena efter bikinin på min rygg. Så kan det gå om man slarvar med att smörja in sig. Det är något att ta lärdom av.



ID- kris

Jag ska ge dig ett råd. Lita inte på vad de säger på SEB:s kundtjänst. Jag sprang ju förbi banken efter jobbet för att fixa ny betalningsdosa och ID- kort. Dosan var inga problem. Banknissen såg också till att jag bytte till Enkla sparkontot, vilket jag faktiskt hade tänkt göra. Det gick väldigt smidigt. Men när det kom till ID- kortet tog det stopp. Jag hade gjort som tjejen på kundtjänst sa när jag ringde henne tidigare under dagen. Jag hade med mig nytagna bilder på mig själv, och jag hade med mig giltig ID- handling. Passet, som jag har gått och släpat på i ett års tid. Men nej. Då behövdes det även ett personbevis, vilket jag inte hade. Nya regler sedan några månader tillbaka.

Detta bakslag innebär att jag måste släpa mig iväg till banken än en gång, vilket jag inte har tid till. Det har varit perfekt nu när jag har jobbat mitt i smeten, men när jag börjar i Solna kommer det inte alls att gå lika smidigt. Jag är mäkta irriterad just nu.



Det där med identitet

Giltighetstiden för mitt ID- kort gick ut 2007-11-14. Detta upptäckte jag dock först några månader senare, men jag gjorde ingenting åt saken. Istället har jag sprungit runt med mitt pass i väskan, vilket i mtit eget tycke har varit en jäkligt dum idé. Speciellt som att det bara är ren lathet som har gjort att jag inte fixat ett nytt ID- kort.

Nu har jag dock insett att jag faktiskt inte komemr att spendera så mycket tid inne i stan längre, och att det kommer att bli krångligare att hitta tid till att fixa ett nytt. Så jag har tagit steget, och var och fotade mig på Expert på lunchen. Bilden blev väl ok. Inte det bästa jag har sett på mig själv, men å andra sidan blir sådana där bilder sällan bra.Det viktigaste är att den blev bättre än den förra jag hade, och att jag slipper skämmas för den.

Nu återstår alltså bara att besöka banken. Ska ta det efter jobbet, då jag tror att mitt bankkontor har öppet då. Annars får jag ta det i morgon på lunchen. Får väl förbereda mig på att det kommer att vara en helvetisk kö, bara.


På en måndag

Känner mig riktigt duktig. Har sprungit upp och ner till tvättstugan hela kvällen, och mellan besöken där har jag hunnit med att tvätta håret. I god tid dessutom. Vanligtvis brukar jag ju få arslet ur vagnen och göra det tidigast kl 22, gärna senare. Så nu kan jag sitta och titta på tv och surfa i lugn och ro. Ja, jag hade väl egentligen behövt diska också, men det är faktiskt en dag i morgon också.



Som en julklapp

Min numera Danmarksstationerade kusin kommer hem över jul. Det är väldigt goda nyheter, då han först meddelade att han skulle stanna på andra sidan sundet och eventuellt komma hem vid nyår. Eventuellt är, som ni alla vet, inte bra nog. Men nu är det annorlunda, och han hittar hem den redan 23 december. Dessvärre lämnar han igen tre dagar senare, men det kan jag leva med då han är hemma på julafton.

Nu är det bara en som kommer att saknas. Men henne är det svårare att få hem. Det finns ingen där ute som har lust att donera ca 12 000 svenska riksdaler för att detta ska bli möjligt?



Nedräkning

Nedräkningen har börjat. Jag har gjort min sista fredag på jobbet. Och nu är även min sista måndag avklarad. Det återstår bara tre dagar. Vilket känns extremt konstigt. Det började med tre månader, men blev tre år, och nu återstår tre ynka, pluttiga dagar. Inte trodde jag att det skulle bli så - åt något håll. Men jag är glad för allt, och jag ångrar ingenting. Jag vet att jag nu gör rätt som går vidare.

Men att det känns rätt utesluter ju inte känslan att det känns konstigt och sorgligt. Extremt sorgligt. Tre år är trots allt tre år, vilket är en lång tid av mitt liv då jag bara är 24 år. Jag minns så väl när jag blev kallad till en andra intervju. Jag stod i en mataffär ute på Lidingö, tillsammans med exet J, när jag upptäckte att jag hade ett missat samtal från personalchefen. När jag ringde upp bad hon mig komma förbi redan nästa dag. Och det var då som jag gav mig fan på att det var jag som skulle få det där jobbet. Även om det bara var ett tremånadersvikatiat. Tänk så det kan gå.



Missnöje

Tänk, jag visste väl att jag skulle ha svängt förbi affären på väg hem från tunnelbanan. Choklad. Jag gav mig själv tillåtelse för detta när jag satt på jobbet, men det glömde jag helt bort när det väl var dags. Attans. För nu hade den där chokladen suttit jäkligt bra.



Lady in Red

Äntligen.

Time for heroes


Jag igår

Lika het som vanligt.



Att göra slut

Jag läste det här inlägget på Sandras blogg. Om att göra slut med någon. Jag har också varit där, och hon beskriver allt som jag kände. Om hur man förvandlar sitt fina liv till något dekadent, som äter upp en utan att man egentligen kan se det för all sorg som är ivägen. Man upptäcker nya sidor av livet, och tror att man är fri och lycklig, men egentligen går man bara ner sig ännu mer. Den riktiga befrielsen kommer när man inser att livet inte tar slut bara för att förhållandet gör det. Men det är en jobbig resa dit.

Jag grät när jag läste Sandras inlägg. För jag kastades tillbaka i tiden, och kände än en gång hur hjärtat slets ur kroppen, trots att det var ett beslut som vi tog tillsammans. Man älskar, och vill så gärna älska mer och aldrig släppa taget, men det räcker inte att bara älska. Det måste finnas något mer.
Jag kan ibland önska att vi hade gjort ett starkare försök att rädda det vi hade. För det var vackert. Det var det finaste jag någonsin har haft. Men jag vet ju att det inte fanns något annat alternativ. För han var rätt för mig då, men han skulle aldrig kunna vara rätt för mig nu. Vi hade bara förstört varandra. Och jag vill aldrig förstöra honom. Han är för viktig för det.

Var du där?

Om du inte var på Debaser Medis igår kväll kan jag meddela att du verkligen missade något. Parker Lewis har sådan inlevelse, och Anna Maria Espinosa är som en liten ängel. Skör och oförstörd.

Förutom musik bjöd kvällen även på öl, jordnötter och dans till bland annat Håkan Hellström och The Libertines.


   


Det där med att ha koll

E brukar hela tiden påstå att han hittar överallt. Göteborg är som kvarteren han växte upp i (hallå, han har ju faktiskt varit i staden flera gånger) och i London behöver han ingen karta för han hittar ju överallt ändå (och om man går vilse så är ju det bara för att de har byggt om så mycket sedan han var där senast). Det hela är rätt komiskt, för sanningen är den att han inte alls hittar så bra som han vill påskina.

E har dessutom alltid stenkoll på konserter- vem som spelar, när och var. Och igår spelade Anna Maria Espinosa på Debaser Medis. Vilket jag vet att han vet. Kl 21 infann jag mig där, men såg inte skymten av E. Plockade upp telefonen och ringde honom. Han sa att han satt i lilla baren. Jag frågade vilket Debaser han var på, och då blev det tyst. Herr Lokalsinne hade gått till Debaser Slussen. Det var bara för honom att släpa sig bort till Medborgarplatsen.

Och för att göra det ännu roligare, så lyckades han få tillbaka både garderobsavgift och inträde på Debaser Slussen. Visst, han fick utstå lite förnedrande skratt när han berättade varför han drog efter tjugo minuter, men det var trots allt 120 spänn tillbaka.

Jag fick mig ett gott skratt, och kommer att leva länge på att herr Ordningssinne strulade till det. För det är trots allt det roligaste som finns när han gör bort sig.



Anna Maria Espinosa

I kväll återfinns jag på Debaser Medis, där Anna Maria Espinosa och Parker Lewis spelar. Den sistnämnda såg jag på Landet för hundra år sedan, och jag vill minns att jag tyckte det var bra. Vad gäller Anna Maria blir det första gången, men hon har ju en ängels röst, så förväntningarna är stora.



Klicka på bilden.

Madonna för Louis Vuitton

Där ser man. Det går bara ännu mer utför. Madonna var bra på åttio- och tidigt nittiotal, och Louis Vuitton- väskorna har aldrig varit särskilt snygga. Tråkigt.






Torsdagsnöje

Ibland är vissa saker extremt roliga fast de egentligen inte alls är roliga.


        

Koka knäck

Knäckkokandet i torsdags gav mig inte direkt mersmak. Det är inte meningen att det ska ta flera timmar för smeten att bli kladdig. Extra jobbigt blir det när man börjar sent på kvällen. Men en öl (eller två) gör det hela lite roligare.


     

     

     

Knäckt

Anledningen till att jag inte har uppdaterat bloggen i dag är att jag har varit upptagen. Jag har jobbat, eller åtminstone varit på jobbet. Jobbat har jag inte gjort så mycket, om jag ska vara ärlig. Sedan har jag spenderat ett antal timmar med att koka knäck hemma hos Marielle. Dessvärre gjorde vi en liten missbedömning, och var inte klara förräns klockan var nästan halv tolv. Knäcksmetshelvetet vägrade klara av det där kultestet. Men till slut blev det ok, och resultatet visar sig väl i morgon när skiten har stelnat.

Bilder kommer att dyka upp här. Men inte nu. Nu väntar sängen.


I en källare

Dagens efter jobbet- aktivitet var fika med min gamla klasspolare Henning. Han som även har lärt mig hur man gör köttfärsås av den sort som skrämmer bort alla vampyrer inom hundrafemtio mils radie. Fick äntligen den där broccoli- och ädelöstpajen som jag har längtat efter så länge. Men latten som jag drack var onödig, för jag känner mig inte ett dugg trött trots att klockan är sen. Platsen var favoritfiket Kaffekoppen i Gamla stan. Dessvärre var det extremt nere i den gamla källaren, så jag skulle inte bli ett dugg förvånad om jag åker på en rejäl förkylning.


    

Julmarknad

I dag såg jag till att spä på min julstämning lite extra mycket. Besökte nämligen julmarknaden i Gamla Stan. Ok, de höll på att stänga igen bodarna, men va fasiken, sådant kan man ju inte ta hänsyn till. Det är som att säga att jag aldrig varit i Australien bara för att jag var där när de började få höst. Älskar den där julmarknaden, även om jag aldrig köper något. Jag är bara ute efter julstämningen. Det är den jag blir hög på.


     

     

  


Flowers and Football Tops

It´s Glasvegas, Baby!


Han är upphittad

Emma lyckades lokalisera den försvunna julgranen på jobbet. Och den var inte nere i Bunkern. Den var intryckt i elskåpet. Kanske inte det bästa stället att förvara en plastgran, men så länge det inte börjar brinna så fungerar det ju. Och nu är han påklädd också. En sådan stilig liten rackare.


     


Tavla

I ett fönster på Birger Jarlsgatan.



Hotellfrukost utan hotellvistelse




Jag och Emma var på grötfrukost på Radisson SAS Hotel vid Nybrokajen i morse. Kl 7 hängde vi på låset, först så klart. Och jäklar i mig vilken frukost. Det fanns bröd i en mängd olika former, flera olika sorters ostar, julskinka, vanlig skinka, rökt lax, ägg, risgrynsgröt, glögg, lussebullar, knäck, ischoklad... Självfallet tryckte vi i oss mer än vi egentligen orkade, men det får man göra ibland.

Gratis hotellfrukost fast man inte bor på hotell is the shit! Det skulle jag kunna tänka mig oftare. Och ytterligare en bra sak kom ut ur detta. Vi blev inbjudna till Radisson SAS Royal Viking Hotel på Vasagatan för en titt runt i deras lokaler samt en drink, och det tackar man ju inte nej till. Gratis är gott.


     


Alldeles för tidigt

Jag klev ur sängen kl 5 i morse. Det var ett litet helvete, men samtidigt relativt enkelt då jag drömde mardrömmar om spindlar igen. Men vad gör man inte, om det nu är något roligt som står på agendan. Och satan i gatan vad mörkt det var ute när jag lämnade min lägenhet kl 6:15. Och regnade gjorde det också. Det var inte ok.



Smärtgränsen snart nådd

Jag hatar det där jävla ägget. Det är fan det som kom först, för det är det som är roten till smärtan. Hade det inte funnits hade jag inte haft ont. Punkt.

Early in the morning

I morgon ska jag upp i ottan, och det helt frivilligt. Klockan 06:50 ska jag nämligen infinna mig på Radisson SAS Strand Hotel nere vid Nybrokajen. Jag och Emma är inbjudna på grötfrukost, som börjar så tidigt, och då vi ska till jobbet efteråt är det lika bra att hänga på låset.

Det enda problemet blir att ta sig ur sängen, men det är lika bra att börja öva nu för det är så mitt liv kommer att te sig om ett par veckor. Min förhoppning är att de bjussar på risgrynsgröt - vilket de ju borde göra då det börjar närma sig juletid. Då jag älskar risgrynsgröt (och hotellfrukostar i allmänhet) ska jag försöka vara riktigt hungrig. Jag har börjat redan idag genom att äta spenatsoppa till middag. That´ll do it.

Frosseri, here I come!



What´s wrong with me?


Hultsfreds första

Lars Winnerbäck är den första artisten att bli klar för nästa års Hultsfredsfestival. Det är inte illa, speciellt inte som att han kommer att spela alla fyra dagar. Jag såg honom två av tre dagar när han spelade där 2005, och det var riktigt, riktigt bra. Om artistskaran fortsätter i samma mönster som denna bokning blir jag faktiskt lite sugen på att åka ner till Hultsfred i sommar. Då är det trots allt fyra år sedan sist, och kisstältet har ju inte blivit använt sedan dess. Någon som har lust att haka på?



RSS 2.0