Plocka tänder



Jag var hos tandläkaren i dag. Inte direkt min favoritsysselsättning, men det måste ju göras. Tyvärr var det inte kul någonstans, utan snarare det värsta besöket någonsin. Jag har i omgångar dragit ut mina visdomständer i den övre käken, och det senaste halvåret har jag börjat få problem med de två som jag har kvar. Speciellt den ena har börjat skava mot kinden och göra jäkligt ont. Efter att tandläkaren tagit sig en titt på dem och röntgat dem, fattade hon beslutet att de måste bort. Båda två. För min käke är för liten för att de ska få plats, och de har börjat tränga undan andra tänder. Vilket inte är så bra, för då blir de sneda.

Och på detta har det blivir ett pyttelitet hål på en tand som sitter precis bredvid den ena visdomstanden. Detta hål har uppkommit just på grund av visdomstanden, men måste likförbannat lagas. Ännu mer smärta och ännu mer pengar som försvinner. Fyra besök blir det hos tandläkaren, varav tre av dem är på en timme vardera och ett är på endast tio minuter för att ta bort stygnen. Jag kan ju lika gärna bosätta mig på praktiken.

Men det värsta är att det är så jäkla dyrt. Totalt, för två utdragna tänder, en lagad tand och dagens undersökning får jag betala 6600:-. Det är helt sjukt. Senast jag plockade bort en visdomstand, för två år sedan, kostade det 1000:-. Nu kostar det över det dubbla. Jag har nog valt fel yrka. Borde ha blivit tandläkare istället. Och hos hon som jag går hos arbetar de dessutom endast fyra dagar i veckan. Tredagarshelg. Ibland är livet orättvist. Men jag antar att de kan ha de arbetstiderna med tanke på hur de stjäl mina pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0