Tower of London

Besöket i Towern var en av höjdpunkterna under vår Londonresa. Jag hade lbivit tipsad om att gå med på en guidad tur istället för att vandra omkring själv, och jag ångrar inte en sekund att vi följde upp det tipset. Guiderna var Beefeaters (eller Yeomen som de även kallas), som alla tjänstgjort i det militära i minst 22 år innan de blivit omsadlade till att vakta Towern. Vår guide var vansinngit karismatisk, och man rycktes med i hans historier om hur det sett ut i det gamla slottet förr i tiden.

Vi gick även in i kassavalvet där kronjuvelerna förvaras. Jag var ju tvungen att visa Alex var ribban ska ligga på en framtida förlovningsring. Jisses, vilka juveler. Det kan inte vara en barnlek att bära en av de där kronorna på huvudet, nackmusklerna lär få arbeta som bara den. Tyvärr fick man inte fota där inne, av förståeliga skäl, men bilder på dem kan ni hitta här.



Vår guide.



Man fick inte ens fota i souvernirshopen, så vi hade inte någon chans att ta om den här dåliga bilden. Men jag fick åtminstone bära en krona inne i Towern. Även om inte en enda sten på den kronan var äkta.



The White Tower.



Av tradition håller de flertalet korpar i bur på slottsområdet.



Vaktavlösning.



I byggnaden bakom mig förvaras kronjuvelerna.



The White Tower. Här bodde kungligheterna förr i tiden.



Alex fick också posa framför The White Tower.



Framför vallgraven. Där slängdes alla sopor och all skit, och sedan kom tidvattnet och förde med sig det ut i floden. Ett enkelt sätt att göra sig av med avfallet. Dock inte så miljövänligt och hygieniskt.


Kommentarer
Postat av: Amanda

sv: ja, det var verkligen en film som berörde. man blev lite omskakad och man inser att man måste vara otroligt försiktig med vilka man pratar med över internet. men absolut en film värt att se! :)

2011-08-15 @ 20:56:34
URL: http://amandut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0